Bog

Den Lilla Møghætte og pulven (Ill. Frank Brahe)

Af (
2010
)

Anmeldelse

Den Lilla Møghætte og pulven af Rune T. Kidde

26 aug.18

Eventyret om ’Den Lille Rødhætte’ bliver aldrig det samme igen. I denne version er den lille pige både irriterende og filosofisk og møder pulven og jægeren med sin vogn spækket med blodpølser.

Rune T. Kidde (1957 - 2013) var tusindkunstner men en kæmpe bogproduktion bag sig. Hans forfatterskab indeholder alt fra poesi og eventyr til romaner og tegneserier, og hans bøger er populære hos alle aldersgrupper. Han blev blind i 1990 og begyndte i stedet at lave både radio, teater og film, og han rejste rundt som historiefortæller med musikalsk akkompagnement.

I ’Den Lilla Møghætte’, skal hun Møghætte besøge sin oldemor og have en vognfuld blodpølser med til hende. Hun synger hele vejen: ’Pølse til min oldemor i hytten, hvor den gamle bor. Hendes tud er grim og stor, hendes vorter gror og gror’. Pulven hører hendes sang og fræser afsted på sin motorcykel gennem skoven til oldemorens skur. Den æder oldemoren, iklæder sig hendes natkjole og lægger sig i sengen for at vente på Den Lilla Møghætte. Da hun ankommer, midt i at pulven er ved at strikke et marsvin til hende, begynder hun at spørge og spørge den stakkels pulv ud om alt muligt, så den ender med at bede hende gå hjem. Men hvad blev der egentligt af jægeren i historien? Ham med knald i frikadellen?

Rune T. Kiddes humor er rablende sjov. Alt er vendt på hovedet, og de ting, vi kender godt, fremstår pludseligt med ny mening.

’Den Lilla Møghætte’ er også kommet som del af en tegneserie, hvor der under hvert eventyr står en morale. I tegneserieversionen, der kun fylder en side, handler der mest om, hvorvidt pigen hedder ’Grød-Mette’, Røv-Jette’, eller ’Møghætte’. Men det har alligevel ikke den store betydning, da hun alligevel bliver spist af en pulv, så moralen er ’Uden mad og drikke, duer helten ikke’.

Et eventyr, kan forvandles til mange i hænderne på en historiefortæller.

Frank Brahes illustrationer passer fuldstændigt perfekt til den absurde og vanvittige humor i gendigtningen. Ustyrlig skæg højtlæsningsbog til børn på ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
008080369
ISBN
9788771050813
Antal sider
20

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer