Bog

Oxen - De hængte hunde

Af (
2012
)

Anmeldelse

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

18 jan.13

Hvem er ven og hvem er fjende? Det er det store spørgsmål i Jens Henrik Jensens stærke og meget underholdende spændingsroman.

”Det føltes, som om stærke kræfter var i stand til at manipulere alt. Spørgsmålet var, hvem der skulle tages til allersidst og puttes i den sorte gryde”

Læsere af danske spændingsromaner er blevet beriget med et nyt bekendtskab: Niels Oxen, og tak for det. Han er forhenværende jæger- og elitesoldat og den højest dekorerede soldat nogensinde. Men hans mange oplevelser på Balkan og i Afghanistan har sat sig sine spor, han har meldt sig ud af samfundet, og han beslutter sig for at slå sig ned i Rold Skov sammen med sin hund. Det eneste, han ønsker, er at være i fred.

Men sådan går det naturligvis ikke. Ikke langt fra hans bivuak ligger Nørlund Slot, og han besøger parken en sen aftentime. Der falder han på det nærmeste over en død mand og en hængt hund. Slottets ejer er en af landets meget respekterede mænd, den tidligere ambassadør, Hans-Otto Corfitzen, og da han findes død, bliver både politi og - hvad der er højst usædvanligt - også PET inddraget. Er det mord eller?

Niels Oxen har efterladt sig spor, og inden længe bliver han afhørt, i første omgang mistænkt for mordet. Men der er ingen beviser, og til sin store overraskelse bliver han nu tilknyttet PET for at tage del i efterforskningen sammen med Margrethe Franck, og sammen danner de et meget usædvanligt makkerpar.

Sagen udvikler sig. Der er tråde til hændelser i Spanien og Litauen, og der dukker flere hængte hunde og flere dræbte mænd op. Hver gang Niels og Margrethe er lige ved at nærme sig noget, der kan bruges til en opklaring, bliver alle spor slettet. Hvem er det, der er lige i hælende på dem hele tiden og hvorfor? Hvad er det, der ikke må komme frem?

Jens Henrik Jensen er journalist, og han her skrevet flere populære spændingsromaner. Jeg synes, han når nye højder med denne bog. Den er velskrevet, der er megen action og mange gode dialoger, og det hele er så spændende fortalt, at jeg havde meget svært ved at lægge den fra mig inden sidste side var læst.

De hængte hunde er første bind i en ny serie – lad det næste bind komme snart, tak.

Originally published by Anne Grete Jacobsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
29537461
Graphic
Stoltzedesign
ISBN
9788740007145
Antal sider
411

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer