Bog

Nordhavet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Nordhavet af Ian McGuire

12 feb.19

Der er dømt skumsprøjt, mandehørm, hvalfangst, frost, havari, voldtægt og mord i en uhyre velskrevet og prisbelønnet roman af de sjældnere.

Hvalfangerskibet Volunteer har ikke det bedste rygte, og kaptajn Brownlee er ligefremtkendt som en ulykkesfugl i branchen. Alligevel påmønstrer den unge læge Summer skibet og kommer med på et skænesvangert togt op mod Grønlands kyster.

Summer opdager, at en af de unge skibsdrenge bliver seksuelt misbrugt, men drengen tør ikke angive misdæderen, og en dag findes han kvalt. Kaptajnen og de øvrige officerer iværksætter en undersøgelse, og mistanken retter sig mod en af håndværkerne, der lægges i kæder under dæk.

Summer er ikke sikker på, de har fundet den rette morder, og det gør ham til jaget vildt. Det er ikke det eneste, der er galt, kaptajnen har tilsyneladende en skummel plan sammen med skibets reder.

Det er stor litteratur, der bringer mindelser om Herman Melville. Der er ikke sparet på beskrivelsen af det uhumre sømandsliv anno 1859, men den psykiske spænding er ikke mindre intens.

Det er en meget flot læseoplevelse, der nok mest henvender sig til mænd, men kvinder uden sarte nerver bør ikke snyde sig selv for denne tidsrejse.

Bogen bliver filmatiseret af BBC og kommer i fem afsnit, måske allerede i 2019.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Jakob Levinsen
Faustnummer
54486634
ISBN
9788771469356
Antal sider
316

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer