Bog

Drivhuset (ved Eva Gro Andersen)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Drivhuset (ved Eva Gro Andersen) af Anders Bodelsen

18 mar.20

Overraskende situationer bringer almindelige mennesker ud i ekstreme oplevelser i Anders Bodelsen fremragende noveller.

To novellesamlinger af Anders Bodelsen er blevet genudgivet i serien 'Danske Klassikere', hvor danske forfattere introduceres på ny med et omfattende noteapparat, dokumenteret og kommenteret af Eva Gro Andersen.

Bodelsen er en fremragende novellist. I titelnovellen er fortælleren fascineret af lyset fra et nærliggende drivhus. Tiden er 1950'erne, hvor haver var vilde og børn legede ude, indtil det blev mørkt. Fra sit vindue ser han solen gå ned bag drivhuset, hvor det giver et dragende, mytisk rødt genskin. Da han opsøger drivhuset under legen, ændrer det betydning og mister sin vildskab.

'Manden på Månen' er en filmisk, sanselig novelle om evnen til at sætte sig ud over sig selv. Som i Platons hulelignelse føres fortælleren over i en anden dimension og bliver selv en del af universet for pludselig at blive bevidst om sin liggende placering i strandsandet på Bellevue.

Anders Bodelsen var en markant debattør og kulturpersonlighed i 1970'erne, hvor velfærdssamfundet for alvor udviklede sig og gav os bedre levevilkår. Hans romaner, noveller, børnebøger og kriminalromaner blev læst af et bredt publikum, som også kunne lide de film, der blev produceret. Efter en lang uproduktiv periode gik han lidt i glemmebogen, men kom stærkt igen i 2010 med novellesamlingen Varm luft, hvor han spidder tidsånden.. 

Bogdetaljer

Forlag
Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
Faustnummer
47410045
ISBN
9788775332489
Antal sider
351

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer