Profil
AfNadja Agerbak

Medlem i

8 år 11 måneder
Digital redaktør på Litteratursiden.

Jeg er en passioneret litteraturelsker med en glubende appetit på gode fortællinger. Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.

< Tip til at skrive en god anmeldelse >
Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.

Find mig på Instagram: https://www.instagram.com/nagerbak/

Indhold af Nadja Agerbak

 • Bøger, der er blevet til tv-serier

  Hændelser ved vand

  Af Kerstin Ekman

  Hændelser ved vand

  Serien 'Hændelser ved vand' er baseret på Kerstin Ekmans internationale bestseller. 
  Læs mere

  Normale mennesker

  Af Sally Rooney

  Normale mennesker

  En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.
  Læs mere

  Pachinko

  Af Min Jin Lee

  Pachinko

  Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.
  Læs mere

  Voksnes løgnagtige liv

  Dybtfølt og bevægende portræt af teenageliv i 1990’ernes Napoli med klasseforskelle, løgne og fortielser er chokerende læsning. Raffineret, uskønt og meget overbevisende.
  Læs mere

  Min geniale veninde

  Af Elena Ferrante

  Min geniale veninde

  Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne - De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i…
  Læs mere

  Dronninggambit

  Af Walter Tevis

  Dronninggambit

  Romanen om børnehjemsbarnet Beth, som bliver skakmester på topplan i en mandsdomineret verden, er fængslende og umulig at lægge fra sig.  
  Læs mere

  Tjenerindens fortælling

  Af Margaret Atwood

  Tjenerindens fortælling

  Margaret Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read. Klassikeren fra 1985 tegner et skræmmende og rædselsvækkende billede af et…
  Læs mere

  Alias Grace

  Af Margaret Atwood

  Alias Grace

  Roman om tjenestepigen Grace Marks, der som 16-årig i 1843 blev anklaget for medskyld i mordet på sine arbejdsgivere i Toronto, hvortil hun var emigreret fra Irland
  Læs mere

  Den våde fisk

  Af Volker Kutscher

  Den våde fisk

  Genudgivelse af Kutschers roman, der foregår i Berlin anno 1929. Her er korrupt politi, gryende nazibevægelse og nationalistiske ønsker om hævn efter 1. Verdenskrig. 
  Læs mere

  Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

  Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.
  Læs mere

  Små påsatte brande

  Af Celeste Ng (f. 1980)

  Små påsatte brande

  Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.
  Læs mere

  Den underjordiske jernbane

  Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman.  Vinder af Pulitzerprisen 2017.
  Læs mere

  Heartstopper

  Af Alice Oseman (f. 1994)

  Heartstopper

  Første bind på dansk i ultrapopulær og fremragende graphic novel-serie, der har gået sin sejrsgang i mange lande.
  Læs mere

  Kastanjemanden

  Af Søren Sveistrup

  Kastanjemanden

  Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.
  Læs mere

  Stolthed og fordom

  Af Jane Austen

  Stolthed og fordom

  Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.
  Læs mere

  Samtaler med venner

  Af Sally Rooney (f. 1991)

  Samtaler med venner

  Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.
  Læs mere

  Det gyldne kompas. Bind 1

  Af Stéphane Melchior

  Det gyldne kompas. Bind 1

  Lyra - 11 år og forældreløs - kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord, mellem panserbjørne og…
  Læs mere

  Fagre nye verden

  Af Aldous Huxley

  Fagre nye verden

  Menneskeligheden vendes på hovedet under et totalitært styre, hvor biologisk kontrol og masseproduktion udgør samfundets fundament.  Originaludgave 1932
  Læs mere

  Belgravia

  Af Julian Fellowes

  Belgravia

  Forfatteren bag Downton Abbey har skabt en ny skøn historie, der stiller skarpt på skandaler, intriger, kærlighed, hemmeligheder og magtkampe i 1800-tallets London.
  Læs mere

  Du

  Af Caroline Kepnes

  Du

  Velkomponeret og ubehageligt fængslende psykologisk thriller om besættelse, vrangforestillinger og psykopati forklædt som kærlighed.
  Læs mere

  I love Dick : roman

  Af Chris Kraus (f. 1955)

  I love Dick : roman

  Delvis selvbiografisk roman om den kvindelige kunstner Chris, der forelsker sig i den belæste Dick. Chris er gift med den ældre, intellektuelle Sylvere. Da de ikke længere har et…
  Læs mere

  Store små løgne

  Af Liane Moriarty

  Store små løgne

  Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder
  Læs mere

  Bridgerton - den ugifte hertug

  Af Julia Quinn (f. 1970)

  Bridgerton - den ugifte hertug

  Familien Bridgerton er midtpunktet i romantisk serie fra 1800-tallets London, der byder på kærlighed, begær og underspillet humor.
  Læs mere

  Olive Kitteridge

  Af Elizabeth Strout

  Olive Kitteridge

  Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!  
  Læs mere

  Magikerne

  Af Lev Grossman

  Magikerne

  Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.
  Læs mere

  Outlander - den engelske kvinde

  Bedre historisk underholdning skal man lede længe efter. Filmatiseret som "Outlander" i 2014, instrueret af Metin Hüseyin m.fl. 
  Læs mere

  A Discovery of Witches - Heksenat

  Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og…
  Læs mere

  Sherlock Holmes' eventyr

  Violinspillende, kokain-misbrugende, knivskarp og lynhurtig. Hvem taler jeg om? Elementært, min kære Watson. Sherlock Holmes, naturligvis. Originaludgave: 1892
  Læs mere

  Krig og fred

  Af Lev Tolstoj

  Krig og fred

  Napoleonskrigene danner baggrund for Tolstojs slægtsroman og skarpe beskrivelser af aristokratiets forlorne byliv og krigens meningsløshed. Originaludgave…
  Læs mere

  Kampen om tronen

  Af George R. R. Martin

  Kampen om tronen

  Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.
  Læs mere

  Døde piger lyver ikke

  Vigtig og hjerteknusende historie om en ung piges selvmord. På syv kassettebånd fortæller hun historien om, hvorfor hendes liv sluttede.
  Læs mere

  The Witcher - det sidste ønske

  Hver eneste side er fyldt med underfundige påhit og eventyrlige skabninger. Bestsellerserien bag The Witcher begynder lovende.
  Læs mere

  Død indtil solnedgang

  Af Charlaine Harris

  Død indtil solnedgang

  Sydstaterne bliver i denne dark fantasy serie den primære scene for en helt ny type vampyrhistorier, der udfolder sig rundt om servitricen Sookie Stakehouse. Bøgerne om Sookie…
  Læs mere

  Jordens søjler

  Af Ken Follett

  Jordens søjler

  Bygningen af en katedral i Kingsbridge i 1100-tallets kaotiske England danner ramme om skildringen af en lang række af tidens mennesketyper, de spændende historiske begivenheder,…
  Læs mere

  Rosemarys baby

  Af Ira Levin

  Rosemarys baby

  Ingen blod og drabelige effekter, men en skræmmende historie, der langsomt ruller sig ud i hverdagens trivialiteter, og hvor uhyggen skabes imellem personerne.  
  Læs mere

  Rosens navn

  Af Umberto Eco

  Rosens navn

  Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.
  Læs mere

  Station 11

  Af Emily St. John Mandel

  Station 11

  Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.
  Læs mere

  Brevet til kongen

  Af Tonke Dragt

  Brevet til kongen

  Klassisk fantasy fra 1962 er genudgivet i anledning af en ny spektakulær TV-serie fra Netflix. TV-serien har peppet historien noget op, men bogklassikeren kan sagtens stå alene.
  Læs mere
 • Feministisk litteratur anno 2023

  Hvis jeg var mand

  Af Geir Gulliksen

  Hvis jeg var mand

  Gulliksen bevæger sig kalejdoskopisk omkring maskuliniteten i ærlige og tankevækkende essays om at være far, forfatter og feminist. 
  Læs mere

  To the Modern Man

  Af Kristina Nya Glaffey

  To the Modern Man

  I et rasende og åndeløst tempo tegnes et hudflettende portræt af den moderne mand og hans evige selviscenesættelsesprojekt. Men det bliver også et portræt af vores tid.
  Læs mere

  Livets omkostninger

  Af Deborah Levy

  Livets omkostninger

  Deborah Levys beretning om sin skilsmisse er en fantastisk smuk, tørt morsom og tankevækkende historie om livskrisens frisættende potentiale.
  Læs mere

  11%

  Af Maren Uthaug

  11%

  Maren Uthaugs fabulerende fremtidsfortælling sætter tingene på spidsen og kvinderne fri af patriarkatet. Glæd dig til en vild læseoplevelse!
  Læs mere

  Når mænd forlader mig

  Deroute eller frigørelsesfortælling? Johanne Billes skarpe roman placerer sig et sted midt i mellem. En forbilledlig og væsentlig roman.  
  Læs mere

  Ting jeg ikke vil vide

  Forrygende skarp fortælling om, hvordan et forsagt barn bliver en karismatisk kvinde og forfatter. En opfordring til alle (kvinder) om at give deres stemme til kende.
  Læs mere

  Sexmagasinet : vol. 1

  Af Sofie Riise Nors

  Sexmagasinet : vol. 1

  Patriarkatets gordiske knude bliver forsøgt løst med en humoristisk og grov streg i et velfortjent opgør med hyggesexisme og indgroet foragt for det feminine.
  Læs mere
  Dafnesyndromet

  Dafnesyndromet

  Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

  Dafnesyndromet

  Original fortolkning af Dafne-myten forbinder den vidt fortolkede nymfes grumme skæbne med to af vor tids vigtigste emner: klimakrisen og den manglende ligestilling.
  Læs mere

  Dødløs

  Af Namina Forna (f. 1987)

  Dødløs

  Imponerende fantasydebut med komplekse kvindelige karakterer fortæller om undertrykkelse, fremmedhad og mod. 
  Læs mere

  Mændene i mit liv

  Af Sofia Rönnow Pessah (f. 1989)

  Mændene i mit liv

  Tankevækkende debutroman om Sonia, der knalder sig igennem livet i jagten på noget ægte og meningsfuldt. Sex, samtykke og grænser er aktuelle problemstillinger.
  Læs mere

  Mit arbejde

  Af Olga Ravn

  Mit arbejde

  Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.
  Læs mere

  Nej : historier

  Af Sanne Søndergaard

  Nej : historier

  14 små noveller om kvinder, der inderst inde ville ønske, de kunne sige fra. I stedet må de ty til overlevelsestrategier, livsløgne og indre modstand.
  Læs mere

  Kollektivt hukommelsestab

  Sydafrikansk digtsamling rammer læseren lige i hjertekulen med soleklare, uprætentiøse og rørende digte om at være sort, kvinde, queer og kristen.
  Læs mere

  Til den smukkeste - 117 digte

  Muterende digte på grænsen til det maniske; sproget ridser i bordet og sætter mærker, som ligner æbler, muser, krig, lyst, kærlighed, sindsro og sindssyge. 
  Læs mere

  Cahun

  Af Kristina Stoltz

  Cahun

  Flydende stemmer fungerer som et genialt sproglig greb og væver den fængslende fortælling sammen til en flertydig, fantasifuld og formidabel fiktion om den franske surrealist.
  Læs mere

  Efter solen

  Af Jonas Eika

  Efter solen

  Med denne novellesamling står det fuldstændig klart, at Jonas Eika er miljøtegningens og væskernes mester.
  Læs mere

  Kvinder uden mænd

  Af Shahrnush Parsipur

  Kvinder uden mænd

  Mesterlig roman om kvindefrigørelse og -seksualitet i det moderne Iran. Fortællingen om fem kvinders frigørelse er vild, stærk og magisk.
  Læs mere

  I'm every woman

  Af Liv Strömquist

  I'm every woman

  Graphic novel om en række undertrykte kvinder indeholder masser af historiske goodies. Liv Strömquist er sarkastisk, provokerende, humoristisk og sympatisk.
  Læs mere

  HHV, Frshwn

  Af Hanne Højgaard Viemose (f. 1977)

  HHV, Frshwn

  Vild bog med glimt af forfatterens liv og en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse og psykoser.
  Læs mere

  Grøde

  Af Signe Parkins

  Grøde

  Signe Parkins har frembragt en visuel tour de force ind i moderkroppens funktioner og forvandlinger. 
  Læs mere
 • Fædre i litteraturen

  Lysende mørke

  Af Carsten Müller Nielsen

  Lysende mørke

  Carsten Müller Nielsen er en mester til at beskrive det usagte og tegne autentiske portrætter af mennesker, der ikke rigtigt kan få greb om livet.
  Læs mere

  Farskibet

  Af Glenn Bech (f. 1991)

  Farskibet

  Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
  Læs mere

  Postkort fra Californien

  Tonny Vorm har skrevet en virkelig rørende og vedkommende erindringsroman om at være far, når man selv er vokset op uden sin far.
  Læs mere

  Hvem slog min far ihjel

  Romanen er på den ene side en lang kærlighedserklæring til faderen og på den anden side en skarp og vred kritik af den franske stat. 
  Læs mere

  Rampen

  Af Jesper Stein

  Rampen

  Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.
  Læs mere

  Overleverne

  Af Alex Schulman

  Overleverne

  Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.
  Læs mere

  De urolige

  Af Linn Ullmann

  De urolige

  Den selvbiografiske roman løftes til nye højder, når Linn Ullmann med sit lyriske sprog skriver om sin opvækst, kærligheden mellem sin berømte forældre og farens sidste tid.
  Læs mere

  Alt dette kunne du få

  Af Josefine Klougart

  Alt dette kunne du få

  Josefine Klougarts roman er en hyldest til moderskabet, barndommen og naturen. Et vigtigt bidrag til tidens moderskabslitteratur og Klougarts bedste bog til dato.  
  Læs mere

  Min kamp 3. bog

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 3. bog

  Den altid velskrivende Knausgård fortæller i bind tre om barndommens tabte land og om forholdet til den mægtige, straffende fader.
  Læs mere

  Mr. Woolf

  Af Jan Kjærstad

  Mr. Woolf

  God og finurlig historie om legetøj og leg, men også en om at være kreativ og om familiesamhørighed, tilsat et ordentligt drys eventyr og fantasi.
  Læs mere

  Ud og stjæle heste

  Af Per Petterson

  Ud og stjæle heste

  At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond, der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring.   
  Læs mere

  Digt om døden : en bog om min far

  Sorgen og melankolien løber som en tråd gennem digtet, der er fyldt med lidenskab og patos og bevæger sig springende og kaotisk mellem mange niveauer.
  Læs mere

  Jeg slog min far ihjel

  Af Christian Dorph

  Jeg slog min far ihjel

  Digtkredsen udforsker tabuer om selvmord og manglende sorg efter dødsfaldet af en forælder. Dorph stiller spørgsmål, som får lov til at hænge i luften længe efter endt læsning.
  Læs mere

  En frivillig død

  Af Steffen Kverneland

  En frivillig død

  Gribende og personlig graphic novel fra norske Steffen Kverneland, der fortæller om sin barndom med en far, der endte med at begå selvmord.
  Læs mere

  Færdig med Eddy Bellegueule

  Her er bogen, alle bør læse. Bør fordi den giver et usædvanligt og ærligt indblik i en opvækst på samfundets bund, præget af vold og håbløshed.
  Læs mere

  Bag om min far

  Af Kaspar Kaum Bonnén

  Bag om min far

  Titlen varsler noget problematisk; en søn, der går bag om sin far. Det er der kommet en anklagende, gribende og overvældende beretning ud af. 
  Læs mere

  Søvn

  Af Rolf Sparre Johansson

  Søvn

  Sjældne fardigte. Ærlige og ret præcise beskriver de frustrationen og den afmagt, man udsættes for af et spædbarn. Formeksperimentet er vellykket, men samlingen er uden de helt…
  Læs mere

  Lone Star

  Af Mathilde Walter Clark

  Lone Star

  Lone Star er en selvbiografisk skildring, der handler om en fraværende far og om at søge sine slægtsmæssige rødder.
  Læs mere

  Gud taler ud

  Af Jens Blendstrup

  Gud taler ud

  Jens Blendstrup indtager rollen som et villavejsvidne og leverer et humoristisk og nænsomt portræt af en aldrende og dæmonisk far.
  Læs mere

  Knud, den Store

  Af Hanne Vibeke Holst

  Knud, den Store

  Fantastisk læseoplevelse. Hanne-Vibeke Holsts fortælling om sin far, forfatteren Knud Holst, er både medrivende, levende og rørende.
  Læs mere

  Gudfar

  Af Dy Plambeck

  Gudfar

  Original, hjertevarm og sørgmunter familiehistorie om bikeren Uffe fra M. C. Spitfire, nazi-bageren Tenna og autonome Petring. 
  Læs mere

  Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

  Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.
  Læs mere

  Dræb ikke en sangfugl

  Mageløs, rørende og empatisk klassiker som fik skelsættende betydning i kampen mod racisme i USA. Originaludgave: 1960
  Læs mere
 • USA - Nyere amerikansk litteratur

  Løb som floden

  Af Shelley Read

  Løb som floden

  Dramatisk og opløftende coming-of-age fortælling spækket med ukuelig livsvilje, stærke kvindefælleskaber og vildmarks skønhed.
  Læs mere

  Under de høje ege

  Af Chris Whitaker

  Under de høje ege

  Med ingredienserne udkantsdrama, kærlighed, hemmeligheder og en uopklaret forbrydelse er dette den perfekte sommercocktail.
  Læs mere

  Til paradis

  Af Hanya Yanagihara (f. 1974)

  Til paradis

  Hanya Yanagihara har skrevet en rørende hyldest til menneskets ukuelige og til tider naive tro på kærligheden, men romanen er også en brutal undersøgelse af den amerikanske drøm.
  Læs mere

  Livstråden

  Af Nikki Erlick

  Livstråden

  ’Livstråden’ bygger på en interessant og tankevækkende præmis, der vejer op for bogens mangelfulde litterære kvaliteter.
  Læs mere

  De savnede hjerter

  Af Celeste Ng (f. 1980)

  De savnede hjerter

  Svidende, aktuel dystopi taler ind i frygten for det ukendte og minder os om vigtigheden af øjenåbnende litteratur og kunst.
  Læs mere

  Hypotesen om kærlighed

  Ultra-amerikansk romcom vil være intellektuel, men forfalder til klichéen om den usikre kvinde, der forføres af den arrogante professor til smagfuld samtykke-sex.  
  Læs mere

  Matrix

  Af Lauren Groff (f. 1978)

  Matrix

  Sprudlende nonneroman om kvindefællesskaber er skrevet i et vildt og sensuelt sprog. En mesterlig præstation af forfatter og oversætter.
  Læs mere

  Tyngdens regnbue

  Af Thomas Pynchon

  Tyngdens regnbue

  Med 50 års forsinkelse er Pynchons vanvittige mesterværk endelig udkommet på dansk. Et stykke litterær danmarkshistorie i sig selv. 
  Læs mere

  Magikerne

  Af Lev Grossman

  Magikerne

  Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.
  Læs mere

  Himmelstormere

  Af Maggie Shipstead

  Himmelstormere

  Højtflyvende roman om piloten Marian Graves’ fatale jordomrejse og en kvinde, der årtier senere prøver at løse mysteriet om Marians liv og hemmeligheder.
  Læs mere

  Under magnoliatræerne

  Af T. I. Lowe (f. 1976)

  Under magnoliatræerne

  Her er alle ingredienser til en bestseller, og man fanges øjeblikkeligt ind af sydstatsstemningen.
  Læs mere

  Firekeepers datter

  Af Angeline Boulley

  Firekeepers datter

  Der er ild i denne thriller om en ung kvinde, der befinder sig mellem to kulturer, overværer mordet på sin ven og bliver involveret i en FBI-undersøgelse af farlige stoffer.
  Læs mere

  Detransition, baby

  Af Torrey Peters

  Detransition, baby

  Med elegance og nuancer beskriver Torrey Peters transmiljøet indefra på en måde, der giver læseren et nyt sæt briller at se med.
  Læs mere

  Harlem shuffle

  Af Colson Whitehead

  Harlem shuffle

  Whitehead har skrevet et morsomt og spændende gangsterdrama, som mange vil kunne spejle sig i på tværs af tid og sted.
  Læs mere

  De forviste

  Af Christina Baker Kline (f. 1964)

  De forviste

  En barsk og bevægende historisk roman om tre kvinders deportering til Tasmaniens staffekoloni.
  Læs mere

  Evelyn Hugos syv ægtemænd

  Af Taylor Jenkins Reid (f. 1983)

  Evelyn Hugos syv ægtemænd

  Storslået fortælling tager læseren med bag Hollywoods glamourøse facade og serverer sandheden om den skønne Evelyn Hugo.
  Læs mere

  Mit Hollywood

  Af Eve Babitz (f. 1943)

  Mit Hollywood

  Lad dig forføre af glamouren og vildskaben i Eves Hollywood, der præsenterer et L.A. fra en svunden tid.
  Læs mere

  Det nye mig

  Af Halle Butler

  Det nye mig

  Halle Butlers arbejdspladssatire er tragikomisk, absurd og alligevel genkendelig, og man bliver rørt over fortællerens afgrundsdybe ensomhed.
  Læs mere

  Stilheden

  Af Don DeLillo

  Stilheden

  Når de digitale forbindelser forsvinder, er der kun båndet imellem os mennesker tilbage. Don DeLillo har endnu engang fingeren på det moderne menneskes puls.
  Læs mere

  Korsveje

  Af Jonathan Franzen

  Korsveje

  Franzen leverer et stærkt portræt af det amerikanske samfund gennem en præstefamilies liv i 1970’erne og berører aktuelle og kontroversielle emner som abortmodstand og racisme.
  Læs mere

  Blackout

  Af Angie Thomas

  Blackout

  Et strømsvigt i New York sætter gang i en bølge af begivenheder i gribende novellesamling for unge om kærlighed, identitet, race og privilegier.
  Læs mere
 • Goncourtprisen - fransk laurbær og guld

  Menneskets dybeste erindring

  Af Mohamed Mbougar Sarr (f. 1990)

  Menneskets dybeste erindring

  Filosofisk og dyster jagt ind i litteraturen sætter spot på kolonialismen og de ar, den sætter i flere generationer. 
  Læs mere

  Anomalien

  Af Hervé Le Tellier

  Anomalien

  Hervé Le Tellier blander genrekortene og har skabt et moderne mesterværk. En terapeutisk rejse ind i den menneskelige natur i mødet med det ubeskrivelige.
  Læs mere

  Vuggesang

  Af Leïla Slimani (f. 1981)

  Vuggesang

  Hvor godt kender du egentlig dine børns barnepige? Leïla Slimanis hårrejsende psykologiske thriller blotlægger os dér, hvor vi er mest sårbare.
  Læs mere

  Kompas

  Af Mathias Énard

  Kompas

  En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet med viden og kultur.
  Læs mere

  Vi ses deroppe

  Af Pierre Lemaitre

  Vi ses deroppe

  I Pierre Lemaitres 'Vi ses deroppe' blotlægges krigens ødelæggende kraft – men også de positive ting, som kampens grusomhed kan bringe med sig.
  Læs mere

  Kortet og landskabet

  Af Michel Houellebecq

  Kortet og landskabet

  Bidende og samfundskritisk roman tager livtag med markedskræfter, kunst og eksistens. Det er livsbekræftende at læse en sprogets mester, der køligt og kærligt iagttager verden.
  Læs mere

  Tre stærke kvinder

  Af Marie Ndiaye

  Tre stærke kvinder

  Håb og håbløshed præger en modig og vibrerende skrevet fortællingskreds om mennesker, hvis skæbner krydser spor mellem Europa og Afrika. Det er stærkt, sanseligt og uforglemmeligt.
  Læs mere

  De velvillige

  Af Jonathan Littell

  De velvillige

  Storværk og flere gange prisbelønnet roman om nazisternes fremfærd og brutalitet på Østfronten og endelige nederlag ved Stalingrad.
  Læs mere

  Familien Scortas sol

  Af Laurent Gaudé

  Familien Scortas sol

  En formidabel, farverig og fængslende familiekrønike, der udspiller sig under Apuliens sol.
  Læs mere

  Elskeren

  Af Marguerite Duras

  Elskeren

  Und dig selv at læse en af litteraturhistoriens mest uforglemmelige kærlighedsromaner, der skildrer en ung piges passion i 1920’ernes Indokina.  Originaludgave: 1984
  Læs mere

  De dunkle butikkers gade

  Af Patrick Modiano

  De dunkle butikkers gade

  Den lavmælte og samtidig hypnotiserende roman giver en enestående indsigt i, hvad fortid og erindring betyder.
  Læs mere

  På sporet af den tabte tid

  Psykologisk og sprogligt mesterværk om kærligheden i alle dens mange skikkelser og om den evige jagt på de vidunderlige øjeblikke, der aldrig kommer igen.  
  Læs mere
 • The International Booker Prize

  Tidsskjul

  Af Georgi Gospodinov

  Tidsskjul

  Den bulgarske forfatter Georgi Gospodinov er årets modtager af den internationale Bookerpris. Han hædres for sin mesterlige roman 'Tidsskjul'.
  Læs mere

  Aftenens ubehag

  Af Marieke Lucas Rijneveld

  Aftenens ubehag

  Modtageren af den internationale Bookerpris 2020 er en uafrystelig, stemningsmættet roman om en families sorg og barndommens tanker om liv og død.
  Læs mere

  Shuggie Bain

  Af Douglas Stuart

  Shuggie Bain

  En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.
  Læs mere

  Pige, kvinde, andet

  Af Bernardine Evaristo

  Pige, kvinde, andet

  Et polyfonisk værk om køn, race, seksualitet og klasse fortæller om og spidder med en sprudlende lethed, humor og vid det moderne flamboyante kvindeliv i London.
  Læs mere

  Gileads døtre

  Af Margaret Atwood

  Gileads døtre

  Med humoristisk bid og sans for overraskelser vender Atwood op og ned på det klaustrofobiske univers og giver helt nye synsvinkler på historien om Gilead.
  Læs mere

  Rejsende

  Af Olga Tokarczuk

  Rejsende

  I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.
  Læs mere

  En hest kommer ind på en bar

  200 siders tvivlsomme jokes og en deroute så intens, at man har lyst til at se den anden vej og alligevel er nødt til at læse videre. David Grossman modtog The Man Booker…
  Læs mere

  Vegetaren

  Af Han Kang

  Vegetaren

  Kroppens kødelighed transformeres til et udtæret legeme i et nøgent protestskrig mod kroppens og samfundets fængsel i dette makabre og gådefulde portræt af en ung kvinde. 
  Læs mere

  Modstandens melankoli

  Af Laszlo Krasznahorkai

  Modstandens melankoli

  Ungarske Lászlo Krasznarhorkai udkommer for første gang på dansk med en grum men også barok komisk roman om vold, terror, totalitarisme og massernes magt.
  Læs mere