Bog

The End of the F***ing World

Af (
2018
)

Anmeldelse

The End of the F***ing World af Charles Forsman

01 maj.18
AfMetteline Lykke Rasmussen
Skribent

Fin og foruroligende graphic novel om jagten på ægte følelser i en meningsløs verden.

Den stille, nørdede James kan ikke føle noget. Har ingen følelser for noget eller nogen. Umiddelbart en klassisk, afstumpet psykopat, fx har han som barn slået en del dyr ihjel, for James vil nemlig så gerne føle noget. At stikke sin hånd i en affaldskværn hjalp heller ikke, og nu vil han gerne prøve at slå et menneske ihjel. Enspænderen Alyssa vil bare rigtig gerne væk hjemmefra, finde sin rigtige far og have en kæreste. Praktisk for James.

'The End of the F***ing World' er en minimalistisk, nærmest naivistisk udformet grafisk roman, stregerne er helt enkle og holdt i sort/hvid. Tekst er der heller ikke så meget af, men historien er både voldsom, ekstremt voldelig og samtidig fin og gribende i al sin enkelthed. James og Alyssa stjæler James’ fars bil og stikker af både fra det hele og på roadtrip mod det hele. Nu burde intet nemlig stå i vejen for James og hans voldelige fantasier, men det er svært for en socialt hæmmet fyr både at håndtere en uforudsigelig, forelsket pige og en verden, som viser sig at være fyldt med mennesker, som er mindst lige så afstumpede som ham selv.

Historien er hurtigt læst, men det er historie, som inviterer til en del bladren frem og tilbage for at få det hele med. Der er bliver ikke brugt store ord, sætningerne er fortættede og en del sider og næsten hele kapitler er uden tekst. De enkle streger fortæller skiftevis historien fra James’ og Alyssas synsvinkel og det er både morsomt og hjerteskærende. Charles Forsman skærer helt ind til benet (!) ift unges bekymringer for voksenlivet, manglende tiltro til sig selv og generel mistro til omverdenen.

‘The End of the F***ing World’ er forfatterens første grafiske roman og findes også som yderst vellykket filmatisering på Netflix. Serien har opnået stor succes og har en stor følgeskare på Facebook og Instagram under tagget #TEOTFW

Bogdetaljer

Forlag
Dansk
ISBN
9788763858830
Antal sider
176

Tema

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred, og når det lykkes introduceres en ny skare af læsere.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser