Nyeste anmeldelser - Børnelitteratur

Livet i Mumidalen : mumitroldene

Mumiuniverset er en magisk verden af melankoli og kærlighed, skabt af den finske forfatter og tegner Tove Jansson. Tove Janssons fantasifulde væsener har været elsket af børn og voksne i 75 år.

Læs mere

Interview med Søren Jessen

Træernes ukendte liv

Udforsk træernes fascinerende verden og bliv klogere på alt det, de kan, i usædvanlig flot og indbydende fagbog, der kalder på fordybelse og undren.

Læs mere

Kom

Samarbejdet mellem bogens to imponerende kunstnere er virkelig stærkt, og denne indlevende historie om venskab kan anbefales til alle, der er fyldt ti år.

Læs mere

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

Højtlæsning er et hyggeligt ritual og også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen.

Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

Læs mere
#3A3B3D

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen

Læs mere