06 jan.22

Bogliste

Menneskets forhold til naturen

Bøger på listen

En linje i verden

Af Dorthe Nors

En linje i verden

Forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren står bag den smukke bog, der beskriver kystlinjen fra Skagen til Huisduinen i Holland.
Læs mere

Rosarium

Af Charlotte Weitze

Rosarium

Realisme, myte, videnskab og fantasi forenes i Weitzes slægts- og klimaroman om en ny menneskelig livsform med planteegenskaber.
Læs mere

Klinten

Af Jens Smærup Sørensen

Klinten

Smærup Sørensen stiller skarpt på menneskets manglende fællesskaber, fremmedgørelse og klimaforandringer i et højaktuelt, stille og gribende villavejsdrama.
Læs mere

Walden

Af Henry Thoreau

Walden

'Walden' er den ultimative livsstils-og selvhjælpsbog om det selvvalgte eksil fjernt fra dagligdagens stress og unødvendigheder. Originaludgave: 1854
Læs mere

Alle himlens fugle

Af Rakel Haslund-Gjerrild

Alle himlens fugle

Postapokalyptisk roman om afgrundsdyb ensomhed og moder naturs utæmmelige kraft, der tager over, når alt andet forsvinder. En veritabel perle, der rykker i sjæl og hjerte.
Læs mere

Humlen ved det hele

Af Dave Goulson

Humlen ved det hele

Her er noget så overraskende som en selvbiografisk biologi bog om bier, som både er underholdende og poetisk. En kærlig og tankevækkende skildring af forfatterens og humlebiernes…
Læs mere

Træernes hemmelige liv

Af Peter Wohlleben

Træernes hemmelige liv

Præsentation af træernes liv, kommunikation, kærlighed og følelser, hvor forfatteren, som er skovfoged, trækker både på egne erfaringer og på de nyere videnskabelige opdagelser.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Tema