Bog

Fletningen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Fletningen af Laetitia Colombani

15 maj.19
AfBirgit Sloth
Skribent

Tre kvinder fra hver sin verdensdel rammes af en livskrise i gribende og overbevisende fransk debut.

Smita fra Indien. Giulia fra Italien og Sarah fra Canada lever helt forskellige liv, men fælles for dem er, at deres liv er påvirket af genetisk arv og kulturelle normer. Da de hver især rammes af en voldsom krise, udviser de viljestyrke og tager kampen op. Skæbnerne er elegant sammenflettet med hår som omdrejningspunkt, og romanen giver et levende billede af miljøer og livsvilkår.

Smita tilhører de kasteløse, og gennem generationer har kvinderne i familien været dømt til at arbejde med at fjerne afføring fra landsbyens huse. Nu ønsker hun en anden tilværelse for sin datter og må tage en drastisk beslutning. Giulia er ældste datter i en siciliansk familie, der gennem generationer har lavet parykker. Hun har mulighed for at studere, men vælger at arbejde i familievirksomheden. Da faren bliver ramt af en ulykke opdager hun, at fabrikken er ved at gå konkurs, og hun må påtage sig ansvaret for at redde familien og de trofaste ansatte økonomisk. Sarah er succesfuld advokat, fraskilt og mor til tre børn. Hun er fantastisk til at organisere og til at holde privatliv og det professionelle liv adskilt, indtil hun rammes af en arvelig brystkræft.

Sproget er intenst, og selv om romanen er relativ kort, får man en medrivende indsigt i kvindernes forskelligartede liv. Det en overbevisende debutroman af franske Laetitia Colombani, der er født i 1976. Hun er også er skuespiller samt manuskriptforfatter og har blandet andet instrueret filmen 'Elsker, elsker ikke' fra 2002.

Bogdetaljer

Forlag
Arvids
Oversætter
Mette Olesen
Faustnummer
46307364
ISBN
9788793185814
Antal sider
201

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser