Bog

Bridgerton - den ugifte hertug

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den ugifte hertug af Julia Quinn

15 sep.20

Familien Bridgerton er midtpunktet i romantisk serie fra 1800-tallets London, der byder på kærlighed, begær og underspillet humor.

’Den ugifte hertug’ er første bind ud af otte i serien om den farverige Familien Bridgerton i 1800-tallets England. Er du vild med krinoline, Jane Austen og romantisk kærlighed med lidt ekstra saft, kraft og begær, så er det her helt sikkert en serie for dig. I første bog inviteres læseren på en forrygende og romantisk tur gennem Londons gader, ind og ud af prangende balsale og ikke mindst ind i Bridgerton House, hvor man stifter bekendtskab med en familie, hvor kærlighed og hjertevarme til fulde gødes og trives.

Daphne Bridgerton er ældste datter i en børneflok på 8. Hun har efterhånden nået den alder, hvor hun skal debutere i selskabslivet, og det forventes, hun hurtigt finder en ægtemand. Men Daphne er sin helt egen og ikke et typisk produkt af sin tid, egenrådig og stædig, og de ægteskabstilbud hun kan se frem til, tiltaler hende langt fra. Så da hun, i en i øvrigt prekær situation, møder den unge hertug af Hastings, Simon Bassett, der heller ikke har nogen intentioner om at indgå ægteskab, lægger de sammen en plan om en falsk forlovelse, der skal frede dem begge fra insisterende bejlere og ivrige mødre. Men måske kan to gange stædighed ophæve hinanden og ægte kærlighed blomstre frem? 

Godt nok er det her en typisk og lidt letbenet kærlighedsroman med alle dertilhørende effekter og det, der bare skal være med for at få en romance til at folde sig ud, men den formår alligevel at overraske sin læser både med hensyn til, hvor den bevæger sig hen og i persontegningen, der er levende og gnistrende. Man lever sig let ind i historien, der er skrevet flydende og tempofyldt og med et glimt i øjet. Jeg er vild med Familien Bridgerton og kan slet ikke vente på alle de andre bøger, hvor den skarpe nok har luret, at det bliver en kærlighedshistorie om hver enkelt Bridgerton. Desuden vil serien snart være at se på Netflix, hvilket jeg også venter utålmodigt på. Første sæson følger første bog og så fremdeles otte sæsoner frem, hvis alt går efter planen.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Christa Leve Poulsen
Faustnummer
48008283
ISBN
9788770367868
Antal sider
348

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra sommerens våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer