Bog

Hjerter i chili

Af (
1991
)

Anmeldelse

Hjerter i chili af Laura Esquivel

01 jan.03

12 roser, helst røde, 12 kastanier, 2 spiseskefulde smør, 2 spiseskefulde majsmel, 2 dråber rosen-essens, 2 spiseskefulde anis, 2 spiseskefulde honning, 2 hvidløg, 6 vagtler, 1 pithaya.

 

Tilsat lidt hjerteblod fra en forelsket kvinde kan denne opskrift få et menneske til at brænde så meget af lidenskab, at alt går op i flammer.

"Månedsføljeton med opskrifter, kærlighedshistorier og husråd" står der lige efter titelbladet. Hvert kapitel indledes med en liste over ingredienserne til retten, og fremgangsmåden svøber sig derefter ind i historien om madkunstneren Tita.

Tita er yngste datter i en velstående nordmexicansk familie omkring år 1910. Tro mod traditionerne får Tita ikke lov til at gifte sig, men må pænt vie sit liv til at passe moderen til hun dør. Tita bliver født og vokser op i køkkenet på moderens gård, og al barndommens kærlighed og omsorg kommer fra kokkepigen Nacha, der har arvet sin viden om mad gennem generationers overlevering.

Titas helt store kærlighed er Pedro, men de to elskende levnes ikke en chance for at forenes. For at kunne være så nær Tita som muligt, gifter Pedro sig med Titas storesøster Rosaura. Tita bager bryllupskagen - et pragtstykke med 170 æg tilsat strømme af Titas tårer - hvilket forårsager kollektiv opkastning og melankoli blandt bryllupsgæsterne.

'Hjerter i chili' er en erotisk kærlighedsroman, hvor sanselighed, magisk realisme, latter og tårer flyder ned af siderne. Læs den, også selv om du ikke bryder dig om at lave mad.

Det er Laura Esquivels debutroman, og hun er siden udkommet på dansk med 'Kærlighedens lov'. 'Hjerter i chili' er filmatiseret med Alfonso Arau - Laura Esquivels mand - som instruktør.

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
07199562
ISBN
9788756810395
Antal sider
233

Tema

Tema

Maden mellem os

Litteratursiden stiller skarpt på måltidets betydning og viser hvor stor en rolle mad og drikke spiller i litteraturen. Vi går i temaet på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer