Bog

En virkelighed

Af (
2019
)

Anmeldelse

En virkelighed af Hua Yu

17 jan.20
AfPia Bechmann
Skribent

Foruroligende fortælling om en kinesisk familie, ramt af umotiveret vold, død og paranoia, i et surrealistisk, uvirkeligt og følelsesmæssigt afkoblet univers.

Da Shangangs fireårige søn Pipi ved et uheld forårsager sin spæde fætters død, sætter det en lavine af forfærdelige begivenheder i gang i en samboende kinesisk familie bestående af brødrene Shangang og Shanfeng, deres koner og to børn. Til gengæld for sin søns død kræver Shanfeng et grusomt vederlag, der forvandler virkeligheden til et blodigt mareridt.

Tonen i denne familietragedie er nøgtern, distanceret og følelsesmæssigt afkoblet det vanvid, der scene for scene udspiller sig med døden som den konstante impuls mod katastrofen. I Yu Huas fortælling bliver læseren øjenvidne til en systemkritisk beretning, der blotlægger en uudholdelig ligegyldighed overfor menneskelig værdi og værdighed.

'En virkelighed' er en fortælling om det kinesiske styre, om reproduktion, køn og familieliv. Det er som at være vidne til et horribelt trafikuheld med mennesker i rollen som de ufølsomme maskinelle mekanismer, der langsomt, men ufravigeligt, atomiserer hinanden fysisk og mentalt.

Yu Hua er en af det moderne Kinas mest afholdte, men kontroversielle, forfattere, og flere af hans romaner og noveller er oversat til dansk. ’En virkelighed’ blev første gang publiceret i 1988 i litteraturmagasinet Chinese Literature.

Korridors betagende novellaserie består af kvalitetslitteratur i form af kortere værker, der befinder sig et sted mellem novellen og romanen. Yu Huas ’En virkelighed’ er novella #6 i denne meget fine serie med værker fra både etablerede og debuterende forfattere.

Bogdetaljer

Forlag
Korridor
Oversætter
Sidse Laugesen
Faustnummer
47155312
ISBN
9788792655707
Antal sider
91

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser