Bog

Erle perle

Af (
2017
)

Anmeldelse

Erle Perle af Nanna Goul

07 sep.17
AfKarina Høyer
Skribent

Bag den nuttede titel lurer det groteske, mørket og en rørende, helstøbt læseoplevelse.

I ‘Erle Perle’ sammenblandes hverdagen med det groteske. Læseren bliver ført igennem elleve små historier, hvor virkeligheden gradvist forskubbes. Med ét bevæger vi os væk fra det hverdagslige og helt ordinære til et sted, hvor grænserne mellem virkelighed og uvirkelighed er udviskede. Lige under hverdagens overflade lurer nemlig det mørke, det groteske og det eventyrlige, og gennem alle historierne er det almindelige og det groteske tilstede på lige fod. Denne dobbelthed sætter tanker i gang. For hvad er i grunden mest grotesk: At børn forsvinder fra deres forældre, eller at ingen kan finde ud af at tale om det, fordi det gør for ondt? 

Titlen ‘Erle Perle’ genkender vi fra det gamle børnerim, og det børnelitterære tema går igen igennem fortællingerne. Men ikke som en varm og hyggelig følelse, nærmere som (endnu) et uhyggeligt vandmærke. Det eventyrlige er ligeledes til stede som tema. Vi møder tåger, der er så tætte, at mennesker forsvinder, uhyggelige skove og natur, der pludselig er steder, hvor den slet ikke høre hjemme.

’Erle perle’ er en smuk, rørende og interessant novellesamling med fortællinger om mennesker, der bevæger sig nye steder hen. Det er forfatterens anden skønlitterære udgivelse. Nanna Goul debuterede i 2012 med romanen ‘Privat skov’.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
53350887
ISBN
9788763849159
Antal sider
158

Tema

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser