01 sep.22

Artikel

Go classic på Klassikerdagen

Årets klassiker 2022

Karin Michaëlis

De gennemgående tematikker i Karin Michaëlis forfatterskab er barnet og fantasien, men vigtigst af alt bidrog hun til et kritisk blik på de normer og konventioner, kvinder var underlagt.
Læs mere

Artikel

Min yndlingsklassiker

En klassiker er en bog, som alle kender, men få har læst, sagde Mark Twain. Litteratursidens anmeldere og redaktion anbefaler deres yndlingsklassikere.
Læs mere

Årets klassiker 2021

Agnes Henningsen

Agnes Henningsen var en provokerende stemme i sin samtid med sine kritiske værker om kvinders kamp mod stivnede kønsroller og uudlevet seksualitet.
Læs mere

Årets klassiker 2020

Ole Lund Kirkegaard

For et halvt århundrede siden udgav Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere. Med morsomme og kække tvist, ikoniske stregtegninger og originalitet er Kirkegaards bøger til stadig stor begejstring for både børn og voksne.
Læs mere

Årets klassiker 2019

Inger Christensen

Inger Christensens monumentale digtsamling 'det' er 2019's klassiker i anledning af 50-året for udgivelsen. 'det' kalder stadig på nye læsninger, ikke mindst fordi værket både har en unik litteraturhistorisk betydning og med sin tindrende samfundskritik stadig er aktuel i dag.
Læs mere

Årets klassiker 2018

Steen Steensen Blicher

Steen Steensen Blicher (1782-1848) indskrev den jyske dialekt i litteraturen og satte fokus på menneskers konflikter og tragedier med sin indlevelse og særlige fortælletekniske stil. 
Læs mere

Tema

Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsens erindringer blev udgivet i USA i 2021. New York Times placerer genudgivelsen af Tove Ditlevsens Københavnertrilogi på listen over årets 10 bedste udgivelser.
Læs mere

Tema

Tema

Kvindelige fyrtårne

Vi stiller skarpt på de kvindelige danske fyrtårne, der op gennem tiden har skrevet om og debatteret kvinders forhold i deres værker.
Læs mere

Kommentarer

0 kommentarer
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer