Bog

Under de høje ege

Af (
2023
)

Anmeldelse

Under de høje ege

30 maj.23

Med ingredienserne udkantsdrama, kærlighed, hemmeligheder og en uopklaret forbrydelse er dette den perfekte sommercocktail.

Chris Whitaker leverer endnu engang et medrivende drama og et frydefuldt kig ind bag facaden i et lille lokalmiljø befolket af et stort og broget persongalleri. Skåret efter samme læst som hans bestseller sidste år, Vi begynder med slutningen, er dette en stensikker page-turner fuld af plottwists, lune og psykologisk spænding.

Tall Oaks er en lille californisk soveby for mere velstillede borgere, hvor der aldrig begås kriminalitet og alle kender alle. Men gør de nu også det? Da den 3-årige Harry kidnappes midt om natten fra sit værelse af en person udklædt som klovn, ryster det det trygge lokalsamfund. Men efter en tid og et længere eftersøgningsarbejde, begynder hverdagen at vende tilbage for de fleste. De eneste, der ikke kan give slip og komme videre, er Harrys mor Jess, som er ved at gå i hundene og utrætteligt leder dag og nat og den godhjertede lokale sherif Jim, som kæmper med samvittighedskvaler og sine følelser for Jess.

I romanen folder et stort persongalleri sig hurtigt ud. De fleste kender hinanden på kryds og tværs, men alligevel har de hver især deres hemmeligheder. Under den småborgerlige facade bobler skam, skyldfølelser og hemmeligheder. Roger er onkel til Jess og gift med Henrietta, som skjuler en hemmelighed på loftet, som selv hendes mand ikke kender til, men Roger har selv gang i sine egne diskrete aktiviteter. Alenemoren Elena er lige begyndt at date igen og forelsker sig i bilforhandleren Jared, som næsten er for god til at være sand. Det er han nok også, for han gør i hvert fald alt for at skjule sin fortid under falsk identitet. Elenas teenagesøn Manny giver den fuld skrue som mafioso in spe til manges morskab og overbærenhed, mens den voksne, overvægtige Jerry stadig bor hjemme hos sin ondskabsfulde og psykisk ustabile mor. Han arbejder i fotobutikken hos Max, som snart skal giftes med Lisa, som Jerry er hemmeligt forelsket i. Og det er ikke den eneste hemmelighed, Jerry skjuler, for hjemme i sit pengeskab gemmer han noget foruroligende. 

Whitaker har fundet den perfekte opskrift på spænding ved at placere handlingen i et lille lukket miljø og kaste en forstyrrende forbrydelse ind i andedammen og så ellers lade læseren gætte med på, hvem i det store persongalleri, der kan være den skyldige. Stemningsmæssigt er vi ude i en krydsning af ”Stranger Things” og ”Big Little Lies”), og det er netop Whitakers billedfremkaldende sprog, tempo og fængende plot, som gør, at man bare æder side efter side i jagten på forklaringen på, hvad der skete med lille Harry, men så sandelig også for at vide, hvordan det skal gå hele det spøjse men særdeles elskelige persongalleri.

Bogdetaljer

Forlag
Alpha
Oversætter
Mette Egerod
Faustnummer
136071947
ISBN
9788772390680
Antal sider
325

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer