Bog

Inkarnation

Af (
2018
)

Anmeldelse

Inkarnation af Pernille L. Stenby

16 aug.18

Alternativ dansk fantasy for unge som tager fat på emner som homoseksualitet og kønsidentitet. Ikke helt vellykket, men alligevel spændende og forfriskende anderledes.

Pernille L. Stenby debuterer med denne fantasyudgivelse, som angiveligt er første bind i serien ’Mestenes’. Fantasydelen har som så mange andre lignende historier en kostskole for elever med særlige evner i centrum (f.eks. Hogwarts eller Charles Xaviers skole for unge mutanter), men bortset fra det adskiller historien sig fra noget, man har set tidligere. I selve handlingen er der indflettet en del elementer omkring LGBT (andre seksuelle grupper end heteroseksuelle), og selvom det i sig selv er prisværdigt nok, så er det samtidig også med til at efterlade indtrykket af, at historien lander mellem to stole.

Hovedpersonen Mestenes vågner op på et underligt sted, og det eneste hun ved er, at hun ikke burde være i live. Hun kan ikke huske, hvem hun er, eller hvor hun kommer fra og har kun tågede minder om en Ham og en høj skikkelse med sorte øjne og et underligt blåt lys, som vil have hende.Hun ved, at hun må væk og begynder at undersøge sine fremmede omgivelser. Langsomt går det op for hende, at hun er landet på en kostskole, kaldet Roevel, og at hun angiveligt er elev på skolen, men først da hun møder læreren Keemen, som lover at hjælpe hende, bliver hun mere fortrolig med de underlige forhold og de andre elever på skolen. En anden elev, Axten, har en teori om, at hun er en såkaldt medskaber og en af Loas børn, og at de skal finde et af Loas altre for at få hende hjem igen. Problemet er dog stadig, at Mestenes overhovedet ikke kan huske noget, og snart viser det sig, at der på skolen er onde kræfter, der vil hende ondt.

Som man kan se, er det ikke helt nemt at få has på handlingen, og ligesom Mestenes er læseren langt hen ad vejen ligeså forvirret, men i takt med at Mestenes får sine minder tilbage, bliver også læseren klogere, og det er i virkeligheden på dette punkt, at romanen har sin store styrke.Pernille L. Stenby debuterer som nævnt med denne fantasyudgivelse, og det slipper hun på mange måder ganske hæderligt fra. Selvom der undervejs forekommer lidt løse ender, og slutningen virker lidt pludselig, så er der egentlig ganske god sammenhæng og udmærket flow i historien. Man kan håbe, at mange af de løse ender og uklarheder åbenbares i kommende bind, men stående alene er dette bind for forvirrende til, at man ikke rigtig bliver revet med.

Med målgruppen defineret som YA er sproget naturligt nok let at gå til og med megen dialog, og kapitlerne er korte, men både historien og de overordnede temaer omkring seksualitet og køn har også fin appel til voksne.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
ISBN
9788793349384
Antal sider
432

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer