Bog

Den klamme liste - og andre historier

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den klamme liste - og andre historier af Morten Ramsland

14 sep.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fire historier om fire børn, der er hovedpersonerne i hver sin historie, der handler om alt fra usynlige tyve til tykke børn. 

Morten Ramsland har skrevet både børne- og voksenbøger og er rigtig god til at fortælle om de ting, der optager både store og små mennesker. I ’Den klamme liste og andre historier’ fortæller han om mobning, døden, etiske dilemmaer og om at være et helt almindeligt barn, der ikke bryder sig om grænser.

Den første historie handler om Sigurd, der går i en klasse med 24 elever, deriblandt Birk og Storm, der har lavet "Den klamme liste" med navnene på de tykkeste børn i klassen. Efter at have set listen, opdager Sigurd, at han ser sig selv, men også sine klassekammerater på en helt ny måde. Han synes, at han er ved at blive tyk. Faktisk er han det fedeste barn på skolen, selv om han kun står som nummer 12 på listen.

Næste historie handler om Hugo, der elsker at spille computerspil, selvom familiens computer er gammel og skal genstartes hele tiden. En dag kommer hans far hjem med en ny familiecomputer, og selvom Hugo kun må spille en time om dagen, overholder han det slet ikke. En dag har hans forældre fået nok af hans vredesudbrud over den begrænsede skærmtid, så de giver ham en hel måned uden nogen form for skærme overhovedet!

I den tredje historie opdager Agnes, at hendes far har billeder af en død dame og en død pelsjæger i sine skuffer. Det betyder, at Agnes nu bliver meget optaget af, hvad der sker med en, når man dør. Da hun viser billederne til sin kammerat Viggo, opdager faren, hvad de laver, og det viser sig, at der en naturlig forklaring på billederne.

Den sidste historie handler om Lauge, der beskyldes for at spise sin søster Viggas slik, selvom det overhovedet ikke er ham, men i stedet den usynlige tyv, der kommer om natten og ofte efterlader tyvekosterne på Lauges værelse. 

Cato Thau-Jensens illustrationer er medfortællende og humoristiske. Hans groteske stil løfter historierne fra hverdagsproblemer til nærmest euforiske fortællinger. En fin bog til højtlæsning for børn fra ca. 9 år.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48595146
ISBN
9788702304008
Antal sider
74

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser