Bog

Døde piger lyver ikke

Af (
2017
)

Anmeldelse

Døde piger lyver ikke af Jay Asher

14 nov.17

Vigtig og hjerteknusende historie om en ung piges selvmord. På syv kassettebånd fortæller hun historien om, hvorfor hendes liv sluttede.

Hannah Baker på 16 år begår selvmord, men ingen forstår hvorfor. En morgen står der en pakke udenfor Clay Jensens dør, en pakke som viser sig at indeholde syv kassettebånd. Mystificeret finder Clay frem til en kassettebåndsafspiller, men snart ville han ønske, at han aldrig var begyndt at lytte til båndene. De viser sig nemlig at være Hannahs afskedsbrev til de personer, der på den ene eller anden måde tog hende for givet, spredte rygter om hende eller gjorde andre ting, som alt sammen var med til at få hende til at tage den sidste forfærdelige beslutning om selvmord.

’Døde piger lyver ikke’ udkom første gang på dansk i 2010, men er her i 2017 udkommet med nyt cover i anledning af filmatiseringen på Netflix, hvor serien har storhittet under den originale titel ’13 reasons why’. Det er stadig en ualmindelig vigtig bog, som på fremragende vis fortæller om, hvordan rygter og ydmygelse kan nedbryde et menneske.

Formen med kassettebåndene hvor Hannah med sin egen stemme fortæller om alt det, hun har gået igennem, er meget originalt udtænkt og har en stærk virkning på læseoplevelsen. Frem for at være en fremadskuende fortælling, hvor Hannahs historie udvikler sig, er dette en bagudskuende beretning, hvor Hannah for første gang sætter ord på alt, hvad der gik galt, og det går rent ind i hjertet.

’Døde piger lyver ikke’ er en kæmpestor følelsesmæssig mavepuster, der lægger op til refleksion om, hvor lidt der skal til for at gøre en person usikker på sig selv og et let offer for bagtalelse.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Ida-Marie Rendtorff
Faustnummer
28381689
ISBN
9788756796385
Antal sider
316

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer