AfNadja Agerbak
Redaktør
11 mar.24

Bogliste

Bøger, der er blevet til tv-serier

Bøger på listen

Samme dag næste år af David Nicholls

Samme dag næste år

Af David Nicholls

Samme dag næste år

En eminent lille lækkerbisken der vækker mindelser om ’Da Harry mødte Sally’ og Nick Hornbys forfatterskab,  men som alligevel er sin helt egen!
Læs mere

Tre kvinder

Af Lisa Taddeo (f. 1980)

Tre kvinder

Gribende og modig bog om tre kvinder, der hver især har udlevet deres lyster og fået samfundets fordømmelse at føle.
Læs mere

Fangeleg

Af Kim Fupz Aakeson

Fangeleg

Gennem tre fængselsbetjente åbner Kim Fupz Aakeson døren til et lukket miljø både indenfor og udenfor murene i en træfsikker roman.
Læs mere

Hændelser ved vand

Af Kerstin Ekman

Hændelser ved vand

TV-serien 'Hændelser ved vand' er baseret på Kerstin Ekmans prisvindende krimi.   
Læs mere

Normale mennesker

Af Sally Rooney

Normale mennesker

En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.
Læs mere

Pachinko

Af Min Jin Lee

Pachinko

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.
Læs mere

Voksnes løgnagtige liv

Dybtfølt og bevægende portræt af teenageliv i 1990’ernes Napoli med klasseforskelle, løgne og fortielser er chokerende læsning. Raffineret, uskønt og meget overbevisende.
Læs mere

Min geniale veninde

Af Elena Ferrante

Min geniale veninde

Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne - De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i…
Læs mere

Dronninggambit

Af Walter Tevis

Dronninggambit

Romanen om børnehjemsbarnet Beth, som bliver skakmester på topplan i en mandsdomineret verden, er fængslende og umulig at lægge fra sig.  
Læs mere

Daisy Jones & The Six

Af Taylor Jenkins Reid (f. 1983)

Daisy Jones & The Six

Musikroman om ikonisk, fiktivt rockband fra 1970’erne løfter sløret for virkeligheden bag fantasien om berømmelse.
Læs mere

Den våde fisk

Af Volker Kutscher

Den våde fisk

Genudgivelse af Kutschers roman, der foregår i Berlin anno 1929. Her er korrupt politi, gryende nazibevægelse og nationalistiske ønsker om hævn efter 1. Verdenskrig. 
Læs mere

Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.
Læs mere

Små påsatte brande

Af Celeste Ng (f. 1980)

Små påsatte brande

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.
Læs mere

Den underjordiske jernbane

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman.  Vinder af Pulitzerprisen 2017.
Læs mere

Heartstopper

Af Alice Oseman (f. 1994)

Heartstopper

Første bind på dansk i ultrapopulær og fremragende graphic novel-serie, der har gået sin sejrsgang i mange lande.
Læs mere

Kastanjemanden

Af Søren Sveistrup

Kastanjemanden

Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.
Læs mere

Stolthed og fordom

Af Jane Austen

Stolthed og fordom

Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.
Læs mere

Samtaler med venner

Af Sally Rooney (f. 1991)

Samtaler med venner

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.
Læs mere

Det gyldne kompas. Bind 1

Af Stéphane Melchior

Det gyldne kompas. Bind 1

Lyra - 11 år og forældreløs - kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord, mellem panserbjørne og…
Læs mere

Fagre nye verden

Af Aldous Huxley

Fagre nye verden

Menneskeligheden vendes på hovedet under et totalitært styre, hvor biologisk kontrol og masseproduktion udgør samfundets fundament.  Originaludgave 1932
Læs mere

Belgravia

Af Julian Fellowes

Belgravia

Forfatteren bag Downton Abbey har skabt en ny skøn historie, der stiller skarpt på skandaler, intriger, kærlighed, hemmeligheder og magtkampe i 1800-tallets London.
Læs mere

Du

Af Caroline Kepnes

Du

Velkomponeret og ubehageligt fængslende psykologisk thriller om besættelse, vrangforestillinger og psykopati forklædt som kærlighed.
Læs mere

En helt normal familie

Af Mattias Edvardsson (f. 1977)

En helt normal familie

En fremragende fortælling, der med al tydelighed viser, hvor langt vi er parate til at gå for at beskytte vores afkom. En historie om en familie på afgrundens rand.
Læs mere

I love Dick : roman

Af Chris Kraus (f. 1955)

I love Dick : roman

Delvis selvbiografisk roman om den kvindelige kunstner Chris, der forelsker sig i den belæste Dick. Chris er gift med den ældre, intellektuelle Sylvere. Da de ikke længere har et…
Læs mere

Store små løgne

Af Liane Moriarty

Store små løgne

Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder
Læs mere

Bridgerton - den ugifte hertug

Af Julia Quinn (f. 1970)

Bridgerton - den ugifte hertug

En snedig plan, der fører til et ægteskab fyldt med romantik, begær og skænderier. Kærlighed og ens bedste vens lillesøster er ikke altid en god kombination. 
Læs mere

Olive Kitteridge

Af Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!  
Læs mere

Magikerne

Af Lev Grossman

Magikerne

Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.
Læs mere

Outlander - den engelske kvinde

Bedre historisk underholdning skal man lede længe efter. Filmatiseret som "Outlander" i 2014, instrueret af Metin Hüseyin m.fl. 
Læs mere

A Discovery of Witches - Heksenat

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og…
Læs mere

Sherlock Holmes' eventyr

Violinspillende, kokain-misbrugende, knivskarp og lynhurtig. Hvem taler jeg om? Elementært, min kære Watson. Sherlock Holmes, naturligvis. Originaludgave: 1892
Læs mere

Krig og fred

Af Lev Tolstoj

Krig og fred

Napoleonskrigene danner baggrund for Tolstojs slægtsroman og skarpe beskrivelser af aristokratiets forlorne byliv og krigens meningsløshed. Originaludgave…
Læs mere

Kampen om tronen

Af George R. R. Martin

Kampen om tronen

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.
Læs mere

Top dog

Af Jens Lapidus

Top dog

Forfatterens nyeste trilogi afsluttes med bravour, og selvom plottet ikke holder hele vejen, er der tale om superb underholdning af den hårdkogte slags.
Læs mere

Døde piger lyver ikke

Vigtig og hjerteknusende historie om en ung piges selvmord. På syv kassettebånd fortæller hun historien om, hvorfor hendes liv sluttede.
Læs mere

The Witcher - det sidste ønske

Hver eneste side er fyldt med underfundige påhit og eventyrlige skabninger. Bestsellerserien bag The Witcher begynder lovende.
Læs mere

Firefly Lane

Af Kristin Hannah

Firefly Lane

’Firefly Lane’ er en fremragende feel good-bog og en bog, der byder på alt det, et venskab indebærer. 
Læs mere

Oxen - De hængte hunde

Af Jens Henrik Jensen

Oxen - De hængte hunde

Hvem er ven og hvem er fjende? Det er det store spørgsmål i Jens Henrik Jensens stærke og meget underholdende krimiserie.
Læs mere

Død indtil solnedgang

Af Charlaine Harris

Død indtil solnedgang

Sydstaterne bliver i denne dark fantasy serie den primære scene for en helt ny type vampyrhistorier, der udfolder sig rundt om servitricen Sookie Stakehouse.Bøgerne om Sookie…
Læs mere

Jordens søjler

Af Ken Follett

Jordens søjler

Bygningen af en katedral i Kingsbridge i 1100-tallets kaotiske England danner ramme om skildringen af en lang række af tidens mennesketyper, de spændende historiske begivenheder,…
Læs mere

Rosemarys baby

Af Ira Levin

Rosemarys baby

Ingen blod og drabelige effekter, men en skræmmende historie, der langsomt ruller sig ud i hverdagens trivialiteter, og hvor uhyggen skabes imellem personerne.  
Læs mere

Rosens navn

Af Umberto Eco

Rosens navn

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.
Læs mere

Station 11

Af Emily St. John Mandel

Station 11

Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.
Læs mere

Brevet til kongen

Af Tonke Dragt

Brevet til kongen

Klassisk fantasy fra 1962 er genudgivet i anledning af en ny spektakulær TV-serie fra Netflix. TV-serien har peppet historien noget op, men bogklassikeren kan sagtens stå alene.
Læs mere

Grisha - pigen og mørkningen

Fremragende eksempel på en veludført fantasyroman for unge. En spændende verden spækket med magi, onde kræfter og ikke mindst altovervindende kærlighed.
Læs mere

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred, og når det lykkes introduceres en ny skare af læsere.
Læs mere