Bog

Grimm : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge

Af (
2019
)

Anmeldelse

Grimm : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge Kenneth Bøgh Andersen

28 jun.19

Tænderklaprende uhyggelig genfortælling af brødrene Grimms skræmmende eventyr. Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker er to erfarne herrer ud i gysets genre, og det kan mærkes!

Der findes vel næppe noget så godt som en skræmmende fortælling, der får gåsehuden til at bryde frem og nakkehårene til at stå lodret ud i luften. Brødrene Grimms eventyr findes i mange variationer, men langt de fleste er med tiden blevet afrundede og tilslebet med et lyserødt Disney-skær, der ikke gør dem ret.

Heldigvis er Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker to herrer med stor erfaring ud i det uhyggelige og med denne sublime genfortælling af udvalgte Grimm-eventyr, er de gamle historier igen kommet på ret køl til stor fornøjelse for os læsere. Stor ros til forfatterne for på denne måde at bibeholde en gammel eventyrtradition, der langt fra altid var til for hyggens skyld, men var sat i verden for at skræmme og advare mod mørket, onde kræfter og uhyrlige væsner, der stod parat til at lokke mennesker i fordærv og ulykke. For at gøre oplevelsen komplet er bogen naturligvis forrygende illustreret af monstertegner John Kenn Mortensen.

Blandt de 10 eventyr er der kendte, men også et par stykker, som jeg ikke husker at have læst tidligere. Bogen indeholder følgende eventyr: Hans og Grete, Den syngende knogle, Historien om drengen, der drog ud for at lære at blive bange, Rapunsel, Dødens gudsøn, Røverbrudgommen, Fitchers fugl, Højboernes gave, Pigen under hænder og Lille Rødhætte.

Gør dig selv den tjeneste, når du har læst bogen færdig, at genlytte den som lydbog i Torben Sekovs fremragende indlæsning. Så kan det næppe blive mere uhyggeligt!

Som titlen på bogen antyder, er det absolut ikke en genfortælling for mindre børn på grund af den særdeles skræmmende og ofte blodige handling, som er helt i ånd med brødrene Grimms egen fortællestil, der skræmte fortidens læsere fra vid og sans.

Ivrige læsere kan se frem til efteråret, hvor der udkommer flere eventyrgenfortællinger fra Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker. 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
46325648
ISBN
9788772008127
Antal sider
219

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer