Bog

Grimm II : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge

Af (
2019
)

Anmeldelse

Grimm II : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge af Kenneth Bøgh Andersen

14 dec.19

Brøluhyggelig og imponerende flot gendigtning af udvalgte Grimm eventyr fremstår som et samlerobjekt med internationalt format.

Gysermestrene Kenneth Bøgh Andersen, Benni Bødker og John Kenn Mortensen præsenterer brødrene Grimm i egen fortolkning til stor begejstring for gamle som unge læsere. De tre herrer har kræset om fortællingerne og givet dem helt nyt liv i denne meget vellykkede samling.

Brødrene Grimm havde sans for det uhyggelige og belærende og nedskrev nogle af litteraturhistoriens mest drabelige fortællinger, iklædt eventyrets mangfoldige magi og beriget med folketroens største frygter og dilemmaer. Eventyrene var ikke blot underholdning, men leverede effektive moraler og læring til børn og unge i en grad, der var til at huske.

Gennem tiden er det blodigt skræmmende og uhyggelige gradvis forsvundet fra eventyrene, men med denne herlige samling er de langt om længe vendt tilbage til deres oprindelige karakteristika og endda mere end det. Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har gendigtet tro mod det oprindelige ophav og har samtidigt tilført deres eget personlige præg, akkurat som brødrene Grimm selv nedfældede historierne fra folkemunde dengang i 1800-tallet.

Som i Grimm, første bind i samlingen, har illustrator John Kenn Mortensen også denne gang bidraget med uhyggelige og meget flotte illustrationer, som fuldender værket og giver lyst til mange gensyn med de sort-hvide helsides opslag og generøst fordelte tegninger i bogen. Med ’Grimm II’ foreligger der yderligere 10 genfortællinger af de populære eventyr, hvoraf flere vil være nye spændende bekendtskaber for mange.

Bogen indeholder en særdeles vellykket eventyrsamling og består af: 'Snehvide', 'Hånden med kniven', 'Bjørnemanden', 'Sommer- og vinterhaven', 'Det blå lys', 'De tre håndværkersvende', 'Enebærtræet', 'Sesambjerget', 'Mariabarnet' og 'Tornerose'.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
47316618
ISBN
9788770365789
Antal sider
235

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer