Bog

Den lille bog om

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den lille bog om af Molly Mørch

22 sep.20

En lille farvestrålende bog, der handler om de kvindelige kønsorganer. De flotte illustrationer understøtter tekstens pointer, så man ikke er i tvivl om budskabet.

'Den lille bog om' er en "kussologi", der oplyser sin læser på en uhøjtidelig og veloplagt måde. Sproget og illustrationerne er befriet for ting-man-ikke-siger, men overdriver det heller ikke.

Bogen indledes med et afsnit om kønshår, hvor Molly Mørch forklarer de ofte udskældte hårs funktion. Som hun skriver, er der lige så stor forskel på, hvordan piger synes, deres kusse skal se ud, som der er medfødte forskelligheder. Hun beskriver trin for trin, hvad de enkelte dele kaldes, og hvad de består af. Hun begynder med at fortælle om venusbjerget, som hun kalder Frøken Knudsen og udfolder efterhånden de forskellige fysiologiske steder og navne på det kvindelige kønsorgan. Hun beskriver, hvordan kvinder, der har arbejdet med at lære deres krop at kende, kan opnå orgasme ved at spise noget lækkert eller ved at danse. Bogen slutter med "enden", hvilket må siges at være velvalgt.

Jeg er vældig begejstret for bogen, der både beskriver og viser herlighederne gennem Sara Koppels udførlige og vældigt smukke illustrationer. Jeg får samme fornemmelse af naturlig oplysning som ved læsning af billedbogen ’Sådan får man et barn’ af Per Holm Knudsen. Bogen kan også fint fungere som en oplysende bog til det lidt ældre børnepublikum end f.eks. de to bøger ’Den lille bog om tissekoner’ og ’Den lille bog om tissemænd’.

Molly Mørch formår at kaste lys over nogle tabuer og sagn omkring kvindernes køn. Bogen kan nærmest kategoriseres som en tegneserie, og illustrator Sara Koppel, der har arbejdet med animationer i mange år, er virkelig dygtig til at skabe både charme og æstetik, så bogen nemt indgyder en fornemmelse af at være en kunstbog. Sammen udgør tekst og bog en virkeligt fin helhed, der fra første færd ikke efterlader nogen tvivl om indholdet eller om, at det er en visuel hyldest til kvindekønnet.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Faustnummer
48741339
ISBN
9788770858489
Antal sider
69

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer