Bog

Kirsebærpigen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kirsebærpigen af Tomas Lagermand Lundme

25 okt.19

Smertelig og gribende billednovelle til unge om kærlighedens ødelæggende kraft og ugengældt kærlighed, der kan flå mennesker helt itu.

Dette er nummer fire i Carlsens serie af grafiske billednoveller, som er billedbøger til unge, bestående af korte, illustrerede historier, skabt af nogle af de allerbedste forfattere og illustratorer.

I ’Kirsebærpigen’ er hovedpersonen en pige, som ofte mødes med en dreng under det store kirsebærtræ, og de ender med at kysse midt i de nedfaldne kirsebær. Hun har forelsket sig dybt i ham, men han er i et forhold med hendes kusine. Han vil bare gerne forblive venner med vores hovedperson og synes blot, at hun er sød. Hun er desperat for at få ham til at forelske sig i hende, og hun kan slet ikke være i følelsen af ikke at blive elsket tilbage. Hendes insisteren skræmmer drengen virkelig meget, men hun får ham til at komme tilbage flere gange, og de kysser hinanden hver gang. Kærligheden har udviklet sig til en besættelse: ’Jeg dækkede over dig. Det gør man, når man elsker. Så holder man hånden over dem, der skuffer en’.

'Kirsebærpigen' er en smertelig historie om, hvor ødelæggende kærligheden kan være, så man slet ikke kan fungere uden den anden. Hovedpersonen er ikke særlig glad for sig selv, hvilket forstærker hendes besættelse. Bogen er skrevet fra pigens synsvinkel, og man kan næsten fysisk røre ved hendes smerte. Tomas Lagermand Lundme skriver gribende, stærkt og ægte. Anna Jacobina Jacobsens illustrationer viser verden fra pigens synspunkt, så det vigtige fylder mest. Den eneste farve i bogen er de røde kirsebær, som har en stor betydning for den samlede fortælling. De to har sammen skabt en meget stærk historie, der taler den forsmåedes sprog, både i tekst og billeder. Den er så fin i sin grumhed, og jeg tror de fleste kan nikke genkendende til de følelser der beskrives.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46988442
ISBN
9788711908891
Antal sider
41

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer