Bog

Jeg har kysset Shara Wheeler

Af (
2023
)

Anmeldelse

Jeg har kysset Shara Wheeler

14 aug.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Sjov og underholdende ungdomsroman er en gedigen romantisk skattejagt med geniale queer-piger i hovedrollen.

Chloe Green er virkelig dygtig i alle fag i skolen, men hun kan ikke måle sig med Shara Wheeler. Hun er rektors datter, smuk som en prinsesse, og når hun kommer glidende ind i et lokale, er det som om, hun er med i en flådeparade, hvor hun vinker, smiler og kaster sit perfekte lange gyldne hår bagud. Chloe er biseksuel, og i hjembyen Willowgrove er der et rigidt og solidt gammelreligiøst syn på homoseksualitet. Chloe bor hjemme hos sine to mødre, der virkelig er forstående, men hun føler sig alligevel ofte anderledes.

En dag kysser Shara højst overraskende Chloe for derefter at forsvinde. Chloe beslutter sig for at ville opklare, hvad der er sket, og hun allierer sig med Sharas populære quarterback-kæreste Smith Parker og Sharas nabo Rory Heron, en bad-boytype, der er forelsket i Shara, og som det viser sig, at Shara også har kysset. Trioen leder efter spor på de sociale medier, mens de følger sporet af efterladte beskeder, som Shara har skrevet. Det viser sig efterhånden, at Shara har opretholdt en facade gennem en imponerende blanding af bedrag, afpresning, overvågning og benhårdt arbejde. Hun er stukket af og har efterladt et puslespil, som Chloe, Rory og Smith skal samle. For hver besked de finder, lærer de lidt mere om, både hvor Shara kan være samt om Shara, hvis image, som rektors perfekte datter, er en omhyggelig vedligeholdt illusion.

’Jeg har kysset Shara Wheeler’ er en kærlighedshistorie med geniale og ret hensynsløse queer-piger i hovedrollen, som begge kæmper hårdt for deres mål. Fortællingen understreger styrken i det queer-fællesskab, som eksisterer mellem de forskellige personer i historien. Både Chloe og Shara er interessante karakterer, og vi ser mange forskellige sider af Shara, særligt gennem hendes manipulerende og forudseende noter. At finde hende udgør ikke slutningen på historien, der er stadig en historie at fortælle, efter at hun kommer tilbage.

Karaktererne er interessante, selvom de ikke alle er sympatiske, og sammenstødene mellem identitet og omgivelser er troværdige. De forskellige sideromancer er herlige, og romantikken fungerer. At Chloe har en mor og en mama giver historien et ekstra kulørt pift. Kan du lide skattejagter og kærlighed, så snyd ikke dig selv for serien af Jennifer Lynn Barnes, som også er helt forrygende.

Bogdetaljer

Forlag
Memoris
Oversætter
Nadine Beth Nielsen
Faustnummer
135968234
ISBN
9788775870042
Antal sider
364

Tema

Tema

Romance

Det er på tide at tage romancelitteraturen seriøst. Dens evne til at udbrede læseglæde er ikke til at tage fejl af.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser