Bog

A Discovery of Witches - Heksenat

Af (
2011
)

Anmeldelse

Heksenat af Deborah Harkness

16 maj.11

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed.

Diana Bishop er heks ud af en gammel anset hekseslægt. Siden forældrenes død, hvor de bestialsk blev myrdet i Afrika, har hun på alle mulige måder prøvet at undgå magi og trolddom og i stedet forsøgt at leve en normal tilværelse. Som historiker med speciale i alkymi er hun blevet ansat på universitetet i Oxford, men da hun under forberedelserne til det kommende semester, støder på et gammelt alkymistisk manuskript, åbner hun uden at vide det op for alle sine genetisk arvede heksefærdigheder.

Dokumentet har været forsvundet i århundreder, men Diana er åbenbart den eneste, som har kunnet finde frem til det igen, og fundet tiltrækker alle mulige overnaturlige væsener, som hver især har deres egen dagsorden med manuskriptet.

Dæmonerne mener, at manuskriptet forklarer alle væseners oprindelse - heksene tror, at der i dokumentet findes forklaringerne på deres magi og årsagen til vampyrernes udødelighed - og vampyrerne er naturligvis ikke interesserede i, at heksene skal opdage deres hemmeligheder.

Diana er snart jaget vildt af alle, som ønsker at få fat i de gamle tekster, men den karismatiske og ældgamle vampyr Matthew Clairmont bliver hendes uventede beskytter.

Samtidig med at Dianas magiske kræfter vokser, tiltrækkes de to uimodståeligt af hinanden, men et forhold mellem en heks og en vampyr er forbudt af en ældgammel pagt.

Som nævnt er det en ganske betagende og anderledes historie, men som læser skal man selvfølgelig spille med på bogens koncept. Accepterer man først det fantastiske univers, hvor der, skjult for de fleste mennesker, også lever hekse, vampyrer og dæmoner, får man dog en helt fantastisk fortælling, som smukt videreudvikler bøger som ”Harry Potter”- og ”Twilightserierne”.

Der er romantik og kærlighed, ældgamle hemmeligheder og bøger, franske slotte og smukke Oxford, spænding og intriger - og spændende og vedkommende personer.

Harkness har godt styr på både sin historie og sine personer, og ved at lade faktuelle historiske begivenheder så at sige oprulles indeni selve historien bevares intensiteten og det autentiske.

Bogen er tillige meget velskrevet og virker særdeles godt dokumenteret.

Bogen lægger helt klart op til en fortsættelse og er da også planlagt til at skulle blive en trilogi.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Lene Gulløv
Faustnummer
28751176
Graphic
eyelab.dk
ISBN
9788711426937
Antal sider
731

Tema

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Artikel

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer