Bog

Junglebogen (Ved Jane Carruth)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Junglebogen (Ved Jane Carruth) af Rudyard Kipling

30 jun.19

Ny smukt illustreret genudgivelse af en af de helt store klassikere, et magisk eventyr med en eviggyldig morale.

Første udgivelse kom i 1894 og bestod dengang af en række historier, som udkom i tidsskrifter i 1893-1894. I én af historierne, den om drengen Mowgli, lærer man om, at i junglen hersker jungleloven, så bogen er langt fra den ’disneyficerede’, men herlige, filmudgave.

Alle børn elsker Mowgli. Hans liv er et eventyr, omgivet af dyr, langt fra skole og pligter. Dog blev Mowgli forladt af sine forældre i junglen, da de flygtede fra den store tiger Shere Khan, som har svoret, at han vil dræbe Mowgli. Mowgli bliver reddet af den sorte panter Bagherra og vokser op i en ulveflok, der ledes af den gamle ulv, Akela, hvor han opdrages efter jungleloven. Han lærer bla. at tale dyrenes sprog. Han får rigtig gode venner, bjørnen Baloo, panteren Bagheera og til dels den store pytonslange Kaa med det hypnotiserende blik. Han oplever ting, som alle børn kun kan drømme om. Bla. kidnappes han af orangutangerne, som bor i den gamle ruin og ledes af Kong Louie, fordi de vil lære om menneskets kundskaber og magi samt deres evne til at lave ild.

En dag beslutter Mowgli at undersøge de væsner, der ligner ham selv, men ikke før han har kæmpet mod sin største fjende, Shera Khan. Og den kamp bliver hård, for der skal findes ud af, hvem der er konge af junglen. Han kommer til at leve blandt menneskene en tid, støttet af både Baloo og Bagheera, men kan ikke ignorere den side af sig selv, som elsker at bo i junglen og følge jungleloven.

En fortælling hvor ulvene ikke gør skade på det lille barn, da de ved, det vil sende menneskene efter dem og en historie, hvor de fleste dyr kan enes. Den handler om en måde at respektere hinanden på samt leve sammen på trods af forskelle. Der er respekt for alt liv og respekt for den plads, som alle udfylder i den store sammenhæng. 

Illustrator Erik Rowe illustrerer for det meste dyr og har i ’Junglebogen’ ramt stemningen. Stilen er gammeldags med flotte naturlige farver. En vigtig klassiker, der i denne forkortede udgave, vil være oplagt som højtlæsningsbog fra cirka 6 år. Dens vigtige budskaber efterlader en masse at tale om.

 

Bogdetaljer

Forlag
Legind
Oversætter
Elizabeth Djørup
Faustnummer
46523903
ISBN
9788771556551
Antal sider
43

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer