Bog

Himmelstormere

Af (
2022
)

Anmeldelse

Himmelstormere

22 aug.22

Højtflyvende roman om piloten Marian Graves’ fatale jordomrejse og en kvinde, der årtier senere prøver at løse mysteriet om Marians liv og hemmeligheder.

’Himmelstormere’, shortlistet til Booker-prisen 2021, er en ambitiøs og vellykket fortælling om to kvinder forbundet på tværs af tid og rum. Romanen omhandler den virkelige pilot Marian Graves og giver samtidig et interessant indblik i kvindelig luftfarts historie løftet af en tematik om kvinders ambitioner og drømme på tværs af tid og udlængslen mod fremmede himmelstrøg.

Shipstead giver et fænomenalt portræt af henholdsvis piloten Marion Graves, der efter 2. verdenskrig og et stærkt levet liv beslutter sig for at foretage en jordomrejse hen over polerne, samt den skandaleramte Hollywood skuespiller Hadley Baxter, der et halvt århundrede senere øjner muligheden for en fornyet karriere i rollen som den usædvanlige og modige pilot.

Lige fra hun var barn, har Marion drømt om at flyve, en drøm som går i opfyldelse år senere trods store omkostninger i hendes liv. Opvæksten i fattige kår har sat sit præg, men i luften kan hun føle sig fri og bekymringsløs.

Romanen skifter tidsmæssigt frem og tilbage mellem kvinderne, hvor særligt Marian Graves’ skæbneberetning præget af barske beslutninger og fatale situationer står tydeligt tegnet sammen med den tid hun lever i. Deres skæbner flettes gradvist sammen, og Hadley viser sig at have flere ting til fælles med Marian end først antaget.

'Himmelstormere' er en medrivende og skæbnesvanger fortælling, der synger til sjælen og løfter læseren op over de store vidder.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
62580631
ISBN
9788702349085
Antal sider
684

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer