Bog

Simon vs. verdens forventninger

Af (
2016
)

Anmeldelse

Simon vs. Verdens forventninger af Becky Albertalli

13 aug.18
AfPia Bechmann
Skribent

Sød og cool ungdomsroman om at springe ud som homoseksuel. Becky Albertallis prisbelønnede bog om Simon og hans indviklede kærlighedsliv er filmatiseret med stor succes.

Simon på 16 år er hemmeligt forelsket i en anden dreng, som han dog kun har mødt via anonyme e-mails. Den anden dreng ved heller ikke, hvem Simon er, men i deres mailkorrespondance finder de et helle, hvor de nemt kan betro sig til hinanden også om de svære følelser. Da en mail falder i de forkerte hænder, bliver Simons liv pludselig forvandlet til en kompliceret affære. Becky Albertallis roman er en velkommen tilføjelse til den voksende mængde af ungdomsbøger om at springe ud som homoseksuel.

’Simon vs. Verdens forventninger’ er en sød roman med quirky, nørdede karakterer og skarpe replikker. Den vil falde i Netflix-generationens smag med sin ligefremme fortællestil og skæve handling i et univers, hvor ikke alle er perfekte. Trods det lettere rosenrøde skær over historien, tager bogen nogle af de svære emner op om sårbare venskaber, at finde sin seksualitet og ståsted i livet.

I spin-off romanerne ’Leah på offbeatet’ samt ’Fordelen ved hemmelige forelskelser’ skriver Becky Albertalli, som er uddannet klinisk psykolog, videre på Simon-universet.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
52600162
ISBN
9788763845823
Antal sider
249

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser