Bog

Uendelig lidelse

Af (
2019
)

Anmeldelse

Uendelig lidelse af Pin Sun

28 jan.20
AfPia Bechmann
Skribent

Kinesiske Sun Pin borer i den menneskelige natur i denne novella om en ung kvinde midt i storbyens labyrint af håb og drømme.

Intet liv uden smerte. Sådan er det for den unge kvindelige hovedperson i denne korte fortælling om hverdagsliv, karriere og skæbne i en kinesisk millionby.

Kvinden deler sammen med sin kæreste en lille lejlighed med et andet par. Pladsen er mere end trang, og hver dag er en kamp om køkken og bad med overophede følelser. Deres økonomiske mulighed for at finde et sted, der er deres eget, er lig nul, men pludselig viser der sig en enestående mulighed via kærestens arbejdsplads.

Sun Pin observerer og udforsker indre og ydre konflikter i den menneskelige natur, hvor godt og ondt synes uadskillelige, og beskriver, hvordan det påvirker relationer mellem mennesker og deres handlinger. Som titlen refererer til, er lidelse det centrale begreb i skildringen, der tegner en række komplekse psykologiske portrætter af forskellige helt almindelige personer.

Den kvindelige fortællerstemme fremstår klart og stærkt, og trods uforudsete hændelser og modgang giver hun aldrig op, men fortsætter kampen for at opnå mere selvstændighed, frihed og albuerum, symboliseret med egen lejlighed midt i det pulserende og forvirrede storbyliv.

Sun Pin (1983) er en lovende ung kinesisk forfatter med flere litterære udmærkelser bag sig. Hun udkommer første gang på dansk med ’Uendelig lidelse’, som er en udgivelse i Forlaget Korridors Novella-serie.

Bogdetaljer

Forlag
Korridor
Oversætter
Sidse Laugesen
Faustnummer
47155266
ISBN
9788792655714
Antal sider
86

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser