Bog

Kunsten at leve kreativt

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kunsten at leve kreativt

03 apr.24

Rockens stjerneproducer deler ud af sine kreative metoder og tanker om livet – og hvordan vi lever det fuldt ud. 

Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Rage Against the Machine, Metallica, Eminem, Lana Del Rey, The Strokes, Kanye West. Listen over prominente kunstnere, som Rick Rubin har produceret musik for, er tæt på uendelig. Siden teenageårene har han haft en finger med i skabelsen af det ene musikalske mesterværk efter det andet. Ikke mindst hans medvirken i at kombinere rap med den hårde rock (tænk RHCP, Beastie Boys og RAtM) har givet ham renomméet som en af 90’ernes og 00’ernes vigtigste producere. Men når han samtidig har produceret Lucinda Williams, Shakira, Neil Diamond, Justin Timberlake, Lady Gaga og Ed Sheeran, så indser man hurtigt, at Rubin ikke bare er en mand med én stil. Han er en kreativ kamæleon, der formår at tilpasse sig på tværs af trends og musikgenrer.

Med ’Kunsten at leve kreativt’ giver Rubin et unikt indblik i den tankegang, han trækker på i sine kreative processer. Bogen kombinerer konkrete erfaringer fra hans eget liv som musikproducer med mere abstrakte overvejelser om livet i sin helhed. Han serverer en lang række gode råd til, hvordan du kan både overkomme kreative knaster, men også frigøre noget af den legende og bekymringsfrie energi, der skal til for at skabe kunst. På den måde kan bogen bruges som et slags kompas for kreativ udfoldelse, men også som en inspirerende påmindelse om at give slip og lade sig rive med af kræfterne i den skabende proces.

’Kunsten at leve kreativt’ skal i hvert fald ikke læses som en formel på succes – med mindre man definerer succes som at udleve sit kreative potentiale fuldt ud – og heller ikke som en manual til at producere musik. Bogen virker mere som Rubins forsøg på at indgyde en smule frigjorthed i os alle og skubbe til os, så vi lærer at nyde det positive rush, som et kreativt liv kan give os. Også i hverdagen. For kreativitet eksisterer alle vegne. Når vi taler, synger, skriver, planter, steger, danser. Som han skriver: ”Kreativitet er noget, du er, og ikke blot noget, du gør. Det er en måde at gå gennem verden på, hvert minut, hver dag.” I Rubins øjne er al menneskelig aktivitet nemlig kreativ i sin udfoldelse, og med ’Kunsten at leve kreativt’ har han givet os en nøgle til at give slip på de bånd, der måtte holde os tilbage fra at leve livet fuldt ud.

Bogdetaljer

Forlag
Svane & Bilgrav
Oversætter
Anette Betke
Faustnummer
137336715
ISBN
9788794301398
Antal sider
404

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer