Bogliste
Mad og mennesker i litteraturen
Bøger på listen
Det var ikke planen at købe kålroer
Sjov og spidsfindig kogebogsroman om alt det der sker med os, når vi laver mad. Om mad som eskapisme, nydelse, flugt og identitetsmarkør. Det er en charmerende roman, der er…
Læs mere
Livret
'Livret' af Kristian Ditlev Jensen er en opfindsom roman, hvor man tygger sig igennem masser af mad, smag og duft.
Læs mere
Vegetaren
Kroppens kødelighed transformeres til et udtæret legeme i et nøgent protestskrig mod kroppens og samfundets fængsel i dette makabre og gådefulde portræt af en ung kvinde.
Læs mere
I køkkenet
Et restaurantkøkken i London med Gabriel som chef er den originale scene for en stærk multikulturel roman. Da ukraineren Yuri findes død i kælderen starter en kæde af begivenheder.
Læs mere
Babettes gæstebud
Fortællingen om den franske flygtning Babette, der er strandet i et afsides norsk sogn, er et fremragende eksempel på Karen Blixens ’storytelling’, når den er…
Læs mere
Sødbitter
Tess ankommer til storbyen i sin søgen efter et liv, hun endnu ikke kan definere, men hun har et brændende ønske om at blive til nogen og høre til et sted.
Læs mere
Senseis mappe
Med en nærmest Zen-agtig ro bliver vi stilfærdigt og ad omveje guidet tæt ind på kærlighedens væsen. 'Senseis mappe' er en stærk fortælling om mødet mellem to ensomme sjæle.…
Læs mere
Der er ingen ende på Paris
Forfatterens (1898-1961) erindringer fra sit ophold i Paris i årene 1921-1926 med omtale af sin begyndende litterære virksomhed og portrætter af nogle af de kollegaer han traf,…
Læs mere
Tema
Maden mellem os
Litteratursiden stiller skarpt på måltidets betydning og viser hvor stor en rolle mad og drikke spiller i litteraturen. Vi går i temaet på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.
Læs mere