Bog

I begyndelsen var billedet : om billedlitteratur og formidlingen af den

Af (
2020
)

Anmeldelse

I begyndelsen var billedet : om billedlitteratur og formidlingen af den af Søren Fanø

13 apr.20

Fagbogen er levende skrevet med en interessant og modig vinkel og en stor kærlighed til billedlitteratur. Bogen henvender sig til alle, der har interesse for billedbøger, graphic novels og andre typer af billedbårne bøger.

Denne fagbog ligner ikke andre bøger, særligt fordi den beskæftiger sig med billedlitteraturen. Bogen er en blanding af spændende forskning, formidling fra et praktisk perspektiv og en gennemgang af en række interessante og særligt udvalgte billedbøger, graphic novels, tegneserier, billednoveller- og romaner, der alle er kendetegnet ved at være multimodale fortællinger, hvor billede og tekst spiller lige store roller.

Forfatterne kommer omkring rigtig mange, stærke bøger, indenfor den type, de kalder billedlitteratur. De har fokus på fem virkelig fine bøger, der dækker aldersgruppen 6-16 år og tilbyder sine læsere en særlig æstetisk oplevelse. Desuden har de udarbejdet øvelser til den enkelte bog, så de unge kan få solidt fodfæste i den enkelte historie. Forfatterne interviewer endvidere parret Oskar K. og Dorte Karrebæk, der både sammen og hver for sig har bedrevet utallige børnebøger. Sammen er de meget bevidste om ikke at tale ned til børnene og meget bevidste om at bryde mange af de tabuer, der eksisterer i forhold til, hvad man kan præsentere for børn. Til slut præsenterer de en bred vifte af billedlitteratur inddelt i temaer, som alle har noget vigtigt på hjerte.

Det er en særdeles indbydende bog, der er gennemillustreret af Kamila Slocinska, som med sine glade farver og elskelige barnlige figurer skaber en stemning af overskud fra første øjekast. Når man åbner bogen, følger Kamila Slocinskas genkendelige streg med læseren hele vejen.

Janne Højrup Nielsen og Søren Fanø elsker at formidle og det er fedt! De har med denne bog skabt en ny type lærebog, som appellerer til en bred målgruppe af læsere. Det er en bog, som åbner nye døre for sin læser. Netop fordi den er faglig, men skrevet både forståeligt, interessant og med en kærlighed til didaktisk formidling.

En bog som alle der interesserer sig for litteratur og æstetik bør eje.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
47640458
ISBN
9788771516166
Antal sider
154

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer