Bog

Henrik vil ruge

Af (
2021
)

Anmeldelse

Henrik vil ruge

12 maj.21

Billedbogen leverer et forfriskende og uhøjtideligt indspark debatten om kønsroller og kønsidentitet i børnehøjde. 

Henrik er en hanekylling, og derfor øver han sig hver dag i at gale, så han kan blive lige så god til det som sin far. Det er vigtigt, at han kan præstere, for han skal nemlig overtage jobbet oppe på hegnet som hønsegårdens beskytter efter sin far en skønne dag. For som hans mor siger: ”Hanen galer, og hønsene lægger æg. Sådan er det nu engang,” og sådan har det altid været.

Henrik synes, det virker meget sjovere at passe på de bittesmå søde kyllinger, end det gør at skulle have ansvaret for hele hønsegårdens sikkerhed. Så han udfordrer den gængse rollefordeling i hønsegården, og selvom de voksne ryster på hovedet ved hans ideer, går han på jagt efter et æg, han kan udruge. Han kommer tilbage til hønsegården med det æg, han nu har fundet, og viser sig faktisk at være ret god til at ruge. Der sker dog ikke rigtigt noget med ægget (fordi det er en golfbold), og hanefar insisterer på, at Henrik også skal øve sig på sin galen. Men Henriks mor har heldigvis set nok til at give sin søn en chance for at udruge et æg og giver ham ansvaret for et af dem, hun har lagt. Henrik udruger således sin egen lillebror og får også lov til at passe ham bagefter, præcis som han havde drømt om. Og forældrene opdager, at han både er god til at passe på en kylling som sin mor og til at gale som sin far.

Denne bog er virkelig charmerende, og forfatter Anette Thumsers hanekylling Henrik er så uskyldig og ligefrem, at han er helt umulig at modstå. Med ungdommens gåpåmod udfordrer han hønsegårdens klassiske regler om rollefordeling, overvinder dem og lærer samtidig sine forældres generation, at der er flere måder at være en hanekylling på.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Marie Jensby
Faustnummer
38831259
ISBN
9788740668865
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer