Profil
AfNadja Agerbak

Medlem i

8 år 5 måneder
Digital redaktør på Litteratursiden.

Jeg er en passioneret litteraturelsker med en glubende appetit på gode fortællinger. Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.

< Tip til at skrive en god anmeldelse >
Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.

Find mig på Instagram: https://www.instagram.com/nagerbak/

Anmeldelser af Nadja Agerbak

Indhold af Nadja Agerbak

 • Filmatiserede bøger om mad

  Babettes gæstebud

  Af Karen Blixen

  Babettes gæstebud

  Historiens glimtende magi ligger i det åbne tolkningsfelt og det fællesmenneskelige, i oprøret mod konventionerne. Originaludgave: 1952
  Læs mere

  Timerne

  Af Michael Cunningham (f. 1952)

  Timerne

  Fortællingen skildrer tre dage i tre vidt forskellige kvinders liv i forskellige tidsperioder i 1900-tallet.  Filmatiseret i 2002 af Stephen Daldry under titlen The Hours.
  Læs mere

  Charlie og chokoladefabrikken

  Herligt gensyn med Roald Dahls ikoniske klassiker om Charlie, der vinder et besøg på Willy Wonkas utrolige chokoladefabrik, med mesterlige illustrationer af John Kenn Mortensen.
  Læs mere

  Anmeldelse: Underet af Emma Donoghue

  Et under af en roman om 11-årige Anna, som ikke vil spise. Historien er både spændende og psykologisk overbevisende. Donoghue lever fuldt ud op til sin debut.
  Læs mere

  Hjerter i chili

  Af Laura Esquivel

  Hjerter i chili

  "12 roser, helst røde, 12 kastanier, 2 spiseskefulde smør, 2 spiseskefulde majsmel, 2 dråber rosen-essens, 2 spiseskefulde anis, 2 spiseskefulde honning, 2…
  Læs mere

  Stegte grønne tomater

  'Stegte grønne tomater' er en utrolig charmerende og hjertevarm fortælling om den midaldrende Evelyn, der møder den ældre Ninny Threadgoode på svigermoderens plejehjem.
  Læs mere

  Spis, bed, elsk

  Af Elizabeth Gilbert

  Spis, bed, elsk

  Selvbiografisk, varm og underholdende rejseskildring, hvor turen går verden rundt til Italien, Indien og Bali. Forfatteren genfinder både sig selv og evnen til at glædes ved…
  Læs mere

  Et hus i Toscana

  Af Frances Mayes

  Et hus i Toscana

  Den amerikanske forfatter Frances Mayes købte i 1989 et faldefærdigt hus i Toscana - I en blanding af hverdagsbetragtninger, toscansk lokalhistorie og opskrifter fra det…
  Læs mere

  Hundredefodsrejsen

  Af Richard C. Morais

  Hundredefodsrejsen

  Appetitlig, kulinarisk, feel-good dannelsesroman. Skrevet så lækkert at den fortjener tre litterære michelin-stjerner.
  Læs mere

  Niceville

  Af Kathryn Stockett

  Niceville

  Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel. Filmatiseret i 2011 af…
  Læs mere
 • Bøger for litteraturnørden

  ORD - encyklopædi

  250 danske kulturpersonligheder skriver om deres yndlings- eller hadeord i alsidigt encyklopædisk opslagsværk. Et must-have for sprognørder og kulturafficionados.
  Læs mere

  Endnu en bog jeg aldrig skrev

  Af Ida Jessen (f. 1964)

  Endnu en bog jeg aldrig skrev

  Læsning og erindring vikler sig ind i hinanden i Jessens gule bog, der stråler af kærlighed til litteraturen og giver lyst til læsning.
  Læs mere

  Læseglæde & læsefællesskaber

  Af Anette Leonora Andersen (f. 1968)

  Læseglæde & læsefællesskaber

  Anette Leonora Andersens personlige bog indeholder smittende læseglæde og et hav af gode råd til at fastholde læsningen.
  Læs mere

  Litteraturland - en GPS

  Noget så sjældent som et inspirationsværk, der med lige dele professionalisme og fortælleglæde rækker ud mod både studerende, deres undervisere og helt almindelige læsere.
  Læs mere

  Kunsten at læse

  Af Thomas Illum Hansen

  Kunsten at læse

  Denne lille bog er utrolig tæt, velskrevet og brugbar for alle med interesse for litteratur. 
  Læs mere

  Med fortællingen går jeg i døden

  Peter Nielsens velargumenterende og omsiggribende samling af essays om den nye europæiske romankunst er et både humanistisk og demokratisk projekt.
  Læs mere

  Dansk bibliotekshistorie

  Et meget imponerende og nærmest udtømmende tværfagligt tobindsværk afdækker bibliotekernes historie fra middelalderen til nutiden.
  Læs mere

  En læser bliver til

  Af Birthe Rønn Hornbech

  En læser bliver til

  En ualmindelig interessant rejse gennem personlige oplevelser af ældre dansk litteratur, som har været med til at skabe Birthe Rønn Hornbechs kærlighed til bøger.
  Læs mere
  Det læsende menneske

  Det læsende menneske

  Af Lars Theil Münster

  Det læsende menneske

  Interessant bog til den engagerede lystlæser eller fagperson, der interesserer sig for litteraturen og dens mange muligheder.  
  Læs mere

  Litteraturen giver form til en følelse

  Fremragende artikler fra et langt liv i litteraturens tjeneste lyser af indsigt og glæden ved at læse og formidle. Her er livserfaring, tankegods og inspiration til mange timer.
  Læs mere

  Ord

  Af Linda Greve

  Ord

  Ord er aldrig bare ord. De er afgørende for vores kommunikation, mens de forandrer sig, forgår, opstår, bruges og slides på. Bliv klogere på ordenes liv med denne Tænkepause.
  Læs mere

  Verdenslitteraturer

  Af Mads Rosendahl Thomsen Tore Rye Andersen og Jakob Ladegaard (red)

  Verdenslitteraturer

  Glæd dig til en spændende rejse jorden rundt, hvor eksperter guider dig til interessante forfatterskaber, der giver nye perspektiver på litteraturens rolle i en global sammenhæng.
  Læs mere

  Bogsteder

  Af Kurt Rodahl Hoppe

  Bogsteder

  Uanset om man er bibliofil, uforfalsket bogelsker, æstetiker med hang til systemer eller rummer elementer af det hele, er denne bog en berigende oplevelse.
  Læs mere

  Litteratur

  Af Dan Ringgaard

  Litteratur

  Litteraturen er ikke, hvad den har været. Og den vedbliver heller ikke at være, hvad den er nu. Tag med på en begivenhedsrig rejse med den uhåndgribelige litteratur i hånden.
  Læs mere

  Fra skyggerne af det vi ved

  Grundig gennemgang af den selvbiografiske roman med 'Min kamp' som omdrejningspunkt. Dette er bogen, hvis man interesserer sig for Karl Ove Knausgårds autofiktion.
  Læs mere

  Galleri 66

  Af Anne-Marie Mai

  Galleri 66

  Anne-Marie Mai får med et forfriskende greb åbnet halvtreds års dansk og international litteraturhistorie med et overlegent overblik og inciterende fortælleglæde.
  Læs mere

  Den store karakterbog

  Af Anne-Marie Mai og Erik Skyum-Nielsen (red.)

  Den store karakterbog

  151 korte portrætter fra hele verdenslitteraturen af fiktive personer fra Agate til Zachris. Portrætterne er forfattet af danske litteraturkritikere og forfattere
  Læs mere

  Litteratur i brug

  Af Anne-Marie Mai

  Litteratur i brug

  ’Litteratur i brug’ er skrevet af en række tværfaglige forskere og introducerer os i, hvordan litteraturen betyder noget og kan bruges.
  Læs mere

  Fiktion

  Af Simona Zetterberg Gjerlevsen

  Fiktion

  Grænserne mellem faktion og fiktion er de senere år blevet mere slørede blandt andet med autofiktion, så der er god grund til at fundere over fiktionens væsen, som i denne…
  Læs mere

  Den litterære virkelighed

  Af Johannes Fibiger (f. 1962)

  Den litterære virkelighed

  Interessant og velskrevet grundbog om litteratur har fokus på, hvad litteratur er og gør og kan blandt andet bruges på ungdomsuddannelserne.
  Læs mere
 • Kina - kinesisk litteratur

  Dragerepublikken

  Af R. F. Kuang

  Dragerepublikken

  R .F. Kuangs serie er et imponerende bevis på fantasygenrens revolutionære potentiale.
  Læs mere

  Opiumskrigen

  Af R. F. Kuang

  Opiumskrigen

  En spektakulær debut- og fantasyroman, der er lige så mørk og brutal som Kinas historie.  
  Læs mere

  Uendelig lidelse

  Kinesiske Sun Pin borer i den menneskelige natur i denne novella om en ung kvinde midt i storbyens labyrint af håb og drømme.
  Læs mere

  En virkelighed

  Foruroligende fortælling om en kinesisk familie, ramt af umotiveret vold, død og paranoia, i et surrealistisk, uvirkeligt og følelsesmæssigt afkoblet univers.
  Læs mere

  Jin Ping Mei - i vers og prosa : 3. bog

  I den erotiske og særdeles dramatiske historie får man indblik i den kvindelige seksualdrift, hvilket ikke var noget, der tidligere var set i kinesiske litteratur. 
  Læs mere

  Brødre

  Af Hua Yu (f. 1960)

  Brødre

  Yu Huas mesterværk er på én gang en fantastisk røverhistorie og en barsk skildring af Kinas udvikling og Kulturrevolutionens fatale følger.
  Læs mere

  Den syvende dag

  'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
  Læs mere

  At leve

  Af Yu Hua

  At leve

  Kulturrevolutionen er bagtæppet i denne klassiker af en af Kinas største, mest omstridte forfattere. Omvæltningen opleves gennem rigmandssønnen Fugui og hans livslange nedtur.
  Læs mere

  Et ensomt menneskes bibel

  Refleksion og poesi, idealisme og menneskelighed går hånd i hånd i denne enestående roman om det mørkeste kapitel i Kinas historie. Kulturrevolutionen har fået sit…
  Læs mere

  Et rum større end ensomheden

  Tre ungdomsvenner fra Beijing lever adskilt fra hinanden i ensomhed og i skyggen af fortidens handlinger og fortielser. Yiyun Li skriver overbevisende om deres tunge tanker og…
  Læs mere

  Vilde svaner

  Af Jung Chang

  Vilde svaner

  Det er en historie om stort mod - om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er…
  Læs mere

  Efter tusind års fromme bønner

  Overbevisende og superfin fortælling om det moderne Kina. Gennem ti noveller får vi med både humor og alvor tegnet et billede af kinesernes mentale tilstand. 
  Læs mere

  Landsbyens blod

  Af Lianke Yan

  Landsbyens blod

  Barsk og bevægende roman, som sætter smukke billeder på hornhinden, men efterlader én med en følelse af tristesse over menneskets ligegyldighed over for andre mennesker.
  Læs mere

  Folkets tjener

  Af Yan Lianke

  Folkets tjener

  Sarkastisk kinesisk roman, der igennem en forbudt erotisk affære beskriver det snærende politiske system under kulturrevolutionen.
  Læs mere
 • #MeToo - voldtægt og seksuelle overgreb

  Underlevet

  Af Allan van Hansen

  Underlevet

  Grafisk mesterværk griber fat i læseren uden at slippe. Tekst, tegninger, perleplader og kassettebånd udgør et helstøbt værk om et barn, der gik i stykker.
  Læs mere

  Fra i nat sover jeg på taget

  Af Jens Christian Grøndahl

  Fra i nat sover jeg på taget

  Funklende eksistentielle refleksioner forbindes smukt med skildringer af tidsånden og en velkendt MeToo-historie i ny Grøndahl Classic.
  Læs mere

  Unge Mungo

  Af Douglas Stuart (f. 1976-05-31)

  Unge Mungo

  Barsk, følsom og virkelighedsnær fortælling om at vokse op og blive til i Glasgows forråede og maskuline miljø i 90’erne. En (læse)værdig efterfølger til Shuggie Bain.
  Læs mere

  Pige, 1983

  Af Linn Ullmann

  Pige, 1983

  Stærk autofiktiv fortælling om erindring og glemsel og en grænseoverskridende oplevelse i Linn Ullmanns ungdom.
  Læs mere

  Pigedyr

  Af Cecilie Lind

  Pigedyr

  Den unge pige Sara er både dukke og dukkefører, barn og voksen, begærer og begæret. Cecilie Lind har skrevet en vild roman, der er barsk at komme igennem og umulig at glemme.
  Læs mere

  Når mænd forlader mig

  Deroute eller frigørelsesfortælling? Johanne Billes skarpe roman placerer sig et sted midt i mellem. En forbilledlig og væsentlig roman.  
  Læs mere

  Samtykket

  Af Vanessa Springora

  Samtykket

  Afslørende fransk #metoo-roman om en 14-årig pige, der bliver en 36 år ældre, berømt forfatters elskerinde. Bogen der rystede det franske kulturparnas. 
  Læs mere

  Hvem slog bambi ihjel?

  Af Monika Fagerholm

  Hvem slog bambi ihjel?

  En gruppevoldtægt i forstaden fortrænges og forties i fragmentarisk og foruroligende fortælling, hvor mytologi møder popkultur.
  Læs mere

  Oblivion

  Af Anna Elisabeth Jessen

  Oblivion

  Medrivende roman om skyld og skam taler ind i den aktuelle debat om samtykke og MeToo.
  Læs mere

  Min mørke Vanessa

  Af Kate Elizabeth Russell

  Min mørke Vanessa

  Foruroligende, bedragerisk, snigende og hjerteskærende fortælling forfører sin læser såvel som sin hovedperson.
  Læs mere

  Catch and kill

  Af Ronan Farrow

  Catch and kill

  Farrow dokumenterer, hvordan medier og politikere dækkede over Weinsteins sexforbrydelser. Hans mesterlige bog har været med til at kickstarte #metoo-debatten.
  Læs mere

  Rosenreglen

  Af Liv Nimand Duvå

  Rosenreglen

  En ung kvinde forbereder en kunstudstilling, der samtidig bliver et hævntogt, mens fortiden bliver mere og mere nærværende. Rasende god og lige så vigtig roman.
  Læs mere

  Overgrebet

  Af Inès Bayard (f. 1991)

  Overgrebet

  Rystende roman om konsekvenserne af voldtægt og fortielser er en af årets helt store læseoplevelser. Den barske og bevægende historie er umulig at lægge fra sig.
  Læs mere

  Et lille liv

  Af Hanya Yanagihara

  Et lille liv

  Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. 
  Læs mere

  Peach

  Af Emma Glass

  Peach

  Fabulerende og uforglemmelig kortroman om et seksuelt overgreb og de dybe spor, det sætter i en ung kvindes liv. Dette er stor litteratur i en lille indpakning.
  Læs mere

  Voldens historie

  Af Édouard Louis

  Voldens historie

  Selvbiografisk roman om den vold, der gennemsyrer samfundet og har store konsekvenser for den måde, vi er sammen på. 
  Læs mere

  Arv og miljø

  Af Vigdis Hjorth

  Arv og miljø

  Barsk, rystende og velskrevet roman om fortielser, anklager og umulig forsoning. En værdig kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris.
  Læs mere

  Det bliver sagt

  Af Kristian Ditlev Jensen

  Det bliver sagt

  Kristian Ditlev Jensens stærke og væsentlige selvbiografiske beretning om pædofili er desværre stadig rystende aktuel. Originaludgave: 2001
  Læs mere

  Farven lilla

  Af Alice Walker

  Farven lilla

  Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.  
  Læs mere
 • Danske noveller

  Se en sidste gang på alt smukt

  Vego skaber stemningsbilleder i øjeblikke, hvor intet længere kan være det samme og sætter ord på tiden mellem ung og voksen, hvor livet former sig, uden man opdager det. 
  Læs mere

  Sorgens balalajka

  Af Jens Blendstrup

  Sorgens balalajka

  Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.
  Læs mere

  Brænd huset ned, giv træet vand

  Af Hans Peter Madsen (f. 1995-06-29)

  Brænd huset ned, giv træet vand

  De akavede sammenstød står i kø, når de mandlige hovedkarakterer ruller sig ud i disse veloplagte noveller. Flot debutsamling stiller skarpt på køn, klima og kærlighed.
  Læs mere

  Små historier. Bind 3

  Af Peter Adolphsen

  Små historier. Bind 3

  Ultrakorte, fantastiske, moderne hypertekster fra fremtiden, fortiden og fantasien, skrevet i perioden 2000-2019.
  Læs mere

  Af sted, til stede

  Tilsyneladende handler novellerne om hverdagsagtige ting, men i hver eneste lille historie sker der noget under overfladen. Det er imponerende flot fortalt med forbavsende få ord.
  Læs mere

  Dengang dinosaurerne var små

  Af Kaspar Colling Nielsen (f. 1974)

  Dengang dinosaurerne var små

  31 fabulerende, bizarre og særdeles vedkommende fortællinger, der beskriver diverse former for forvandlinger samt helt almindelige hændelser, der bare kommer helt ud af kontrol.
  Læs mere

  Tyverier

  Af Thomas Korsgaard

  Tyverier

  Mestertyven Korsgaard har neglet gode historier og triste skæbner om ensomhed og mennesker, der gør hinanden fortræd. 
  Læs mere

  Bavian

  Af Naja Marie Aidt

  Bavian

  Noveller om hverdagsagtige episoder, der under overfladen måske slet ikke er så små og ubetydelige endda.  Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2008
  Læs mere

  Kantslag

  Af Dorthe Nors

  Kantslag

  Dorthe Nors' forskudte gennembrudsbog slår lige så hårdt som titlen lover.
  Læs mere

  Velsignelser

  Af Caroline Albertine Minor

  Velsignelser

  Sjældent beskrives sorgen, tilfældet og retningsløsheden så rent, rammende og usentimentalt som i Caroline Albertine Minors novellesamling. 
  Læs mere

  En ordentlig mundfuld

  Af Lone Hørslev

  En ordentlig mundfuld

  Tyve noveller om helt almindelige mennesker med almindelige liv. Hørslev beriger endnu engang med sin særlige evne til at beskrive livet, og dét er ofte en ordentlig mundfuld.
  Læs mere

  København

  Af Katrine Marie Guldager

  København

  Novellerne i Katrine Marie Guldagers 'København' handler om moderne mennesker og om, hvor forskelligt skæbnen behandler os med de valgmuligheder, vi trods alt har.
  Læs mere

  Jubilæum

  Af Lotte Kirkeby Hansen

  Jubilæum

  Lotte Kirkeby debuterer med bravour med en smukt indpakket novellesamling om at miste noget: Livet, en ægtefælle, sin barnetro eller nærhed.
  Læs mere

  Banedanmark

  Af Peder Frederik Jensen

  Banedanmark

  25 stærke noveller fra udkantsdanmark om mennesker fra alle samfundslag. Her er skilsmisser, dødsfald og forlist kærlighed til overflod.
  Læs mere

  Poesi og andre former for trods

  Trods kan antage mange former - fra den stille stædighed til anvendelse af magt og våben. Adda Djørups noveller spejler hele spektret aldeles fremragende
  Læs mere

  Mount København

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Mount København

  17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. Velkommen til en guidet tour på Mount København.
  Læs mere

  Camilla - og resten af selskabet

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla - og resten af selskabet

  Smukt, poetisk, sjovt, sørgeligt, svært og underholdende. Og helt igennem fantastisk skrevet. Kom ind i Camillas univers.
  Læs mere

  Camilla and the horse

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla and the horse

  Suveræne, geniale, originale fortællinger fra en af Danmarks bedste forfattere. Intet mindre!
  Læs mere

  Rester

  Af Helle Helle

  Rester

  Disse noveller har alle en drejning mod det groteske og absurde og kredser oftest omkring mennesker, hvis liv tilfældigt krydser hinanden og på foruroligende måde får det kendte og…
  Læs mere

  Biler og dyr

  Af Helle Helle

  Biler og dyr

  Under alle novellerne med hverdagens mennesker i parforhold, i krise eller i ventepositioner ligger en gåde eller et drama, der venter på at læseren skal løse eller fortolke det.
  Læs mere

  Revolution

  Af Jakob Ejersbo

  Revolution

  Barske, triste og alligevel fantastiske fortællinger fra Afrika.
  Læs mere

  Postkort til Annie

  Ida Jessens nye novellesamling om kvinders ensomhed og uforløste kærlighed får denne læser til at længes efter at lægge armene om disse kvinder. Det er stort, når en forfatter kan…
  Læs mere

  Øer

  Af Rakel Haslund-Gjerrild

  Øer

  Udkantssteder, sommerhusområder og forfald blandt fiskere, skovgængere og religiøst opvakte. De 21 fortællinger er både aktuelt og originalt læsestof.
  Læs mere

  Fjer

  Af Ursula Scavenius

  Fjer

  Ursula Scavenius debuterer med mørke og dystre og samtidig smukke og poetiske fortællinger. Endnu en spændende stemme i den nye danske litteratur.
  Læs mere

  Nu er vi så her

  Af Katrine Marie Guldager

  Nu er vi så her

  Suveræn novellesamling fra en af Danmarks absolut bedste novelleforfattere.
  Læs mere

  Mødre, døtre, søstre

  Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.
  Læs mere

  Erle perle

  Af Nanna Goul

  Erle perle

  Bag den nuttede titel lurer det groteske, mørket og en rørende, helstøbt læseoplevelse.
  Læs mere

  Tilgang

  Af Naja Marie Aidt

  Tilgang

  Personerne i disse noveller om parforhold og forholdet mellem børn og forældre er hentet ud af dagligdagen, men under almindeligheden gemmer sig en dybde og sårbarhed, som…
  Læs mere

  Under uret

  Af Thomas Boberg

  Under uret

  Eksistentielle vandringer og skæbnesvangre møder i et litterært værk.
  Læs mere

  Hvis man begyndte at spørge sig selv

  En novellesamling, der handler om ganske almindelige menneskers hverdage - Men hverdagene fyldes på forunderligste måde af sjældne øjeblikke, vidunderlige hændelser og mystiske…
  Læs mere

  Mellem os

  Af Kim Fupz Aakeson Glenn Ringtved Jesper Wung-Sung Kristina Aamand Sebastian Bune Sarah Engell Thomas Korsgaard Tomas Lagermand Lundme

  Mellem os

  Fremragende og dyster novellesamling om unge og deres familierelationer. Novellerne er skrevet af unge forfattere, men der er også bidrag fra flere garvede.
  Læs mere

  Mørkets egne

  Af Charlotte Weitze

  Mørkets egne

  Ufødte, gennemsigtige børn, mørke, besatte cyklister, et gådefuldt ikon og skæbnesvangre, røde sko er hverdagskost i det sælsomme univers i Charlotte Weitzes fortællinger.
  Læs mere

  Min lille horror

  Af Mette Zingenberg

  Min lille horror

  Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. 
  Læs mere

  Sexdronning

  Af Christina Hagen

  Sexdronning

  En samling sarkastiske, humoristisk og fandenivoldske tekster om kvinder og mænd, om misforståede situationer og følelsesmæssig famlen.
  Læs mere

  Besat

  Af Klaus Rifbjerg

  Besat

  En samling usvigeligt sikre fortællinger om besættelse. Besættelsestidens Danmark. At være besat som menneske. Præget af Rifbjergs eminente hukommelse og sans for den afgørende…
  Læs mere

  Grand danois

  Af Daniel Dencik

  Grand danois

  Ni noveller om den moderne mands ensomhed og eksistentielle utilpassethed i nutidens samfund.
  Læs mere

  Naturlige fjender

  Af Lone Hørslev

  Naturlige fjender

  Med en række lavmælte og underspillede monologer fortælles om liv og død og stærke lidenskaber i en lille by i det sydlige Jylland.
  Læs mere

  Zeppeliner

  Af Jesper Wamsler

  Zeppeliner

  Noveller om helt almindelige mennesker, men med en skævvridning eller en drejning. Hvor tingene udvikler sig anderledes og mærkeligt! Hvor tilfældigheder har afgørende betydning.
  Læs mere

  Det hvide kvarter

  Af Charlotte Weitze

  Det hvide kvarter

  Noget overnaturligt og skræmmende presser sig uundgåeligt på og truer beboernes trygge tilværelse i det hvide kvarter. Den bedste danske novellesamling, jeg har læst i flere år.
  Læs mere

  Terapi og dyr i baghaven

  Ti tidstypiske noveller, der sætter spot på danskernes vaner og uvaner – det være sig mistro, misundelse, utroskab, traumer, bedreviden og socialt snobberi. Suppleret med fin…
  Læs mere

  Trælår

  Af Jesper Wung-Sung

  Trælår

  ”Boys will be boys” i disse tyve noveller som kredser om børn og unge, når de er værst.
  Læs mere

  Mere ved jeg ikke

  Af Camilla Christensen

  Mere ved jeg ikke

  Smuk og nostalgisk novellesamling, der fletter erindringer om forfatterens barndom og ungdom, mormor og ekskærester sammen med erindringer om slægten.
  Læs mere

  De andre

  Af Anna Grue

  De andre

  Anna Grues debut som novelleforfatter sætter fokus på følgevirkningerne af at blande sig i andres liv.
  Læs mere
 • Ny fransk litteratur

  Alle lykkelige familier

  Af Hervé Le Tellier

  Alle lykkelige familier

  Hervé Le Tellier fortæller om sin kærlighedsløse opvækst i Paris med lige dele indsigt og ironisk distance i stærkt bevægende erindringsroman.
  Læs mere

  Tilintetgøre

  Af Michel Houellebecq

  Tilintetgøre

  Houellebecq har skrevet sin efter sigende sidste roman, og der er for første gang (måske) et lille håb. Men er franskmanden blevet for lykkelig til for alvor at skrive en god…
  Læs mere

  Børnene er konger

  Af Delphine de Vigan

  Børnene er konger

  Delphine de Vigan har skrevet en eminent og nervepirrende pageturner om en 6-årig influencers forsvinden.  Et kvalmende wake up call om vores digitale (u)virkelighed.
  Læs mere

  En søns historie

  Af Marie-Hélène Lafon (f. 1962)

  En søns historie

  100 års familiehistorie fortælles let og elegant i velkomponeret roman om at være forbundet med ukendte, fortidige mennesker og begivenheder.
  Læs mere

  Krig, krig, krig

  Af Leïla Slimani (f. 1981)

  Krig, krig, krig

  Første bind af Slimanis slægtshistorie er en barsk og smuk fortælling om kærlighed, skyld og skam i en verden, hvor oprindelse går forud for alt.
  Læs mere

  Den yngste

  Af Fatima Daas

  Den yngste

  Fatima Daas er både en grænsebrydende kraft og et selvudslettende væsen, der tynges og splintres af selvhad.
  Læs mere

  En kvindes forvandling

  Af Édouard Louis

  En kvindes forvandling

  Édouard Louis har skrevet en lille, stor roman om sin mor og hendes trøstesløse tilværelse og frigørelse midt i livet. Det er en uforglemmelig historie om håb på trods.
  Læs mere

  Anomalien

  Af Hervé Le Tellier

  Anomalien

  Hervé Le Tellier blander genrekortene og har skabt et moderne mesterværk. En terapeutisk rejse ind i den menneskelige natur i mødet med det ubeskrivelige.
  Læs mere

  Hudlappen

  Af Philippe Lançon (f. 1953)

  Hudlappen

  Forhåbentlig bidrager Philippe Lançons bog med at minde os om, hvorfor det stadig er vigtigt at kæmpe for retten til at mene (og sige), hvad man vil.
  Læs mere

  Det er historien om Sarah

  Af Pauline Delabroy-Allard (f. 1988)

  Det er historien om Sarah

  Saftig og velskrevet fransk sag om en berusende og pludselig kærlighedsaffære mellem to kvinder og forelskelsen, der afløses af vanvid og undergang. 
  Læs mere

  Vand til blomster

  Af Valérie Perrin

  Vand til blomster

  En smuk roman, der folder flere interessante historier ud med den stille Violette Toussaint i centrum.
  Læs mere

  Interventioner

  Af Michel Houellebecq

  Interventioner

  Sentimentaliteten har ramt den sure, gamle franskmand. I denne tekstsamling beviser han, hvorfor man trods kontroverserne ikke skal give op på ham.
  Læs mere

  Lanzarote

  Af Michel Houellebecq

  Lanzarote

  Houllebecq tager læseren med på charterferie, hvor sex udleves udenfor samfundets rammer. Ufuldbyrdede strøtanker i lyset af de fremragende romaner, han siden har skrevet.
  Læs mere

  Underjordiske timer

  Af Delphine de Vigan

  Underjordiske timer

  Eminente personkarakteristikker i mørk og filosofisk roman om fortvivlelse, fortræd, angst, sorg og ensomhed i byernes by under jorden.
  Læs mere

  Hændelsen

  Af Annie Ernaux

  Hændelsen

  Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.
  Læs mere

  Simpel lidenskab

  Af Annie Ernaux

  Simpel lidenskab

  En fantastisk læseoplevelse for enhver, der har været forelsket og har skullet udholde den pinefulde ventetid mellem elskovsmøderne.
  Læs mere

  Årene af Annie Ernaux

  Årets Nobelpris i litteratur tildeles den franske forfatter Annie Ernaux. 'Årene' er et hovedværk i forfatterskabet.
  Læs mere

  Adèle

  Af Leïla Slimani (f. 1981)

  Adèle

  Den marokkansk-franske forfatter Slimani har skrevet en rå roman om sexafhængighed og om en kvindes jagt på at føle sig i live.
  Læs mere

  Villa E.1027

  Af Célia Houdart

  Villa E.1027

  Med et smukt omslag og et poetisk sprog tager Villa E.1027 os med til Côte d’Azurs glimtende blå med en fin historie om hovedpersonen Grècos livsforandrende møde.
  Læs mere

  Samtykket

  Af Vanessa Springora

  Samtykket

  Afslørende fransk #metoo-roman om en 14-årig pige, der bliver en 36 år ældre, berømt forfatters elskerinde. Bogen der rystede det franske kulturparnas. 
  Læs mere

  Overgrebet

  Af Inès Bayard (f. 1991)

  Overgrebet

  Rystende roman om konsekvenserne af voldtægt og fortielser er en af årets helt store læseoplevelser. Den barske og bevægende historie er umulig at lægge fra sig.
  Læs mere

  De taknemmelige

  Af Delphine de Vigan

  De taknemmelige

  Prisvindende Delphine De Vigan er tilbage med en sørgmunter og bevægende roman om alderdom, taknemmelighed og sprogets kraft.
  Læs mere

  Kunsten at miste

  Af Alice Zeniter

  Kunsten at miste

  Gribende beretning om en emigreret familie er en historie om kulturkløfter og bindinger, der er ubeskriveligt svære at slippe.
  Læs mere

  Fortidens mørke

  Af Guillaume Musso

  Fortidens mørke

  Endnu en psykologisk thriller af den franske succesforfatter. Som sædvanlig i hans bøger er handlingen både svær at blive klog på og totalt overraskende. En rigtig pageturner.
  Læs mere

  Fletningen

  Af Laetitia Colombani

  Fletningen

  Tre kvinder fra hver sin verdensdel rammes af en livskrise i gribende og overbevisende fransk debut.
  Læs mere

  Kompas

  Af Mathias Énard

  Kompas

  En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet med viden og kultur.
  Læs mere

  Flammernes farve

  Af Pierre Lemaitre (f. 1951)

  Flammernes farve

  Lemaitres selvstændige fortsættelse af ’Vi ses deroppe’ fortæller om det parisiske borgerskab i mellemkrigstiden i et særdeles flot og flydende sprog.
  Læs mere

  Pigen fra '58

  Af Annie Ernaux

  Pigen fra '58

  Annie Ernaux beskriver sin seksuelle opvågnen med både realisme og sårbarhed. Erindringerne er ubarmhjertige og i skarp kontrast til det enkle, elegante sprog.
  Læs mere

  Hvem slog min far ihjel

  Romanen er på den ene side en lang kærlighedserklæring til faderen og på den anden side en skarp og vred kritik af den franske stat. 
  Læs mere

  For at mærke huden

  Af Emmanuelle Richard (f. 1985)

  For at mærke huden

  En lille perle af en sorgfuld kærlighedsroman, der fortjener mange læsere. Det er smuk og bevægende læsning.
  Læs mere

  Spor 83

  Af Fiston Mwanza Mujila

  Spor 83

  Fiston Mwanza Mujilas roman 'Spor 83' er en absurd, rablende, eskapistisk fortælling om bagsiden af det neokoloniale Afrika. Smuk poesi skabt af vold, håbløshed og livsdrift.
  Læs mere

  Franske stemmer

  Af Red. Steen Bille Jørgensen m.fl.

  Franske stemmer

  Ny flot antologi giver et fremragende indblik i den franske samtidslitteratur. Sprognørder og frankofile, glæd jer!
  Læs mere

  Drabelige fortællinger

  Af Bernard Quiriny

  Drabelige fortællinger

  Det vrimler med fantastiske scenarier, absurde optrin og groteske figurer i ny, sort- humoristisk novellesamling af den stort set ukendte belgier Bernard Quiriny.
  Læs mere

  Voldens historie

  Af Édouard Louis

  Voldens historie

  Selvbiografisk roman om den vold, der gennemsyrer samfundet og har store konsekvenser for den måde, vi er sammen på. 
  Læs mere

  Så du ikke farer vild i kvarteret

  Den mesterligt fortalte roman om at være detektiv i sit eget liv undersøger, hvordan fortidens skygger kommer til syne gennem erindringen. Selve krimigåden forbliver uforløst.
  Læs mere

  De toneangivende

  Af Hédi Kaddour (f. 1945)

  De toneangivende

  Prisvindende og farverig fransk roman om kultursammenstød og magtspil i 1920’erne.
  Læs mere

  Et sted at dø

  Af Abdellah Taia

  Et sted at dø

  Det er fortsat de undertrykte og marginaliserede, Abdellah Taïa interesserer sig for i sin seneste roman. Den marokkanske forfatter har aldrig været bedre.
  Læs mere

  Uendelig muslinger

  Af Sylvie Bocqui

  Uendelig muslinger

  Barndommens glæder og sorger toner frem i smuk erindringsbog. I små sekvenser maler Bocqui glimt af pigens tanker i et litterært kalejdoskop af fantasi, farver og afsavn.
  Læs mere

  Alt må vige for natten

  Af Delphine de Vigan

  Alt må vige for natten

  I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne.
  Læs mere