Bog

Eremitten

Af (
2014
)

Anmeldelse

Eremitten af Thomas Rydahl

05 jan.15
AfArne Larsen
Skribent

Forfatteren debuterer med denne anderledes og spændende krimi med en særpræget antihelt i hovedrollen og en falmende, korrupt ferieø som scene.
 
Erhart Jørgensen er et sted midt i tresserne. For 18 år siden forlod han både kone og børn i Danmark og bosatte sig på ferieøen Fuerteventura. De lokale kalder ham ”Eremitten”, og den noget forhutlede eneboer klarer sig gennem tilværelsen som taxichauffør og lejlighedsvis klaverstemmer for øens få rige.

Den gamle mand holder sig mest for sig selv men har dog fundet nogle venner i den mystiske rigmandssøn Raol og hans kæreste Beatriz, og så drikker han i øvrigt alt for meget.

Historien tager fart, da man på stranden finder en spritny bil med liget af en lille dreng på bagsædet. I bilen finder man nogle brudstykker af en dansk avis, og Erhart bliver bedt om at hjælpe. Stumperne af avisen viser dog umiddelbart ikke noget, og hele sagen er i det hele taget noget af en gåde uden spor af drengens forældre.

Øen har ikke brug for en ny sag ligesom ”Sagen om Madeleine”, og meget belejligt finder politiet hurtigt en 27-årig kvinde, som vedkender sig at være moderen.

Det tror Erhart dog ikke på, og da han oven i købet finder ud af, at kvinden er en lokal prostitueret, som er blevet betalt for at tilstå gerningen, vækkes hans slumrende moral, og han går i aktion.

Han bortfører den prostituerede, og nu sættes en lavine af begivenheder i gang. Kvinden bliver myrdet, Beatriz slået ned, og Raol forsvinder sporløst. Erhart forfølger dog stædigt de få ledetråde, og langsomt kommer han på sporet af noget meget større og mere farligt end en ”banal” drabssag.

 

Thomas Rydahl fik Bogforums debutantpris 2014 med denne krimi, og romanen er allerede solgt til udgivelse i mange lande.

En ny stor, dansk krimiforfatter har set dagens lys, og den velskrevne og flot komponerede historie byder da også på flere højdepunkter. Historien tager sig dog god tid, og hvis man er til spænding og fuld fart over feltet, vil man måske blive skuffet. Til gengæld får man så meget andet: Beskrivelsen af den lidt forhutlede ferieø og lokalbefolkningens afhængighed af turisterne, er intet mindre end fremragende. Ved læsningen kan man ligefrem fornemme forfaldet, krisestemningen og den brændende sol.

Erhart er desuden en mand, man kommer til at holde af, og som man gerne hører mere til. Hvad er hans forhistorie, hvad skete der egentlig i Danmark for så mange år siden?

 

Kort sagt en fornem præstation, og heldigvis ser det ud til, at forfatteren allerede arbejder på en fortsættelse.

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Bindslev
Faustnummer
51294505
ISBN
9788791299599
Antal sider
516

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser