Bog

Alt hvad jeg ved om kærlighed

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alt hvad jeg ved om kærlighed af Dolly Alderton

27 feb.19

Skarp og underholdende selvbiografisk roman om en ung kvindes liv med veninderne i London.

Dolly er i slutningen af 20’erne. Hun har et godt job med mange venner og masser af fester. Siden barndommen har hun glædet sig til at blive voksen, at kunne bestemme selv og gøre det, hun har lyst til.

Hendes veninde Farley har altid været hendes planke, så da hun skal giftes, forsvinder gulvet under Dolly Hun drikker mere, bliver derhjemme og isolerer sig. Heldigvis hjælper hendes veninder hende tilbage til hverdagen, hvorefter hun begynder, at finde sig selv.

Romanen er forfatterens debut. Den er ualmindelig skøn at læse. Fordi den er skrevet hudløst ærligt, og fordi hun har en god og humoristisk måde at formulere sig på. Vi oplever hovedpersonen på såvel gode som dårlige dage, hvilket giver en skøn vekselvirkning i læsningen.

Dolly Alderton har mange bolde i luften, lever livet som single og holder fester og møder mange mænd. Men det altoverskyggende i hendes liv, det er kvinderne. Veninderne , som kender hende rigtig godt og er der for hende, når kriserne opstår. Det søsterskab mellem kvinder, som beskrives her er helt fantastisk.

Forfatteren modtog National Book Award og romanen blev hurtigt en bestseller. Udover at være forfatter er hun Podcastvært og journalist.

Romanen er velskrevet og kan varmt anbefales. Der er lidt chicklit over den, men med mere substans. Hun deler ud af de erfaringer hun har og sætter venskabet i højsædet på en charmerende måde. Derudover har hun krydret romanen med opskrifter, f.eks.Mac and cheese mod tømmermænd.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Faustnummer
46119436
ISBN
9788740050738
Antal sider
329

Tema

Tema

Autofiktion

De seneste år er der udkommet stadig flere autofiktive værker, og de er populære hos læserne, men har også skabt voldsom debat. Vi stiller skarpt på en genre, der bevæger sig mellem fiktion og virkelighed.
Læs mere

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer