Bog

Hvor flodkrebsene synger

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

09 okt.19

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

I landsbyen Barkley Cove florerer myten om den smukke, men vilde "Marsh Girl". Som bare 10-årig bliver Kya Clark overladt til sin egen skæbne i North Carolinas sumpede marskland. Alle i familien svigter hende, og Kya må lære at klare sig selv trods sin unge alder. Kya kan hverken læse eller regne og naturen, mågerne og marskens dyreliv bliver hendes lærebog. Sky som hun er og uden sociale kompetencer, starter mødet med drengen Tate et nyt kapitel i hendes ensomme liv. Men håbet om en fremtid med Tate styrter i grus, da han træffer en utilgivelig beslutning.

Delia Owens har med ’Hvor flodkrebsene synger’ begået en perle af en debutroman. Det er en utrolig smuk fortælling med et billedskabende sprog, der rammer lige i hjertet. Naturbeskrivelserne er magiske og handlingen utrolig smuk og stærk, men også skrøbelig og smertefuldt skrevet med Kyas karakter som den klart lysende stjerne gennem fortællingen.

Kya holder sig på afstand af andre mennesker, men savnet af nærvær knytter hende til Tate, og deres forhold udvikler sig med årene til kærlighed. Da Tate som endnu en i rækken forlader hende og bryder sit løfte om at vende tilbage, oplever Kya det totale svigt. Mødet med Barkley Coves pigecharmør Chase og længslen efter at høre til sætter en lavine af skæbnesvangre begivenheder i gang, der får forfærdelige konsekvenser for hendes liv.

Sideløbende med Kyas historie fortælles i skiftende kapitler om opklaringen af en mordsag. I slutningen af 1969 finder to drenge liget af en ung mand. Alt tyder på at et fald fra stor højde har slået ham ihjel, men sheriffen mistænker, at der står nogen bag. Den pinefulde forbindelse mellem Kyas fortælling og opklaringen af det gådefulde mord står i begyndelsen uklar, men lidt efter lidt løftes sløret for den rystende sandhed.

’Hvor flodkrebsene synger’ er efterårets helt store læseoplevelse på samme høje niveau som Et lille liv, Min kæreste elskling, Oplyst og Dyndkongens datter.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Anders Juel Michelsen
Faustnummer
47109353
ISBN
9788702288889
Antal sider
373

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer