Bog

Læseglæde & læsefællesskaber

Af (
2022
)

Anmeldelse

Læseglæde & læsefællesskaber

30 maj.22

Anette Leonora Andersens personlige bog indeholder smittende læseglæde og et hav af gode råd til at fastholde læsningen.

Læsning er en individuel oplevelse, fordi vi læser med den erfaring, vi har. Både fordybelsen, der knytter sig til at læse, og det at betragte verden igennem et andet menneskes øjne udvider imidlertid nuancerne i vores syn på omverdenen. Forfatteren skriver om, hvordan litteraturen kan ”vise etiske konflikter og følelser i en mere ren form end den vi møder i vores daglige liv” og om, hvordan mødet med konflikter i litteraturen kan hjælpe os med at gennemskue løsninger på egne dilemmaer.

Anette Leonora Andersen mener, man skal finde "sit rum" at læse i, både det personlige rum, men også et "læse-mindset", så læsning integreres som en naturlig del af vores liv. Forfatteren har fokus på, at det at elske bøger ofte handler om kærlighed til "bogheden" og den taktilitet, hvormed bogen som fysisk genstand højner den samlede oplevelse. For nogle læsere gælder det, at hvis bogen er særlig smuk bliver den trykte bog en forstærkning af vores identitet og vokser til en form for "identitetsmarkør". Læsning er dog også meget mere end den fysiske bog. Digitaliseringen, hvor mange lytter til bøger samt læser online, betyder, at læsning er blevet tilgængelig i flere situationer uden at true den trykte bog.

Bogen er inddelt i tre, hvor første del har fokus på læseglæde, den anden på læsefællesskaber, og sidste del er udarbejdet med plads til læserens og læsegruppens noter. Anette Leonora Andersen er uddannet cand.pæd, og hun har fokus på litteraturens betydning for den enkelte. Bogen er udarbejdet som en håndbog, og den er et særdeles brugbart redskab til at få litteraturen bragt ud til flere. Den er let at læse og orientere sig i og fungerer godt som en personlig manual, der tager sin læser i hånden, så hun langsomt og sikkert sejles i havn som kaptajn for sin egen læseklub.

”Tænk, at få lov at eje helt sin egen bog – at man dog ikke besvimede af lykke” (Astrid Lindgren)

Bogdetaljer

Forlag
Flaubert
Faustnummer
62213892
ISBN
9788794226028
Antal sider
217

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer