Bog

RuPaul

Af (
2022
)

Anmeldelse

RuPaul

05 okt.22

En fin og meget inspirerende billedbog om LGBT-ikonet RuPaul.  

RuPaul har vist verden, at det biologiske køn ikke er en hindring for det sociale køn: "I've dedicated my career to fighting the mundane. My hope is that my career will be a shining example to children everywhere that life is more meaningful when you are not afraid to see all colors of the rainbow."

De fleste er fascinerede af RuPaul med de flotte lange ben og det smukke ansigt med de insisterede øjne. RuPaul Andre Charles blev født d. 17. november 1960 i San Diego og boede sammen med sin mor og tre søstre. Hans mor lærte ham at bekymre sig mindre om andre menneskers mening og i stedet gøre, hvad der føltes rigtigt for ham. RuPaul blev smidt ud af skolen og flyttede til Atlanta, hvor han spillede i et punkband iført balkjole og militærstøvler. 

Mange spekulerede på, om RuPaul mon var en dreng eller en pige. Han flyttede senere til New York og begyndte i højere grad at klæde sig som drag for at udtrykke sig. RuPaul blev snart kendt som "Dronningen af Manhattan" og optrådte som både sanger og danser. Han landede desuden en modelkontrakt og har i dag sit eget tv-show, "RuPauls Drag Race". Privat bor han med sin mand Georges i Wyoming.

Endnu engang har forfatter Maria Isabel Sánchez Vegara formået at skrive en biografi, der henvender sig til små mennesker fra ca. 4 år. Bogen er denne gang illustreret af Wednesday Holmes, hvis tegninger er mere runde og gladere i udtrykket end de tidligere bøger i serien. Wednesday Holmes er selv transkønnet og udtrykker sig gennem sine illustrationer i håb om at støtte mennesker med kønsidentitetsproblemer, psykiske udfordringer eller dem, der letter queer-frigørelsen. 

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
134497793
ISBN
9788793752856
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer