Bog

Jul i Bulderby

Af (
2019
)

Anmeldelse

Jul i Bulderby af Astrid Lindgren

20 okt.19

Når man har læst 'Jul i Bulderby', er man så meget i julestemning, at det er svært at vente de mange dage til jul!

Hvis der er nogen, der kan skrive en julestemning frem, så er det Astrid Lindgren. 'Jul i Bulderby' er ingen undtagelse.

De fleste kender historierne om børnene fra Bulderby. Bulderby består af tre gårde i Sydsverige; Nordgården, Mellemgården og Sydgården. På Nordgården bor Britta og Anna, på Mellemgården bor Lasse, Bosse og Lisa, og på Sydgården bor Olle og lillesøster Kerstin. Bulderby har efter sigende fået sit navn fordi gårdenes unger larmer og buldrer så meget, når de leger dagen lang.

Op til jul er der mange ting, der skal gøres, før alle kan blive klar til jul – og børnene er med til det hele. Der skal sættes juleneg op til spurvene, bages brune kager, køres brænde ind, fældes juletræer, synges julesange og pyntes op. Julemorgen deles der julegaver ud og spises et dejligt julemåltid – og pludselig banker det på døren, det er julemanden med masser af gaver.

Næste dag kører alle sammen til julegudstjeneste, leger med julegaverne hele dagen og holder julegilde om aftenen. Se det er en rigtig jul!

'Jul i Bulderby' er en skøn julefortælling med de dejligste billeder og en klassisk fortælling, der er lige så aktuel i dag som for 56 år siden Det handler om julehygge og tid til at være sammen. Jeg har læst den for mine børn på to og fire år, og det fungerede fint. De var begge meget optagede af historien og af at kigge på billederne. Den yngste fik nok mest ud af billederne, mens den ældste kunne snakke med om handlingen.

Et must i julebogsamlingen!

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702291407
Antal sider
38

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer