Bog

Petit Petit

Af (
2010
)

Anmeldelse

Petit Petit af Mette Sø

05 jul.10
AfBirgit Kringelbach
Skribent

Sprælsk lille debutroman om et par skelsættende dage i en ung kvindelig cykelrytters liv. Det hele foregår i Tourens sidste hektiske dage, hvor alting bliver vendt op og ned.

Petit vil være verdens bedste cykelrytter, men er efter flere år kun nået til at være hjælperytter for Tour-holdets stjerne, Miss Star, der sandsynligvis igen vinder dette års Tour for fjerde gang.

”Min faste værelseskammerat er Miss Starr. Jeg er den eneste, der vil bo sammen med hende. De andre på holdet afskyer hende. Kalder hende Krukkedukkehovedet bag hendes ryg. Jeg vil gøre alt for at slå hende af pinden, og hun er for det meste lidt af en plage, men jeg afskyer hende ikke. Måske fordi jeg er den eneste, der rigtigt ser hende uden for rampelyset. Når hun græder af smerter inden hun falder i søvn, eller ligger som en sammenrullet kugle af angst over Sportsdirektørens og mediernes forventningspres. Lige som alle os andre.”

Touren er i fuld gang, forventningerne er skruet op og nu gælder alt kun om sejren til Miss Starr. Et nøgenbillede af Petit siddende på en badebro sætter gang i begivenhederne og vækker voldsom mediestorm. Flere andre uheldige omstændigheder gør, at Petit får nok og begiver sig ud og væk fra det store Tour-cirkus. Nu begynder en hæsblæsende flugt med både tragiske og morsomme scener. Hun bliver taget op af en kugleskør kvinde i en lyseblå Citroën, og et nærmest filmisk drama udspiller sig. Fotografen, der tog nøgenbilledet, spiller også en væsentlig rolle, ligesom Miss Starrs mor får sin plads i historien.

Romanens ene tema er cykellivet med alle de rå facetter beskrevet nøgternt i et enkelt sprog og med sans for de mere humoristiske sider af et professionelt cykelrytterliv.

Det andet tema er den personlige udviklingshistorie, som Petit gennemlever på få dage. Det bliver en fint fortalt og sammenhængende historie om en ung kvindes længsel efter kærlighed, venner og livet. En dannelseshistorie, fortalt i tidens ånd. Det skal blive spændende af følge forfatteren.

Mette Sø (1968) arbejder som researcher og oversætter. Debuterede i tidsskriftet Apparatur med kortprosatekster.

Romanen er fikst udformet som en lille gul (Tour) sag med lynlås. Lige til at stikke i baglommen på en cykeltrøje eller læse, når Tour de France-feberen slår til. Eller måske putte i kufferten eller tage med sig ud i hængekøjen?

Bogdetaljer

Forlag
Republik
Faustnummer
28289197
Graphic
Katrine Granholm
ISBN
9788799334742
Antal sider
159

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser