Bog

Nofret

Af (
2018
)

Anmeldelse

Nofret. Samlede historier I og II af Sussi Bech

01 mar.19

En yderst velkommen genudgivelse af den prisbelønnede tegneserie om den ukuelige og selvbevidste minoiske prinsesse Nofret og hendes eventyrlige liv.

Disse to bind er 3. og 4. bind i 'Sussi Bechs samlede værker' og omfatter de seks første historier om Nofret. Der er foreløbig udkommet 12 bind om Nofret, og serien er endnu ikke afsluttet. Sussi Bech har valgt en minoisk prinsesse som hovedperson, fordi kilderne sandsynliggør, at Kreta var et matriarkat. Nofret er da også en stærk kvinde, der kan måle sig med de mest magtfulde mænd. Illustrationerne er flotte og fyldt med detaljer og ifølge eksperter helt i overensstemmelse med de arkæologiske fund. Historierne følger stort set de historiske perioder med enkelte tidsforskydninger. De er uhyre underholdende, fyldt med dramatik og med indslag af humor.

Nofret er en spændende tegneserieheltinde med en alsidig personlighed. Hun er smart og sexet iført flatterende klædedragter, der intet dølger, og hun er ikke bleg for at udnytte mændene ved hjælp af sin kvindelige charme. Hun er dog meget mere end en smart dulle, for hun har noget mellem ørerne og spiller på alle de strenge, hun har, og det er mange. Hun har en evne til at lande i begivenhedernes centrum med alle de farer, det indebærer, men hun lander altid på fødderne. Rapkæftet og snarrådigt gebærder hun sig klogt og listigt i alle situationer, hvad enten hun er slave eller en højt rangerende ypperstepræstinde. Hun er en ægte overlever, der også har format som herskerinde. Hun er ikke uimodtagelig for mandlig charme, men hun er aldrig afhængig af mænd og har ingen problemer med at udskifte dem.

Historien starter med, at Nofret og hendes tvillingsøster bliver kidnappet af pirater, og det sætter en kædereaktion af eventyrlige oplevelser i gang. Bl.a. ender Nofret i Egypten i Amarna-tiden, hvor farao Akhenaton indførte monoteisme og dermed lagde sig ud med det magtfulde Amon-tempel, og Nofret bliver selvfølgelig indblandet i intrigerne. Senere kommer hun tilbage til Kreta, hvor hun for en tid påtager sig rollen som regerende Minos, indtil forræderi og naturkatastrofer sender hende på flugt til Lilleasien, hvor hittiterne har gang i erobringstogter.

En stor fordel ved serien er Sussi Bechs egne fyldige kommentarer, der fortæller om de historiske perioder og viser tidligere skitser og hendes arbejdsmetoder. Sussi Bech er en tegneseriekunstner i verdensklasse, og hendes heltinder er bestemt et bekendtskab værd. Store børn kan godt være med, men Nofret henvender sig i højere grad til voksne.

 

Bogdetaljer

Secondary title
Samlede historier
Forlag
Eudor
ISBN
9788793608429
Antal sider
184

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer