26 mar.21

Bogliste

Pulitzer Prisen

Bøger på listen

Drengene fra Nickel

Af Colson Whitehead

Drengene fra Nickel

Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.
Læs mere

Den underjordiske jernbane

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman.  Vinder af Pulitzerprisen 2017.
Læs mere

Alt det lys vi ikke ser

Vidunderlig og fængslende historie fra 2. Verdenskrig, som rummer så meget mere end en banal krigshistorie. Om livets uforudsigelighed, om skæbnen og om godt og ondt.
Læs mere

Stillidsen

Af Donna Tartt

Stillidsen

'Stillidsen' er et berømt renæssancemaleri, som på mange måder er hovedpersonen i denne mageløse fortælling om en ung mands dannelse - og om kunstens betydning i vores…
Læs mere

De stjålne liv

Af Adam Johnson

De stjålne liv

I grotesk grad er man i Nordkorea ikke et selvstændigt individ. Nej, man er den til enhver til gældende historie om sig selv, og skifter den, skifter man med! Og historien…
Læs mere

Tæskeholdet banker på

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort. Vinder af Pulitzerprisen 2011.
Læs mere

De små ting

Af Paul Harding

De små ting

’De små ting’ er stor og vidunderligt god litteratur om en mand, der på sit dødsleje hallucinerer - om sit eget liv, om sine urværker – og om generationerne før ham selv. Vinder…
Læs mere

Olive Kitteridge

Af Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!  
Læs mere