Bog

Bridgerton - den ugifte hertug

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den ugifte hertug af Julia Quinn

15 sep.20
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Familien Bridgerton er midtpunktet i romantisk serie fra 1800-tallets London, der byder på kærlighed, begær og underspillet humor.

’Den ugifte hertug’ er første bind ud af otte i serien om den farverige Familien Bridgerton i 1800-tallets England. Er du vild med krinoline, Jane Austen og romantisk kærlighed med lidt ekstra saft, kraft og begær, så er det her helt sikkert en serie for dig. I første bog inviteres læseren på en forrygende og romantisk tur gennem Londons gader, ind og ud af prangende balsale og ikke mindst ind i Bridgerton House, hvor man stifter bekendtskab med en familie, hvor kærlighed og hjertevarme til fulde gødes og trives.

Daphne Bridgerton er ældste datter i en børneflok på 8. Hun har efterhånden nået den alder, hvor hun skal debutere i selskabslivet, og det forventes, hun hurtigt finder en ægtemand. Men Daphne er sin helt egen og ikke et typisk produkt af sin tid, egenrådig og stædig, og de ægteskabstilbud hun kan se frem til, tiltaler hende langt fra. Så da hun, i en i øvrigt prekær situation, møder den unge hertug af Hastings, Simon Bassett, der heller ikke har nogen intentioner om at indgå ægteskab, lægger de sammen en plan om en falsk forlovelse, der skal frede dem begge fra insisterende bejlere og ivrige mødre. Men måske kan to gange stædighed ophæve hinanden og ægte kærlighed blomstre frem? 

Godt nok er det her en typisk og lidt letbenet kærlighedsroman med alle dertilhørende effekter og det, der bare skal være med for at få en romance til at folde sig ud, men den formår alligevel at overraske sin læser både med hensyn til, hvor den bevæger sig hen og i persontegningen, der er levende og gnistrende. Man lever sig let ind i historien, der er skrevet flydende og tempofyldt og med et glimt i øjet. Jeg er vild med Familien Bridgerton og kan slet ikke vente på alle de andre bøger, hvor den skarpe nok har luret, at det bliver en kærlighedshistorie om hver enkelt Bridgerton. Desuden vil serien snart være at se på Netflix, hvilket jeg også venter utålmodigt på. Første sæson følger første bog og så fremdeles otte sæsoner frem, hvis alt går efter planen.

Ungeanmeldelse

Bridgerton: Den ugifte hertug

AfMille B. Udengaard

En snedig plan, der fører til et ægteskab fyldt med romantik, begær og skænderier. Kærlighed og ens bedste vens lillesøster er ikke altid en god kombination. 

’Den ugifte hertug’ er første bind i bogserien “Bridgerton” om romantik og begær i 1800-tallets London. I første bind inviteres læseren bag facaden på den mægtige Hertug af Hasting og sandheden om hans ellers frygtelige ry samt den farverige familien Bridgerton og deres ældste datter, Daphne Bridgerton. Bogen tager læseren med ind i overdådige balsale og skandaløse spadsereture.

Daphne er den ældste datter i Bridgerton-familien og er nået alderen til at debutere i selskabslivet og forventes at gifte sig. Daphne er dog sin helt egen. Hun er stædig, og ægteskabstilbuddene fra mændene i samfundet tiltaler hende ikke. Daphne drømmer om at gifte sig ud af kærlighed og ikke pligt, men den realitet bliver sværere og sværere, indtil hertugen af Hasting dukker op og slår en handel med hende: Et falsk forhold, der gavner begge parter.

Bogen tager læseren igennem en følelsesmæssig rutsjebane med både grin, kærlighed og begær med en stærk kvindelig karakter og en mystisk hertug, der begår forbudt kærlighed i et strengt samfund. Ingen hemmeligheder kan gemmes for samfundet, eller kan de?

’Den ugifte hertug’ er første bind i bogserien ”Bridgerton”, og det er en bog, der kan anbefales til alle, der ikke blot vil læse en romantisk roman, men også vil udfores på sproget fra det gamle 1800-tal og opleve et samfund komplet modsat det, vi har i dag, med store balsale, elegante kjoler og forbudte handlinger. Historien forgår i 1813 i det gamle London, og sproget bærer præg af det, så man får lov til at leve sig ind i tiden og samfundet på et dybere niveau.

Kan du lide bøger skrevet af Colleen Hoover, vil ”Bridgerton”-serien også falde i din smag, hvis du er villig til at træde ind i en anden tid og samfund. Er man til romantiske bøger og forbudt tiltrækning er denne bog en ”must read”.

29 nov.23

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Christa Leve Poulsen
Faustnummer
48008283
ISBN
9788770367868
Antal sider
348

Tema

Tema

Romance

Det er på tide at tage romancelitteraturen seriøst. Dens evne til at udbrede læseglæde er ikke til at tage fejl af.
Læs mere

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred, og når det lykkes introduceres en ny skare af læsere.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser