AfNadja Agerbak
Redaktør
18 sep.23

Artikel

Go classic på Klassikerdagen

Klassikerdagen 19. september

Årets klassiker 2023

Leif Panduro

Leif Panduro vender den trygge og normale hverdag på vrangen for at afsløre samfundets regler og normer som en form for vanvid.
Læs mere

Inspiration

Årets klassiker 2022

Karin Michaëlis

De gennemgående tematikker i Karin Michaëlis forfatterskab er barnet og fantasien, men vigtigst af alt bidrog hun til et kritisk blik på de normer og konventioner, kvinder var underlagt.
Læs mere

Årets klassiker 2021

Agnes Henningsen

Agnes Henningsen var en provokerende stemme i sin samtid med sine kritiske værker om kvinders kamp mod stivnede kønsroller og uudlevet seksualitet.
Læs mere

Årets klassiker 2020

Ole Lund Kirkegaard

For et halvt århundrede siden udgav Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere.
Læs mere

Årets klassiker 2019

Inger Christensen

Inger Christensen er et sjældent eksempel på en digter, der gennem hele sit forfatterskab formåede at være både åben og eksklusiv – lige dele feteret af den almindelige læser og den akademiske ekspert.
Læs mere

Årets klassiker 2018

Steen Steensen Blicher

Steen Steensen Blicher (1782-1848) indskrev den jyske dialekt i litteraturen og satte fokus på menneskers konflikter og tragedier med sin indlevelse og særlige fortælletekniske stil. 
Læs mere

Portræt

Tema

Tove Ditlevsen

Nu er den her, den længe ventede Tove Ditlevsen-film, og en ny udgivelse kaster nyt lys over forfatterens liv.
Læs mere

Tema

Kommentarer

0 kommentarer