Profil
AfNadja Agerbak

Medlem i

6 år 8 måneder
Digital redaktør på Litteratursiden.

Jeg er en passioneret litteraturelsker med en glubende appetit på gode fortællinger. Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.


Tip til at skrive en god anmeldelse:
Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.


Find mig på Instagram: https://www.instagram.com/nagerbak/

Seneste anmeldelser af Nadja Agerbak

q

Andet indhold af Nadja Agerbak

 • Artikel

  Er du til fransk? 

  Hvis du drømmer om at slentre gennem Paris' snævre gader, drikke en god Côtes du Rhône på en fortovscafé eller finde unikke bøger blandt Seinens boghandlere, så er du ikke alene. Litteratursidens redaktion nærer drømmen med vores franske favoritter, som skal læses med Tour de France kørende i baggrunden.
  Læs mere
 • Artikel

  DR Romanklubben: Stine Askov

  Stine Askov er nomineret til DR Romanprisen 2021 for 'Katalog over katastrofer'. Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i december 2020.
  Læs mere
 • Artikel

  Peder Frederik Jensen: Litteraturen er altid på de svages side!

  Litteratursiden har inviteret Peder Frederik Jensen til at holde en litterær tale. Forfatteren beskriver i sin seneste udgivelse 'Det Danmark du kender' en samfundsfiktion i en virkelighedsnær ramme. Et Danmark, hvor velfærdsdrømmen er kuldsejlet for hovedparten af karaktererne.
  Læs mere
 • Artikel

  Klassikere til tiden

  Dette forår har budt på virkelige hændelser, som overgår fantasien. Nogen gange kan fiktionen hjælpe til at forstå den nye virkelighed. Vi har samlet en palet af klassikere til tiden. Alle bøgerne kan lånes på eReolen.
  Læs mere
 • Artikel

  Danmark rundt: Ferieudgave

  En sommer i Danmark kan byde på forskelligartede og berigende oplevelser - og tilsvarende kan sommerlæsning om Danmark give et mangfoldigt billede af landet.
  Læs mere
 • Danske noveller

  Sorgens balalajka

  Af Jens Blendstrup

  Sorgens balalajka

  Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.
  Læs mere

  Bavian

  Af Naja Marie Aidt

  Bavian

  Noveller om hverdagsagtige episoder, der under overfladen måske slet ikke er så små og ubetydelige endda.  Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2008
  Læs mere

  Af sted, til stede

  Tilsyneladende handler novellerne om hverdagsagtige ting, men i hver eneste lille historie sker der noget andet og mere under overfladen. Det er imponerende flot fortalt med…
  Læs mere

  Kantslag

  Af Dorthe Nors

  Kantslag

  Dorthe Nors' forskudte gennembrudsbog slår lige så hårdt som titlen lover.
  Læs mere

  Velsignelser

  Af Caroline Albertine Minor

  Velsignelser

  Sjældent beskrives sorgen, tilfældet og retningsløsheden så rent, rammende og usentimentalt som i Caroline Albertine Minors novellesamling. 
  Læs mere

  En ordentlig mundfuld

  Af Lone Hørslev

  En ordentlig mundfuld

  Tyve noveller om helt almindelige mennesker med almindelige liv. Hørslev beriger endnu engang med sin særlige evne til at beskrive livet, og dét er ofte en ordentlig mundfuld.
  Læs mere

  København

  Af Katrine Marie Guldager

  København

  Novellerne i Katrine Marie Guldagers 'København' handler om moderne mennesker og om, hvor forskelligt skæbnen behandler os med de valgmuligheder, vi trods alt har.
  Læs mere

  Jubilæum

  Af Lotte Kirkeby Hansen

  Jubilæum

  Lotte Kirkeby debuterer med bravour med en smukt indpakket novellesamling om at miste noget: Livet, en ægtefælle, sin barnetro eller nærhed.
  Læs mere

  Banedanmark

  Af Peder Frederik Jensen

  Banedanmark

  25 stærke noveller fra udkantsdanmark om mennesker fra alle samfundslag. Her er skilsmisser, dødsfald og forlist kærlighed til overflod.
  Læs mere

  Poesi og andre former for trods

  Trods kan antage mange former - fra den stille stædighed til anvendelse af magt og våben. Adda Djørups noveller spejler hele spektret aldeles fremragende
  Læs mere
  Default Image

  Mount København

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Mount København

  17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. Velkommen til en guidet tour på Mount København.
  Læs mere

  Camilla - og resten af selskabet

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla - og resten af selskabet

  Smukt, poetisk, sjovt, sørgeligt, svært og underholdende. Og helt igennem fantastisk skrevet. Kom ind i Camillas univers.
  Læs mere

  Camilla and the horse

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla and the horse

  Suveræne, geniale, originale fortællinger fra en af Danmarks bedste forfattere. Intet mindre!
  Læs mere

  Rester

  Af Helle Helle

  Rester

  Disse noveller har alle en drejning mod det groteske og absurde og kredser oftest omkring mennesker, hvis liv tilfældigt krydser hinanden og på foruroligende måde får det kendte og…
  Læs mere

  Biler og dyr

  Af Helle Helle

  Biler og dyr

  Under alle novellerne med hverdagens mennesker i parforhold, i krise eller i ventepositioner ligger en gåde eller et drama, der venter på at læseren skal løse eller fortolke det.
  Læs mere
  Default Image

  Revolution

  Af Jakob Ejersbo

  Revolution

  Barske, triste og alligevel fantastiske fortællinger fra Afrika.
  Læs mere

  Postkort til Annie

  Af Ida Jessen

  Postkort til Annie

  Ida Jessens nye novellesamling om kvinders ensomhed og uforløste kærlighed får denne læser til at længes efter at lægge armene om disse kvinder. Det er stort, når en forfatter kan…
  Læs mere

  Øer

  Af Rakel Haslund-Gjerrild

  Øer

  Udkantssteder, sommerhusområder og forfald blandt fiskere, skovgængere og religiøst opvakte. De 21 fortællinger er både aktuelt og originalt læsestof.
  Læs mere

  Fjer

  Af Ursula Scavenius

  Fjer

  Ursula Scavenius debuterer med mørke og dystre og samtidig smukke og poetiske fortællinger. Endnu en spændende stemme i den nye danske litteratur.
  Læs mere

  Nu er vi så her

  Af Katrine Marie Guldager

  Nu er vi så her

  Suveræn novellesamling fra en af Danmarks absolut bedste novelleforfattere.
  Læs mere

  Mødre, døtre, søstre

  Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.
  Læs mere

  Erle perle

  Af Nanna Goul

  Erle perle

  Elleve fortællinger fyldt med mennesker, der forsvinder eller bevæger sig nye steder hen, virkeligheder, der forskubber sig og grænser, der opløses eller udviskes
  Læs mere

  Tilgang

  Af Naja Marie Aidt

  Tilgang

  Personerne i disse noveller om parforhold og forholdet mellem børn og forældre er hentet ud af dagligdagen, men under almindeligheden gemmer sig en dybde og sårbarhed, som…
  Læs mere

  Under uret

  Af Thomas Boberg

  Under uret

  Noveller om rejser i den indre og den ydre verden, om mærkelige skæbner og mærkelige oplevelser, på mange kontinenter, fortalt i et spændstigt sprog, hvor forfatteren lever sig ind…
  Læs mere

  Hvis man begyndte at spørge sig selv

  En novellesamling, der handler om ganske almindelige menneskers hverdage - Men hverdagene fyldes på forunderligste måde af sjældne øjeblikke, vidunderlige hændelser og mystiske…
  Læs mere

  Mellem os

  Af Kim Fupz Aakeson Glenn Ringtved Jesper Wung-Sung Kristina Aamand Sebastian Bune Sarah Engell Thomas Korsgaard Tomas Lagermand Lundme

  Mellem os

  Fremragende og dyster novellesamling om unge og deres familierelationer. Novellerne er skrevet af unge forfattere, men der er også bidrag fra mere garvede.
  Læs mere
  Default Image

  Mørkets egne

  Af Charlotte Weitze

  Mørkets egne

  Ufødte, gennemsigtige børn, mørke, besatte cyklister, et gådefuldt ikon og skæbnesvangre, røde sko er hverdagskost i det sælsomme univers i Charlotte Weitzes fortællinger.
  Læs mere

  Min lille horror

  Af Mette Zingenberg

  Min lille horror

  Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. 
  Læs mere

  Sexdronning

  Af Christina Hagen

  Sexdronning

  En samling sarkastiske, humoristisk og fandenivoldske tekster om kvinder og mænd, om misforståede situationer og følelsesmæssig famlen.
  Læs mere

  Besat

  Af Klaus Rifbjerg

  Besat

  En samling usvigeligt sikre fortællinger om besættelse. Besættelsestidens Danmark. At være besat som menneske. Præget af Rifbjergs eminente hukommelse og sans for den afgørende…
  Læs mere

  Grand danois

  Af Daniel Dencik

  Grand danois

  Ni noveller om den moderne mands ensomhed og eksistentielle utilpassethed i nutidens samfund
  Læs mere
  Default Image

  Naturlige fjender

  Af Lone Hørslev

  Naturlige fjender

  Med en række lavmælte og underspillede monologer fortælles om liv og død og stærke lidenskaber i en lille by i det sydlige Jylland.
  Læs mere

  Zeppeliner

  Af Jesper Wamsler

  Zeppeliner

  Noveller om helt almindelige mennesker, men med en skævvridning eller en drejning. Hvor tingene udvikler sig anderledes og mærkeligt! Hvor tilfældigheder har afgørende betydning.
  Læs mere

  Det hvide kvarter

  Af Charlotte Weitze

  Det hvide kvarter

  Noget overnaturligt og skræmmende presser sig uundgåeligt på og truer beboernes trygge, vante tilværelse i det hvide kvarter. Den bedste danske novellesamling jeg har læst i flere…
  Læs mere

  Terapi og dyr i baghaven

  Ti tidstypiske noveller, der sætter spot på danskernes vaner og uvaner – det være sig mistro, misundelse, utroskab, traumer, bedreviden og socialt snobberi. Suppleret med fin…
  Læs mere
  Default Image

  Trælår

  Af Jesper Wung-Sung

  Trælår

  ”Boys will be boys” i disse tyve noveller som kredser om børn og unge, når de er værst.
  Læs mere

  Der er ingen bjerge i Danmark

  Der er ingen bjerge i Danmark – men Julia Butschkows novellesamling af dette navn har litterære højdepunkter, som afgjort er en bestigning værd. Stig med op og opdag det…
  Læs mere

  Mere ved jeg ikke

  Af Camilla Christensen

  Mere ved jeg ikke

  Smuk og nostalgisk novellesamling, der fletter erindringer om forfatterens barndom og ungdom, mormor og ekskærester sammen med erindringer om slægten.
  Læs mere

  De andre

  Af Anna Grue

  De andre

  Anna Grues debut som novelleforfatter sætter fokus på følgevirkningerne af at blande sig i andres liv.
  Læs mere
 • The International DUBLIN Literary Award

  Mælkemanden

  Af Anna Burns

  Mælkemanden

  Mellemsøster lever i en verden, hvor alle familier har mistet mindst et familiemedlem, hvor det er os mod dem og hvor for meget opmærksomhed ikke er godt. Vinder af the…
  Læs mere

  Solstål

  Af Mike McCormack

  Solstål

  Alle Sjæles Dag vender de døde tilbage. Marcus står i køkkenet og ser tilbage på sit liv. I én lang sætning erindrer han sin kone, børnene, sygdommen og sorgen og ikke mindst…
  Læs mere

  Almen teori om glemsel

  Af J. E. Agualusa

  Almen teori om glemsel

  Den vægtige portugisiske roman fortæller med et strejf af magisk realisme underfundigt om, hvordan en række mennesker reagerer under og efter Angolas uafhængigheds kamp i 1975.
  Læs mere

  Lyden af ting der falder

  Af Juan Gabriel Vásquez

  Lyden af ting der falder

  Roman om en sort periode af Columbias historie. Fortællingen om landets narkorelaterede konflikter flettes sammen med fortællerens historie Vinder af the International DUBLIN…
  Læs mere

  Ovenpå er der stille

  Af Gerbrand Bakker

  Ovenpå er der stille

  Lavmælt og meget velfortalt roman om en stille eksistens – en af den slags romaner, som går ind under huden og er svær at slippe. Vinder af the International DUBLIN Literary Award…
  Læs mere

  Russisk roulette i Beirut

  Bassam og George er unge fyre i borgerkrigens Beirut og bedstevenner, deres liv er fuld fart frem uden hensyn til krig og kugler -  Alle kneb gælder, men bag det hele er deres…
  Læs mere

  Ud og stjæle heste

  Af Per Petterson

  Ud og stjæle heste

  At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond, der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring.   
  Læs mere

  Lad kun verden tumle sig

  Stor amerikansk roman om et overjordisk vovestykke og om nogle af de skæbner fra myreturen New York, som bliver vidner hertil. Vinder af the International DUBLIN Literary…
  Læs mere

  Mesteren

  Af Colm Tóibín

  Mesteren

  Skildring af fem år i den amerikanske forfatter Henry James' liv og de kræfter der var med til at forme hans kunst i 1890'ernes London, hvor han bevægede sig fra fiasko til berømt…
  Læs mere

  Den kendte verden

  Af Edward P. Jones

  Den kendte verden

  Glæd dig, for der venter dig en stor læseoplevelse i ’Den kendte verden’ – en fantastisk velskrevet roman om slaveriet i Virginia. Vinder af the International DUBLIN Literary…
  Læs mere

  Mit navn er Rød

  Af Orhan Pamuk

  Mit navn er Rød

  Opklaringen af mordene på et par miniaturemalere i Istanbul i slutningen af 1500-tallet afslører konflikten mellem det traditionelle islamiske og det sækulariserede vestlige…
  Læs mere

  Elementarpartikler

  Af Michel Houellebecq

  Elementarpartikler

  Gennem de to halvbrødre Michels og Brunos følelseskolde liv som henholdsvis genforsker og seksuelt frustreret gymnasielærer tegnes et dystert billede af 68-generationens børn og…
  Læs mere

  Vidt åben

  Af Nicola Barker

  Vidt åben

  På øen Sheppey sydøst for London møder to brødre, der hidtil har levet adskilte, en håndfuld sære eksistenser på jagt efter en identitet -  Alle har dybe psykiske sår, som de…
  Læs mere
  Ingenious pain

  Sindrig smerte

  Af Andrew Miller

  Sindrig smerte

  England og Oplysningstiden er baggrunden for James Dyers mærkelige skæbne. Ude af stand til at føle fysisk smerte kæmper han sig gennem et klassisk pikaresk handlingsforløb frem…
  Læs mere

  Dyret i hjertet

  Af Herta Müller

  Dyret i hjertet

  Undertrykkelsen i Rumænien under Ceaucescu var forfærdelig, og fortælleren og hendes venner kommer til forhør hos Securitate, fordi de læser forbudt litteratur. Selv om de bor…
  Læs mere
 • Tjernobyl - atomkraftulykken i 1986

  De døde fylder dagene med en smag af mønter

  Den 26. april 1986 var en skæbnesvanger dag for Tjernobyl. En reaktor på atomkraftværket nær byen eksploderede og udløste historiens største…
  Læs mere

  Bøn for Tjernobyl

  Af Svetlana Aleksijevitj (f. 1948)

  Bøn for Tjernobyl

  Mere end hundrede rystende vidnesbyrd fra Tjernobylkatastrofen i 1986. Vidnerne er alle fra Hviderusland, der blev hårdest ramt, og er indsamlet af nobelprisvinderen.
  Læs mere

  Baba Dunja og kærligheden

  Sjældent har jeg følt mig i så godt litterært selskab som sammen med Baba Dunja i romanen om livet i dødszonen udenfor Tjernobyl.
  Læs mere

  Den usynlige Ivan Isaenko

  Af Scott Stambach

  Den usynlige Ivan Isaenko

  Ivan Isaenkos dagbogsblade er en uforglemmelig og uafrystelig historie om livet som patient på Mosyr Hospital for Alvorligt Syge Børn.
  Læs mere

  Efter mørkets frembrud

  Af Antoine Choplin

  Efter mørkets frembrud

  Mesterlig, lavmælt roman om at vende tilbage til et ufremkommeligt Tjernobyl, hvor forandringen er total.
  Læs mere
 • Tæt på forfatterne - forfatterbiografier

  Med egen hånd

  Af Suzanne Brøgger

  Med egen hånd

  Suzanne Brøgger er i topform i sin nye bog, hvor hun med sit vægtige tankegods undersøger tidens aktuelle temaer i dialog med sit eget liv og sine tidligere værker.
  Læs mere

  Det man skriver : et portræt

  Bent Haller har skrevet en underfundig og humoristisk erindringsbog, der dog sine steder bliver lovlig lang i spyttet.
  Læs mere

  Karen Blixen : et portræt

  Af Anne-Sofie Storm Wesche

  Karen Blixen : et portræt

  Karen Blixen var indbegrebet af mystik, lidenskab og mod. I denne letfordøjelige biografi på under 100 sider præsenteres vi for essensen.
  Læs mere

  En som Bjarne Reuter

  Af Helle Retbøll Carl og Anders Houmøller Thomsen

  En som Bjarne Reuter

  Grundig og velskrevet biografi, krydret med masser af citater, kaster et sjældent lys over et stort forfatterskab og historien bag og giver lyst til at læse mere.
  Læs mere

  Suzanne Brøgger : samtalememoirer

  En fascinerende tidsrejse i Suzanne Brøggers liv og forfatterskab. Sløret bag myten løftes, og samtalebogen giver indsigt i sammenhængen mellem forfatterens liv og værk.
  Læs mere

  Denne dag, et liv

  Af Jens Andersen

  Denne dag, et liv

  Endelig har vi fået en omfattende Astrid Lindgren biografi, der giver et levende og nuanceret indtryk af mennesket bag bøgerne.
  Læs mere

  Løvinden : Karen Blixen i Afrika

  De fleste kender til sætningen "I had a farm in Africa”, men det havde Karen Blixen faktisk aldrig. Om den virkelige historie handler dette store værk.
  Læs mere

  Kaj Munk

  Af Per Stig Møller

  Kaj Munk

  Per Stig Møllers to bøger om Kaj Munk - Munk (2000) og Mere Munk (2003) - samlet i én bog.
  Læs mere

  Jakob var her

  Af Rune Skyum Nielsen

  Jakob var her

  JAKOB VAR HER er historien om Jakob Ejersbo. En rodløs dreng, der hverken følte sig hjemme i Nordjylland eller Tanzania. En teenager, som desperat ledte efter kærlighed og en vej i…
  Læs mere

  Brorson - sjælens digter

  Af Torben Bramming

  Brorson - sjælens digter

  ’Sjælens digter’ er en interessant, nuanceret og velskrevet introduktion til vores store pietistiske salmedigters liv og værker.
  Læs mere

  Thit - den sidste valkyrie

  Af Jens Andersen (f. 1955)

  Thit - den sidste valkyrie

  Historien om en kvinde, der ikke underlagde sig normerne, er fortalt smukt og vedkommende af Jens Andersen, der er en eminent formidler. Oprindelig udgivet: 1990
  Læs mere

  Et kongeligt eventyr

  Af Jens Jørgensen

  Et kongeligt eventyr

  Historien om H.C. Andersens liv er i sig selv virkelig interessant og bliver på ingen måde mindre spændende i hænderne på Jens Jørgensen. Man mærker passionen for fortællingen…
  Læs mere

  Selvbiografi

  Af Steen Steensen Blicher

  Selvbiografi

  Blicher-Selskabet har udgivet denne muntre selvbiografi af hedens digter på blot 50 sider.
  Læs mere

  Jussi

  Af Jonas Langvad Nilsson

  Jussi

  Underholdende og humoristisk biografi om bestsellerforfatteren Jussi Adler-Olsens liv og karriere. 
  Læs mere
 • Uhyggelige graphic novels

  Natteræd

  Af John Kenn Mortensen

  Natteræd

  Nogle mareridt er så skræmmende, at ord ikke slår til. Men så er det godt, vi har John Kenn Mortensen.
  Læs mere

  Børnenes jord

  Af Gipi/ Gianni Pacinotti

  Børnenes jord

  Samfundet er kollapset og dermed også vores menneskelighed i postapokalyptisk dystopi. Mesterlig graphic novel viser brutalitet, tomhed og forfald, men også svage håb.
  Læs mere

  Shirley Jacksons Lotteriet

  Grafisk roman baseret på Shirley Jacksons horror klassiker. Miles Hyman indfanger fornemt den ildevarslende undertone i hele den vanvittige og rystende historie.
  Læs mere

  Alena

  Af Kim W. Andersson

  Alena

  Vildt flot og enormt uhyggelig tegneserie om vold og mobning på en kostskole, hvor mobningen eskalerer til frygtelige handlinger, man slet ikke kan fatte.
  Læs mere

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Af Valérie Mangin & Steven Dupré

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Historisk tegneserie af fineste karat. Den grumme og fængslende historie er et fint eksempel på, at den ”rigtige” tegneserie stadig findes.
  Læs mere

  Fribryderen

  Af John Kenn Mortensen

  Fribryderen

  Moderne fortolkning af myten om Faust af mesterlige John Kenn Mortensen anbefales til alle voksne mennesker, der kan tåle en tur til helvede.
  Læs mere

  Grimm : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge

  Af Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker

  Grimm : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge

  Tænderklaprende uhyggelig genfortælling af brødrene Grimms skræmmende eventyr. Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker er to erfarne herrer ud i gysets genre, og det kan mærkes!
  Læs mere

  Thornhill

  Af Pam Smy

  Thornhill

  En sindsoprivende stærk og dyster graphic novel, der tager udgangspunkt i emner som ensomhed, mobning og omsorgssvigt. Hele historien forgår i rammerne af en…
  Læs mere

  Maus

  Af Art Spiegelman

  Maus

  Hvordan kan livet nogensinde måle sig med at overleve Auschwitz? Spiegelmann skildrer igennem fantastiske tegninger de komplikationer, der opstår, når man er efterfølger af en…
  Læs mere

  Fuglemanden

  Af Sarah Engell

  Fuglemanden

  Angst er ikke for børn. Det burde det ikke være. Men Sarah Engell og Lilian Brøggers grafiske roman om angst og psykisk sygdom er i den grad for både (store) børn og voksne.
  Læs mere
 • Franske klassikere

  De uadskillelige

  Af Simone de Beauvoir

  De uadskillelige

  Simone de Beauvoirs smukke og vemodige roman om en barndomsveninde og to forskellige miljøer i 1920’ernes Paris er baseret på hendes egne erindringer. Originaludgave: 1954
  Læs mere

  De små heste i Tarquinia

  Af Marguerite Duras

  De små heste i Tarquinia

  Tomgang og meningsløshed præger den ultimativt mislykkede ferie, mens tragedien og underliggende brud ligger og lurer under overfladen i Duras´ roman. Originaludgave: 1953
  Læs mere

  Min far & Kvinden

  Af Annie Ernaux

  Min far & Kvinden

  To enkle og samtidig dybt komplekse skildringer af forfatterens far og mor, deres liv og kampen for tilværelsen i forrige århundredes første halvdel.
  Læs mere

  Ødelæg, siger hun

  Af Marguerite Duras

  Ødelæg, siger hun

  Nyoversættelse markerer 50 året for banebrydende udgivelse, der eksperimenterer med det frisindede og frit elskende menneske blandt borgerskabet i renvasket og velklædt…
  Læs mere

  Tyvens dagbog

  Af Jean Genet

  Tyvens dagbog

  Fransk homoklassiker om livet på samfundets bund i 30’ernes Europa er en fantastisk og udfordrende læseoplevelse.  
  Læs mere

  Madame Bovary

  Af Gustave Flaubert

  Madame Bovary

  Historien om den lidenskabelige Emma Bovary, der kan sætte sind og sanser i kog, er ikke til at komme udenom. Det er fransk forlystelses-fortælling uden sidestykke.…
  Læs mere

  Klokkeren fra Notre-Dame

  Eller 'Notre-Dame kirken i Paris' er et romantisk mesterværk om Frankrigs middelalder og livet som afvist af fællesskabet.
  Læs mere
  Default Image

  Rejse til nattens ende

  Af Louis-Ferdinand Céline

  Rejse til nattens ende

  Det er grimt og lystigt, tragisk og komisk at følge Bardamus og Robinsons rejser fra omkring 1914 og frem. Sproget lyser og bærer den absurde komedie igennem verdens…
  Læs mere

  Den lille prins

  Af Antoine de Saint-Exupéry

  Den lille prins

  Eventyret om den lille prins er en poetisk og filosofisk hyldest til kærligheden, fantasien og barnet i os alle.
  Læs mere

  Elskeren fra Nordkina

  Af Marguerite Duras

  Elskeren fra Nordkina

  Elskeren fra Nordkina er en kærlighedshistorie, og som i klassiske kærlighedsfortællinger er historien om den 27-årige unavngivne kineser og det kun 14-årige barn ulykkelig.
  Læs mere

  Pesten

  Af Albert Camus

  Pesten

  En anonym fortæller skildrer nøgternt en pestepidemi i 1940'erne i en algerisk by i et af Camus' absolutte mesterværker, der er oversat på fornem vis af Camus-eksperten…
  Læs mere

  De elendige

  Af Victor Hugo

  De elendige

  Man kan med fordel glemme alt om moderne minimalisme og gå om bord i denne ekstremt lange og fuldkommen fascinerende, klassiske roman, der byder på et væld af svinkeærinder.
  Læs mere

  Greven af Monte Cristo

  Af Alexandre Dumas

  Greven af Monte Cristo

  Kærlighed, ære og hævn. Greven af Monte Cristo er essensen af en ’kappe og kårde’-roman og en dejlig en af slagsen!
  Læs mere

  På sporet af den tabte tid

  Psykologisk og sprogligt mesterværk om kærligheden i alle dens mange skikkelser og om den evige jagt på de vidunderlige øjeblikke, der aldrig kommer igen. Originaludgave:…
  Læs mere

  Verdenslabyrinten af Marguerite Yourcenar

  Facetteret erindringsværk om den fransk-belgiske forfatter Marguerite Yourcenars slægt undersøger på fremragende vis, hvem og hvad der har formet hende.
  Læs mere

  Den fremmede

  Af Albert Camus

  Den fremmede

  Det absurde kom ind i den moderne verdenslitteratur med dette berømte portræt af en mand, der er gudløs, normløs, fremmed for verden ... Originaludgave: 1942
  Læs mere