Nyeste anmeldelser - Børnelitteratur

Aha!

Bogen giver eksempler på, at forskning er både sjovt og spændende og minder om, hvor vigtigt det er altid at huske at stille spørgsmål.

En lille ting

Smuk og poetisk børnebog om forskellighed og følelser. En rørende og stemningsfyldt fortælling om to venner, der støder på døden og finder hinanden i sorgen.

Læs mere

Claras bog

Inge Duelund Nielsen og Gitte Gade har sammen skabt en bog af stor skønhed, der nænsomt, poetisk og indlevende behandler mobning og ensomhed.

Læs mere

Liv life leben vie love

Med et skarpt blik for sine personer viser Mette Vedsø verden gennem teenageøjne i indtagende og smuk historie om venskab, identitet, troskab og heste.

Læs mere

Artikel

Findebøger

Børn elsker findebøger - Her er 3 bud på gode findebøger med forskellig sværhedsgrad.
Læs mere

Floder : en verdensomsejling

Et hav af historier udspiller sig rundt omkring i verden og fortælles med udgangspunkt i floder, søer og have på en yndefuld og imponerende geografisk rundtur. 

Læs mere

Interview med Søren Jessen

Artikel

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

Højtlæsning er et hyggeligt ritual og også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen.

Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

Læs mere
#3A3B3D

Artikel

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen

Læs mere