AfNadja Agerbak
Redaktør
21 mar.24

Bogliste

Klassiske udenlandske noveller

Bøger på listen

Amok

Af Stefan Zweig

Amok

Fire noveller, der afdækker erotikkens mange forskellige lag. Zweig kan med sin fine psykologiske indsigt, fortælle en historie, så den vækkes til live. 
Læs mere

De himmelske græsgange

En Pulp-Fiction perlekæde af Steinbeck-historier og endnu et eksempel på forfatterens uforlignelige evne til at finde dramaet i dagligdagen. Oprindelig udgivet: 1932
Læs mere

Ernest Hemingways samlede noveller

En imponerende udgivelse, hvor læseren kan stifte bekendtskab med mesterens helt specielle koncise skrivestil. Små doser anbefales, ellers ryger det overblik, som bogen skulle…
Læs mere

Historier fra jazztiden

Af F. Scott Fitzgerald

Historier fra jazztiden

Historier fra en tid så lig vores egen. Den ubarmhjertigt hårde landing efter voldsomme opgangstider skildret i et sprog, der ikke er set bedre.
Læs mere

Fiktioner og andre fiktioner

Ord dækker ikke for det Borgeske lærde og legende univers. Gennem labyrinter og spejle ophæver han tidens og verdens gang og skaber nye verdener.
Læs mere

Skaknovelle

Af Stefan Zweig

Skaknovelle

’Skaknovelle’ er stor novellekunst, litteratur i verdensklasse og en vanvittig velkomponeret fortælling om den menneskelige psyke. Velkommen til et skak- og skrækscenarie.  
Læs mere

Begyndere

Af Raymond Carver

Begyndere

Mere end 20 år efter Raymond Carvers død udkommer nu den novellesamling, som grundlagde det berømte forfatterskab – vel og mærke i den udgave som Carver havde tænkt sig.
Læs mere

Venusdeltaet

Af Anaïs Nin

Venusdeltaet

15 erotiske noveller, der får blodet til at rulle lidt raskere i årerne. Her bliver seksuelle udskejelser af næsten enhver tænkelig art serveret på sanselig og yndefuld vis. Læs,…
Læs mere

Fortællinger 1-2

Af E. T. A. Hoffmann

Fortællinger 1-2

Et fint udvalg af Hoffmanns fantastiske og sælsomme historier, der rummer både den højeste fryd og den dybeste rædsel.
Læs mere

Fortællinger 1-2

Af Franz Kafka

Fortællinger 1-2

Forrygende Kafka i nyt udstyr; flot nyudgivelse af Kafkas samlede fortællinger viser, at forfatterskabet stadig er vedkommende og aktuelt.
Læs mere

Sene fortællinger 1919-1953

Bogen indeholder syv fortællinger, hvor man genfinder mange af de temaer, som Thomas Mann gang på vender tilbage til i sit forfatterskab. Alle fortællingerne er gode, enkelte helt…
Læs mere

Tidlige fortællinger 1893-1912

Manns tidlige fortællinger er geniale mesterværker, der behandler nogle af de samme temaer, som han tager op igen i de store romaner.
Læs mere

Samlede fortællinger I-II

Noveller, hvor Poe blander gys og gru, historiske fortællinger, detektivfortællinger og især de psykologiske aspekter, som gennemsyrer alle novellerne.
Læs mere

Tema