19 maj.22

Bogliste

Kina - kinesisk litteratur

Bøger på listen

Opiumskrigen

Af R. F. Kuang

Opiumskrigen

En spektakulær debut- og fantasyroman, der er lige så mørk og brutal som Kinas historie.  
Læs mere

Uendelig lidelse

Kinesiske Sun Pin borer i den menneskelige natur i denne novella om en ung kvinde midt i storbyens labyrint af håb og drømme.
Læs mere

En virkelighed

Foruroligende fortælling om en kinesisk familie, ramt af umotiveret vold, død og paranoia, i et surrealistisk, uvirkeligt og følelsesmæssigt afkoblet univers.
Læs mere

Jin Ping Mei - i vers og prosa : 3. bog

I den erotiske og særdeles dramatiske historie får man indblik i den kvindelige seksualdrift, hvilket ikke var noget, der tidligere var set i kinesiske litteratur. 
Læs mere

Brødre

Af Hua Yu (f. 1960)

Brødre

Yu Huas mesterværk er på én gang en fantastisk røverhistorie og en barsk skildring af Kinas udvikling og Kulturrevolutionens fatale følger.
Læs mere

Den syvende dag

'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
Læs mere

At leve

Af Yu Hua

At leve

Kulturrevolutionen er bagtæppet i denne klassiker af en af Kinas største, mest omstridte forfattere. Omvæltningen opleves gennem rigmandssønnen Fugui og hans livslange nedtur.
Læs mere

Artikel

Ensomhedens pris - Gao Xingjian og Nobels litteraturpris

Når man taler om Nobelprisen i litteratur, er det nærmest underforstået, at man med litteratur mener de værker, der skriver sig ind i en vestlig tradition, både hvad angår genrer, men også – og det er vigtigere – den kulturelle (kristen-hellenske) referenceramme.
Læs mere