Bog

Fribryderen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Fribryderen af John Kenn Mortensen

22 jan.20

Moderne fortolkning af myten om Faust af mesterlige John Kenn Mortensen anbefales til alle voksne mennesker, der kan tåle en tur til helvede.

Dette er John Kenn Mortensens egen udgave af den velkendte Faust-myte. 'Fribryderen' blev skabt sammen med festivalen Copenhell, der først udgav tegneserien som magasin. Nu er den kommet i en virkelig smuk bog.

I John Kenn Mortensens version er Faust fribryder og hedder Forhammer. Forhammer indgår i sin ungdom en aftale med djævelen, som sikrer ham uovervindelighed i ringen i 25 år med et eneste offer- sin sjæl. Han kæmper bl.a. mod en af sine venner og kommer uoverlagt til at dræbe ham. Efter dette begynder han at drikke, hvilket han fortsætter med i de næste 25 år. Han mister sin familie, stopper med at bryde og glemmer sin aftale med djævlen. Han bliver overtalt til at kæmpe en sidste kamp, som gør, at hans kone og datter økonomisk kan klare sig i mange år. Under den kamp inde i bjerget, får vi flashbacks til hans sidste 25 år, og han får et allersidste ønske opfyldt.

Myten om Faust er blevet fortolket mange gange, men fortællingen med den barske morale fascinerer os stadig. John Kenn Mortensen har i sin version sat den i en moderne ramme. Hans billeder er helt fantastiske, sære og kontrastfyldte. Forhammer er en kæmpemæssig mand med et skiftevist meget uhyggeligt udseende og et meget menneskeligt. Tegneren og forfatteren skaber de mest dystre og uhyggelige historier, der ofte viser monstrene i os selv. ’Fribryderen’ er et mestereksempel på hans store kunst.

I håbet om endnu flere tegneserieudgivelser fra John Kenn Mortensens snirklede hjerne, læner jeg mig tilbage med en fornemmelse af lykke over, at der findes mennesker, der kan skabe sådanne billeder.

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
ISBN
9788771760071
Antal sider
70

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer