AfNadja Agerbak
Redaktør
24 mar.24

Bogliste

Kina - kinesisk litteratur

Bøger på listen

Dragerepublikken

Af R. F. Kuang

Dragerepublikken

R .F. Kuangs serie er et imponerende bevis på fantasygenrens revolutionære potentiale.
Læs mere

Opiumskrigen

Af R. F. Kuang

Opiumskrigen

En spektakulær debut- og fantasyroman, der er lige så mørk og brutal som Kinas historie.  
Læs mere

Uendelig lidelse

Kinesiske Sun Pin borer i den menneskelige natur i denne novella om en ung kvinde midt i storbyens labyrint af håb og drømme.
Læs mere

En virkelighed

Foruroligende fortælling om en kinesisk familie, ramt af umotiveret vold, død og paranoia, i et surrealistisk, uvirkeligt og følelsesmæssigt afkoblet univers.
Læs mere

Jin Ping Mei - i vers og prosa : 3. bog

I den erotiske og særdeles dramatiske historie får man indblik i den kvindelige seksualdrift, hvilket ikke var noget, der tidligere var set i kinesiske litteratur. 
Læs mere

Brødre

Af Hua Yu (f. 1960)

Brødre

Yu Huas mesterværk er på én gang en fantastisk røverhistorie og en barsk skildring af Kinas udvikling og Kulturrevolutionens fatale følger.
Læs mere

Den syvende dag

'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
Læs mere

At leve

Af Yu Hua

At leve

Kulturrevolutionen er bagtæppet i denne klassiker af en af Kinas største, mest omstridte forfattere. Omvæltningen opleves gennem rigmandssønnen Fugui og hans livslange nedtur.
Læs mere

Et ensomt menneskes bibel

Refleksion og poesi, idealisme og menneskelighed går hånd i hånd i denne enestående roman om det mørkeste kapitel i Kinas historie. Kulturrevolutionen har fået sit…
Læs mere

Et rum større end ensomheden

Tre ungdomsvenner fra Beijing lever adskilt fra hinanden i ensomhed og i skyggen af fortidens handlinger og fortielser. Yiyun Li skriver overbevisende om deres tunge tanker og…
Læs mere

Vilde svaner

Af Jung Chang

Vilde svaner

Om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er imod det.
Læs mere

Efter tusind års fromme bønner

Overbevisende og superfin fortælling om det moderne Kina. Gennem ti noveller får vi med både humor og alvor tegnet et billede af kinesernes mentale tilstand. 
Læs mere

Landsbyens blod

Af Lianke Yan

Landsbyens blod

Barsk og bevægende roman, som sætter smukke billeder på hornhinden, men efterlader én med en følelse af tristesse over menneskets ligegyldighed over for andre mennesker.
Læs mere

Folkets tjener

Af Yan Lianke

Folkets tjener

Sarkastisk kinesisk roman, der igennem en forbudt erotisk affære beskriver det snærende politiske system under kulturrevolutionen.
Læs mere

Artikel

Ensomhedens pris - Gao Xingjian og Nobels litteraturpris

Når man taler om Nobelprisen i litteratur, er det nærmest underforstået, at man med litteratur mener de værker, der skriver sig ind i en vestlig tradition, både hvad angår genrer, men også – og det er vigtigere – den kulturelle (kristen-hellenske) referenceramme.
Læs mere