Bog

I'm every woman

Af (
2019
)

Anmeldelse

I´m every woman af Liv Strömquist

08 aug.19

Graphic novel om en række undertrykte kvinder indeholder masser af historiske goodies. Liv Strömquist er sarkastisk, provokerende, humoristisk og sympatisk.

Vidste du, at Picasso nægtede at stå ud af sengen om morgenen, hvis ikke han blev tryglet i timevis? Og at Sting, akkompagneret af dejlige rytmer, serverer den ene trussel efter den anden i sine sange i forhold til at fastholde sin kvinde i evigt troskab og mongami? At Einsteins første kone, Mileva Maric, udførte præcis den samme forskning som ham, men ingen aner hvem hun var! Udover det lidet flatterende, han skrev om Mileva, da han giftede sig med sin kusine: ’Mileva er helt utrolig grim’. Desuden mente han, at kvinder ikke var skabt til abstrakt tænkning!

Tegnerserien indeholder desuden et voldsomt underholdende afsnit om børn, som i virkeligheden er små skabsfascister. De forlanger bagværk i en lind strøm, ødelægger gerne juleaftener, moraliserer og opfører sig som små populistledere af nationalkonservative højrefløjspartier.

Britney Spears har også fået et afsnit, som skildrer den undertrykkelse, som er en del af livet som kvinde. Britney viser os et liv, fuld af kompleksitet: ’Jeg er tyk’, ’Jeg vil giftes. Nu’. ’Jeg vil ha’ en diet coke.’’Jeg vil kaste den her burger op igen!’ ’ Jeg vil ha’ en ny burger!’.

Den unge kunstner Yoko Ono blev genstand for en masse had, da hun tillod sig at tage ’folkets John Lennon’ og forandre ham til en anden, end ham verden elskede.

Vi hører også kort om bøsseænder fra Malmø, pingvinske sidespring, gøgeungemødre, transkønnede traner og hvad Barbapapa i virkeligheden er; ligeså ligeglad med sin talje som en nordeuropæisk sexkøber i den tredje verden! Og ser Marge Simpson, overvægtig og med stikkelsbærben, der højtræbende sidder og drikker øl, mens Homer henter flere øl med babyen på armen.

Svenske Liv Strömquist har med denne bog begået en værdig opfølger til sin tegneseriedebut fra 2015 ’Kundskabens Frugt’, som indbragte hende flere store internationale priser.

’I’m every woman’ er for alle mennesker! Ikke kun for piger, kvinder eller hardcore feminister. Den serverer både spiselige og ganske uspiselige facts, tilsat små kunstneriske friheder.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Kamilla Löfström
Graphic
Liv Strömquist
ISBN
978-87-7085-720-8
Antal sider
116

Tema

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer