Bog

Irene Holm

Af (
2019
)

Anmeldelse

Irene Holm af Herman Bang

03 jan.20
AfHelle Regitze Boesen
Skribent

En af Herman Bangs stille eksistenser har fået sin egen udgivelse, og det fortjener hun.

Irene Holm er et ”skrog”, som hendes lejer udtrykker det. Livet for Irene Holm er at drage rundt i landet og give danseundervisning. Hun er en stakkels kvinde, som en gang blev uddannet som danserinde, men aldrig fik roller på ”Teatret”. For at tjene til livet må hun give danseundervisning. Hun hutler sig igennem fra sted til sted med sine få ejendele. Er der tilmeldt bare seks til danseundervisning, møder Irene Holm op.

Gårdmændene og konerne anser hende for en latterlig person, og de er ikke for fine til at belure hende gennem nøglehullet, når hun øver. Og hun er sandelig ynkelig i al sin jomfruelighed og sin patetiske dans. Men hun får sine penge for undervisningen og kan drage videre efter at være latterliggjort. Heldigvis er der en præstefrøken, som giver hende en stakket anerkendelse. I mange af Bangs noveller er præstefrøkener de mest forstående og charmerende.

Novellix, et svensk forlag, har udgivet denne klassiker på bare 20 sider. Det er en oplagt måde at sprede læsningen af Bangs uimodståelige og letforståelige noveller.

Bogdetaljer

Forlag
Novellix forlag
ISBN
9788792883865

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser