Stykker med himmel

Ualmindelig begavet og smuk børnebog viser, at håbet eksisterer et sted, uanset hvor smerteligt det er at miste. At der i sorgen findes stykker med blå himmel.

Læs mere

Elefant-nyt

Nyeste anmeldelser - Børnelitteratur

Mumitroldene 75 år

Livet i Mumidalen : mumitroldene

Mumiuniverset er en magisk verden af melankoli og kærlighed skabt af den finske forfatter og tegner Tove Jansson. Tove Janssons fantasifulde væsener har været elsket af børn og voksne i 75 år.

Læs mere

Blodige Mary

Endnu en uhyggelig fortælling fra Tænkehatten og Michael Kamp. Fælles for alle bøgerne er, at de behandler de originale vandrehistorier og læserne med respekt. Derfor er resultatet blevet så godt.

Læs mere

Englene over København

Smuk ungdomsroman om venskab og sorg er delvist baseret på forfatterens morfars beretninger fra bombadementet af Den Franske Skole i 1945.

Læs mere

Drengeliv - interview med Jonas Kleinschmidt

Jonas Kleinschmidt er aktuel med ungdomsromanen 'Englene over København', der er delvist baseret på hans morfars erindringer og øjenvidneberetninger fra bombadementet af Den Franske Skole i 1945. Forfatteren har tidligere skrevet 'Dig og mig og Zlatan' og 'Drengene', som blev nomineret til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger i 2019.

 

Læs mere

Vores natur

I 2020 bringer bibliotekerne danskerne i nærkontakt med naturen. Nye farverige tilbud - og et samarbejde med bl.a. DR - viser dig vejen ud til vild og vidunderlig natur.

Foråret 2020 er blevet ganske anderledes, end de fleste nok havde forudset. Med Danmark i karantæne og danskerne på afstand af hinanden, er der mere end nogensinde behov for tilbud og aktiviteter, der kan tage den værste isolationskuller.

Læs mere

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

Højtlæsning er et hyggeligt ritual og også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen.

Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

Læs mere
#3A3B3D

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen

Læs mere