Bog

De syv rejser - rejsefortællinger

Af (
2021
)

Anmeldelse

De syv rejser

27 maj.21

En hyldest til den store vide verden. Den verden, forfatteren har rejst tynd og brugt som basis for sine fantastiske fortællinger.

Ib Michael har valgt at fortælle om sine syv vigtigste rejser, som han husker dem. Han har trukket fiktionen ud af ligningen, som han siger. Rejserne er også beskrevet i hans fiktion, men nogle af historierne er aldrig fortalt før.

Jeg har været med hele vejen. Jeg har læst alle Ib Michaels bøger, jeg har også læst alle Troels Kløvedals bøger, der fortæller om rejser, hvor ”Mik” var med. Det er samme fornemmelse, som når man som ældre kan give noget bestemt musik betegnelsen : ”lydsporet til min ungdom”. Disse bøger er del af min ungdoms (og delvist voksenlivets) litterære lydtæppe. Fx gjorde bogen ’Rejsen til det grønne firben’ om kampen mod olieselskaberne og militærjuntaen i det østlige Amazonas stort indtryk på mig. Det gør fortællingen stadig, han var ikke bange af sig, den unge Mik. Beretningen om en himmelbegravelse kan man heller ikke sådan lige ryste af sig, den kan jeg i hvert fald ikke huske at have læst så detaljeret før.

Jeg mødte Ib Michael ved et foredrag helt tilbage ved udgivelsen af bogen Kilroy, Kilroy. Blandt publikum var en gruppe nysgerrige elever fra en 9. klasse, og jeg husker stadig tydeligt, hvordan han kunne næsten tryllebinde de unge med sine fortællinger.

Det er en god og underholdende lille bog, nok mest for os, der har været med hele vejen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
39085895
ISBN
9788702315721
Antal sider
151

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer