24 mar.24

Bogliste

7 bøger om abort

Bøger på listen

Hændelsen

Af Annie Ernaux

Hændelsen

Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.
Læs mere

Når du strammer garnet

Af Camilla Stockmann

Når du strammer garnet

Historien om en mor(der). Fornemt formidlet socialhistorie om moderskabets mørke kapitler er gruopvækkende og vigtig læsning.
Læs mere

Gift

Af Tove Ditlevsen

Gift

'Gift' er så godt skrevet, at man ikke kan lade være med at læse den. Dy Plambecks fremragende forord understreger, at bogen stadig er moderne.  
Læs mere

Noter til mig selv

Af Emilie Pine

Noter til mig selv

Med en række personlige og selvudleverende essays viser Emilie Pine, at der er en stor styrke i sårbarheden. Bogens fortællinger er vedkommende og befriende læsning.
Læs mere

Jeg nægter at tænke

Hedda på 33 er gravid og vil have en abort, men regeringen har indført en betænkningstid. Hedda nægter at tænke, og det er der kommet en pragtfuld roman ud af.
Læs mere

Revolutionary Road

Af Richard Yates

Revolutionary Road

April og Frank Wheeler er fanget i et skematisk og forudsigeligt forstadsliv i 1950'ernes USA, men de ønsker at forlade den trivielle spændetrøje. Originaludgave:…
Læs mere

Mødrene

Af Brit Bennett

Mødrene

Venskab, kærlighed, hemmeligheder, løgne, døtre og mødre. Vi kommer omkring det hele i Bennetts velskrevne og hyggelige debutroman.
Læs mere