Bog

Rovdyrenes klub: Bogeyman

Af (
2016
)

Anmeldelse

Rovdyrenes klub: Bogeyman af Mangin og Dupré

28 nov.16

Historisk tegneserie af fineste karat. Den grumme og fængslende historie er et fint eksempel på, at den ”rigtige” tegneserie stadig findes.

Det franske makkerpar Mangin og Duprè er ikke tidligere udkommet på dansk, men dette album, som er det første bind af en afsluttet historie i to bind, er så absolut et nærmere bekendtskab værd.

Deres historie, som foregår i midten af 1800 tallet, er i bund og grund en gyser, men derudover kommer man især til at tænke på Charles Dickens ’Oliver Twist’, men også på tv-serier som ’Ripper Street’ og ’Penny Dreadful’, der har noget af den samme stemning.

Handlingen udspiller sig i London i 1865, hvor byens fattige børn må kæmpe mod sulten, mens byens rige mæsker sig. Drengen Jack har set sin far blive myrdet af den grusomme bogeymand, men ingen vil tro hans historie.

Faderen havde en fin slagterbutik, men nu er Jack nødt til at stjæle og hutle sig igennem for at klare tilværelsen. Et forbudt møde med rigmandsdatteren Elisabeth, hvis far ejer bomuldsfabrikken, giver måske Jack en chance for at få nogen til at tro på sin historie. Børnenes undersøgelser bringer dem dog ubehageligt tæt på en fornem klub af mænd, som også indbefatter Elisabeths far, og deres forfærdelige hemmeligheder.

Historien virker veldokumenteret i sin skildring af London og forholdene for små 150 år siden. Handlingen er skruet fint sammen, så horroren og gyset kun langsomt åbenbares.

Dupré flotte og stemningsfyldte illustrationer, hvor han mest benytter sig af mørke og dunkle farvenuancer, passer perfekt til historien og miljøet, og de forskellige personer et tegnet særdeles udtryksfulde og meget levende.Tekst og tegninger både supplerer og komplementer hinanden til perfektion, så historien både udbygges og understreges.

’Festen’ hedder andet bind af dette smukke og særdeles vedkommende tegneserieprodukt, som skulle udkomme i foråret 2017. 

Bogdetaljer

Forlag
Zoom
Oversætter
Sebastian Weirsøe Flamant
Faustnummer
52758904
ISBN
9788793244559
Antal sider
60

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer